עבור לתוכן

בעלי מקלדות MX BROWN + MX RED - תנו דעתכם: מי טובה יותר להקלדה?

איזו מקלדת מתאימה יותר להקלדה נוחה, ונוטה פחות לטעויות בזמן כתיבה? 2 הצבעות

1. 1. איזו מקלדת מתאימה יותר להקלדה נוחה, ונוטה פחות לטעויות בזמן כתיבה?

• MX Brown
    • MX Red
      0

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הפידבק לגבי האדומים. מאוד חשוב לי לשמוע למה אין לי דרך לנסות אותם בזמן אמת ולראות מהי חווית ההקלדה.

לגבי השחורים-אכן שמתי לב שהם בצורה מסויימת מאוד משאירים אותך בהרגשה 'ביתית' כי הם מזכירים את מקשי הממברנה, אך, מצד שנו ההתנגדות שלהם באמת מוגזמת וצריך כוח רב למשך זמן איתם...גם אם מתרגלים לזה..זה לא נראה לי כיף ממש.

------------------------------

זוהי הקללה של המאה ה-21.

יש יותר מידי אופציות ולכן קשה להחליט. בכל בחירה שלך-יש תמיד ת'סיכוי שתרגיש שאולח הפסדת כי לא בחרת באופציה האחרת. שאולי עשית טעות.

ככה זה קורה בסופרמרקט עם 20 אלף סוגי יוגורטים. וככה זה גם יכול להיות עם בחורות (ע"ע למה תל אביבים מתקשים למצוא אהבה).

אולי פשוט עדיף לרדת מכל הקטע של מקלדת מכנית, כדי לא להתאכזב שזרקת 700 שקל על חתיכת פלסטיק, ופשוט לקחת ממברנה טובה ומכוערת ב 100 שקל, שתעבוד כמו שצריך ושאיתה תרגיש 'בבית' :)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לפותח האשכול שלום,

אני בעלים מאושר של מקלדת Ducky Zero בעלת מתגים חומים והשתמשתי למשך יומיים ב Corsair k60 בעלת מתגים אדומים ולאחר מכן מכרתי אותה.

למען האמת אני משתמש במקלדת יותר לגיימינג אך גם לצורכי הקלדה והמקלדת פשוט מעולה, אחרי זמן התרגלות מסוים זה ממכר ואני לא יכול להשתמש במקלדת אחרת. אני אוהב את המשוב של המקלדת(תחושת ה-Bump השקטה). מרוב שימוש אני כבר לא שם לב לפידבק אך כשהשתמשתי במתגים האדומים שמתי לב מאוד לחסרונם של החומים. האדומים הרגישו לי משעממים מדי בעקבות חוסר הפידבק וכן בגלל קלילות ההקשה - יותר דומים לממברנת גומי מבחינתי.

אני ממליץ לך לקחת את החומים כי כמו שאמרו פה, אין לך צורך ללחוץ עד הסוף על המקש, מה שיוביל בסופו של דבר להקלדה מהירה יותר.

**נ.ב. חשוב לציין שיש פער בין האיכויות של שתי המקלדות ויכול להיות שחלק מחוויית השימוש שלי הושפעה מכך אך זאת דעתי האישית בכל אופן.

* אתה מזומן להגיע לחיפה ולנסות את המקלדת שלי כאוות נפשך.

פורסם
לפותח האשכול שלום,

אני בעלים מאושר של מקלדת Ducky Zero בעלת מתגים חומים והשתמשתי למשך יומיים ב Corsair k60 בעלת מתגים אדומים ולאחר מכן מכרתי אותה.

למען האמת אני משתמש במקלדת יותר לגיימינג אך גם לצורכי הקלדה והמקלדת פשוט מעולה, אחרי זמן התרגלות מסוים זה ממכר ואני לא יכול להשתמש במקלדת אחרת. אני אוהב את המשוב של המקלדת(תחושת ה-Bump השקטה). מרוב שימוש אני כבר לא שם לב לפידבק אך כשהשתמשתי במתגים האדומים שמתי לב מאוד לחסרונם של החומים. האדומים הרגישו לי משעממים מדי בעקבות חוסר הפידבק וכן בגלל קלילות ההקשה - יותר דומים לממברנת גומי מבחינתי.

אני ממליץ לך לקחת את החומים כי כמו שאמרו פה, אין לך צורך ללחוץ עד הסוף על המקש, מה שיוביל בסופו של דבר להקלדה מהירה יותר.

**נ.ב. חשוב לציין שיש פער בין האיכויות של שתי המקלדות ויכול להיות שחלק מחוויית השימוש שלי הושפעה מכך אך זאת דעתי האישית בכל אופן.

* אתה מזומן להגיע לחיפה ולנסות את המקלדת שלי כאוות נפשך.

גם במתגים האדומים לא צריך ללחוץ עד הסוף כדי שהאות תקלט ;) ההבדל הוא שבחומים/כחולים אתה מרגיש מתי זה קורה.

בכל מקרה, זה עניין של טעם. יש אנשים שלא סובלים את החומים, יש כאלה שאוהבים את החומים.

אי אפשר להמליץ מנסיון אישי, אלא רק אם המקלדת הספציפית היא בעייתית (בלי קשר למתגים המכניים)

פורסם
  • מחבר

@TOMERK25 - תודה רבה לך ששיתפת מהנסיון שלך. זה מאוד עוזר :]

1. אני מודה שהמקסימום שיכולתי לבדוק היה בחנות IVORY שם יש טסטר של 4 כפתורים, ושם הרגשתי בגדול שהחום והאדום מתאימים לי, אך נטיתי יותר לכיוון האדום.

הקטע הוא, שאי אפשר לסמוך על הטסט הלא מייצג הזה, כי בעצם לא יצא לי לבדוק מקלדת מלאה אשר מחוברת למחשב, כך שאוכל לראות מה אני מקליד, מה נקלט, וכמה שגיאות בהקלדה אני מקבל בכל מקלדת. אין מה לעשות, יש פה הימור.

נראה לי שנטיתי לכיוון ה MX RED בגלל שאני רגיל לממברנה, ואולי זה הזכיר לי הכי את הרגשת ה"בית". אך, לא בהכרח שזה מה שנכון בשבילי לבחור :]

2. בכל מקרה,

ההתלבטות היא בין המקלדות.

שמתי לב שהמקלדת מס' 1 שנמכרת באמאזון היא ה CORSAIR K70. ובאמת שיש לה הרבה רוכשים מרוצים.

מצד שני, שמתי לך שדווקא הקהילה שנראית לי יותר "מכורה" ורצינית לגבי מקלדות מכניות- בוחרת יותר בחברות הפחות גדולות ומוכרות, והם נוטים לקנות DUCKY או POKER II.

גיליתי שיש פה עוד עליית מדרגה של איכות המקלדת בקשר לכפתורי PBT. ננעלתי על עוד מקלדת כאופציה חלופית ל K70, והיא של DUCKY:

http://www.duckychannel.com.tw/en/Ducky_Premier_DK9008P_bu+gy.html

large_474_large_472_DuckyDYE_blMAIN.jpg

נראה שהכפתורים איכותיים יותר, בעלי טקסטורה יותר MATTE שאני אוהב. הם גם אומרים שהאותיות צרובות על המקשים בצורה מאוד עמידה. נראית כמו אחלה מקלדת.

קודם כל- מה דעתך עליה לעומת ה K70?

ואיפה לעזאזל משיגים אותה?!

באתר הזה של MechanicalKeyboards.com היא לא קיימת. היא Out of Stock. ואני לא מוצא שום חנות אחרת שמחזיקה אותה. אולי זה דגם יותר מידי ישן?

יש את הדגם הזה, שבעצם התכוונתי אליו, לו יש MX BROWN. פשוט יש יותר מידי דגמים זהים ל DUCKY שזה מבלבל:

http://mechanicalkeyboards.com/shop/index.php?l=product_detail&p=474

פורסם

אם אתה נעול על המתג, אתה צריך גם להחליט על איזה פיצ'רים אתה מחפש במקלדת מכנית, או כמה כסף אתה מוכן להוציא על אחת.

פיצ'רים כגון כמות כפתורי המקרו שאתה מחפש (אם בכלל), כפתורי מדיה, אם אתה צריך תאורה או ללא. ואם כן, איזה צבע? ואיזה צבע למקלדת עצמה.. ועוד.

לגבי כפתורי הPBT, זה לא חשוב כמו שאתה חושב. ההבדל בין אלה לבין כיפות הפלסטיק הרגילות הוא שהPBT יותר עמידים מבחינת צבע. לכיפות פלסטיק לבנים יש נטייה להצהיב, למשל.

לגבי העמידות, זה די שולי. אורך החיים של כפתור רגיל עומד על שנים עד עשרות שנים.

אם אתה מחפש "חוויה אחרת", יש כפתורים שהם מעוצבים אחרת, ואפשר לקנות אותם מאתרים שונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים