עבור לתוכן

במה יכול להשתמש אתר בשביל לזהות מחשב שממנו ניגשים אליו?

Featured Replies

פורסם

פרט לדברים הברורים - קוקיס וIP?

פורסם

חתימת דפדפן - לפי https://panopticlick.eff.org/ תוכל לבדוק עד כמה היא ייחודית לך

flash cookies - נשמרים על המחשב שלך על ידיי תוכן פלאש ובנפרד מה cookies של http. הן הרבה יותר בעייתיות כי אין לך הרבה שליטה עליהן או על מה שתוכן פלאש שמגיע מאתר כלשהוא עושה איתן

כל דבר שעלול להיות spyware או להכיל DRM מכל סוג שהוא, ובמיוחד plugins של אתרים שונים "שחייבים להתקין על מנת לראות תוכן"

תוכן מוכלל מאתרים אחרים - אם באתר A יש פרסומת / לחצן לייק / תמונה 1x1 px וכדומה שמוכללים מדומיין B, יחד איתם עלולים להגיע cookies שיופיעו אצלך כשייכים לדומיין B למרות שאתה לא מכיר את הדומיין הזה, או שהוא דומיין שמשמש לדברים נוספים שאתה משתמש בהם (כמו גוגל או פייסבוק, אבל יכול להיות כל דומיין אחר)

תזמון גישה לאתר - אם קיים אתר A שמקשר לאתר B ובשתיהם כמות התקשורת נמוכה, ביקור באתר A ומייד אחריו באתר B הם ככל הנראה אותו משתמש

תזמון העלאת העמוד - הזמן שלוקח לעמוד לעלות מהשרת (מהפנייה על לתונה האחרונה) יכול לשמש למדידה מקורבת של מהירות האינטרנט של המשתמש, זה לא זיהוי וודאי אבל גם כן סוג של סימן

בקיצור, אם אתה רוצה להיות אנונימי מול אתר אינטרנט, תיכנס אליו ממכונה וירטואלית שבה מותקנת מערכת "המונית" זהה למה שיש להרבה משתמשים אחרים

פורסם
  • מחבר

ננסה לצמצם את האפשרויות: דרך VPN או רוב שרתי הפרוקסי, אין זיהוי של המחשב שלי בתור המחשב ממני אני מתחבר באופן רגיל. מה זה אומר?

פורסם

הם מסתירים את ה IP מאחורי עצמם, בדרך כלל לא מתערבים בכל היתר. יתכן שהאתרים שאתה מנסה עליהם מזהים לפי IP, זה לא אומר שאין אתרים שיעשו מאמץ גדול יותר לזהות את המשתמש

אם יש לך על המחשב תוכנות "לא אמינות" כמו spyware או אוליי אפילו תוכן פלאש, הן עלולות לנסות להתעלם מהגדרת הפרוקסי ולהתקשר ישירות לשרת שלהן, וכך להסגיר אותך. יש הסבר מדוייק יותר על הבעיה הזאת ב manuals של tor

פורסם
  • מחבר

הבעיה שלי היא שיש כרגע אתר מסויים שחסם אותי מסיבה לא ברורה, יצרתי קשר עם מפעילו, הוא הודה בכך שאין עילה לחסימה אבל מסתבר שהוא טיפש\עצלן מכדי להסיר אותה. אתרי פרוקסי ברובם מצליחים לעקוף זאת, כמו גם הVPN שאני משתמש בו לפעמים בדיוק במקרים כאלה, אבל אז חלק מהתוכן של האתר אינו זמין בגלל שהוא בפלאש. השאלה ששאלתי היא בשביל לדעת האם החלפת הIP לצמיתות (באמצעות הספקית או בדרכים אחרות) אמורה לפתור את הבעיה.

פורסם

נראה שכן

פורסם
  • מחבר

תודה. ננסה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים