עבור לתוכן

מחשב ללימודי הנדסת תוכנה וגיימינג 4,000

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לקראת תחילת לימודי הנדסת תוכנה בבן גוריון. תקציב - באיזור ה-4,000, ניתן לחרוג עד 4,500.

אשמח לעזרה

* מטרות המחשב? תכנות ופיתוח, משחקים כבדים (במידת האפשר במסגרת התקציב), לימודים, עבודה משרדית, צפייה בסרטי HD

* גודל המסך? עדיפות ל-15.6" אבל לא חובה.

* רזולוציית המסך? לא קריטי

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות ל-Numpad

* משקל רצוי? עדיף כמה שפחות, לא הרבה מעבר ל-2 קילו

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? חשוב שהסוללה תחזיק לפחות 4.5-5 שעות בעבודת תכנות (לימודים).

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3.0

* Bluetooth? אין צורך.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD - לפחות 500GB, אם אפשרי מבחינת תקציב אז גם SSD. או SSD בלבד וכונן חיצוני ב-USB 3.0

* כונן אופטי? לא קריטי

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא במיוחד, עדיפות ל-Dell / Asus אבל לא חובה.

אין צורך במסך מגע.

יש לי אפשרות לרכוש את המחשב בדיוטי פרי אם הוא קיים במחיר משתלם יותר.

תודה!

כרגע ברמת העיקרון ההתלבטות היא בין ה-Dell Vostro 5470 (כנראה בדגם ה-128GB), כשהחיסרון שלו מבחינתי הוא העובדה שהמחשב מגיע עם מסך מגע שאין לי בו צורך ואשמח לוותר עליו בתמורה לביצועים, ובין ה-Lenovo IdeaPad Z510 שעושה רושם של מחשב חזק עם מסך 15.6" ומקלדת מלאה (יתרון מבחינתי) אבל כמובן בא על חשבון משקל גבוה יותר.

בנוסף,

אשמח להסבר מקצועי לגבי ההבדלים בין 3 הדגמים הבאים של המחשב:

http://ksp.co.il/?list_compare=.21400..23518..23177.

אין לי שום צורך במסך מגע ואני אפילו מעדיף מחשב ללא מסך מגע, אבל עושה רושם ששני המחשבים שכן כוללים מסך מגע חזקים יותר.

בנוסף, מה עדיף: מחשב עם 500GB HDD ו-32GB SSD ו-4GB RAM או מחשב עם 8GB RAM ו-128GB SSD בלבד (כאשר אני מוסיף כונן חיצוני ב-USB 3.0)?

לא משנה לי אם מערכת ההפעלה כלולה או לא.

אם קיימים מחשבים נוספים (גם של חברות אחרות) באותה רמה וללא מסך מגע ובאותו טווח מחיר אשמח לקבל עליהם המלצה.

תודה!

פורסם

קודם כל - בחוקי הפורום יש טופס לכל בקשת מחשב. מלא אותו וציין תקציב, ונוכל לעזור לך על הצד הטוב ביותר.

שנית - אני הייתי בוחר במחשב עם הSSD.

אם נשווה בינו לבין המחשב הזול יותר, נראה שההבדל העיקרי ביניהם הוא SSD ו-4 ג'יגה ראם - מה שיעלה לך יותר מ-300 שקל אם תרכוש אותם בחוץ, בטח ובטח אם הנפח לא מהווה בעיה.

אם נשווה בינו לבין המחשב היקר יותר - נכון, תקבל i7 (לא הבדל כל כך גדול שכן גם ככה מדובר בדגמים מאוד חסכוניים בחשמל - מה שמגיע על חשבון הביצועים), אבל לא תקבל SSD, תקבל רק 4 ג'יגה ראם ותקבל מסך שאינו מסך מגע. נכון שאתה לא צריך את זה, אבל זה משהו שהוא מאוד nice to have (במחיר של מסך מבריק - לא יודע עד כמה זה מפריע לך).

בקיצור, הבנת את הנקודה שלי לגבי היתרון של ה-SSD.

ולגבי המלצות - שוב, ענה על הטופס המופיע בחוקי הפורום ונשמח לעמוד לרשותך.

פורסם
  • מחבר
קודם כל - בחוקי הפורום יש טופס לכל בקשת מחשב. מלא אותו וציין תקציב, ונוכל לעזור לך על הצד הטוב ביותר.

שנית - אני הייתי בוחר במחשב עם הSSD.

אם נשווה בינו לבין המחשב הזול יותר, נראה שההבדל העיקרי ביניהם הוא SSD ו-4 ג'יגה ראם - מה שיעלה לך יותר מ-300 שקל אם תרכוש אותם בחוץ, בטח ובטח אם הנפח לא מהווה בעיה.

אם נשווה בינו לבין המחשב היקר יותר - נכון, תקבל i7 (לא הבדל כל כך גדול שכן גם ככה מדובר בדגמים מאוד חסכוניים בחשמל - מה שמגיע על חשבון הביצועים), אבל לא תקבל SSD, תקבל רק 4 ג'יגה ראם ותקבל מסך שאינו מסך מגע. נכון שאתה לא צריך את זה, אבל זה משהו שהוא מאוד nice to have (במחיר של מסך מבריק - לא יודע עד כמה זה מפריע לך).

בקיצור, הבנת את הנקודה שלי לגבי היתרון של ה-SSD.

ולגבי המלצות - שוב, ענה על הטופס המופיע בחוקי הפורום ונשמח לעמוד לרשותך.

תודה רבה,

אם הבנתי נכון אתה ממליץ על המחשב עם 128GB SSD, בשילוב עם כונן חיצוני? לפי דעתך מתוך 3 המחשבים האלה זה המחשב שיתן את הביצועים הטובים ביותר?

פירסמתי גם בקשה לפי טופס ולא קיבלתי תגובות שם, את הפוסט הזה העליתי לא בתור בקשה אלה בתור ייעוץ יותר ספציפי.

הבקשה כאן:

http://hwzone.co.il/community/threads/549546-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-%D7%9C%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%99-%D7%94%D7%A0%D7%93%D7%A1%D7%AA-%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%94-%D7%95%D7%92%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92-%284-5K%29

עריכה:

עכשיו שמתי לב לחוק שאוסר על קיום שני דיונים במקביל, ערכתי את הדיון כאן והעברתי את המפרט לפה

פורסם

אכן, לדעתי המחשב עם ה-128 SSD יהיה הטוב ביותר מכולם.

אופציה נוספת היא המחשב הזה:

http://ksp.co.il/?uin=23692

למחשב מסך 14" IPS ברזולוצית FHD (!) וכרטיס מסך חזק יותר מזה של הדל. הרחבת אחריות ל-3 שנים עולה עוד 300 שקל מה שלוקח אותנו ל-4500 שקל. כרגע חסר "רק" SSD. כונן SSD של 128 ג'יגה זה עסק של סדר גודל של 350 שקל, 256 יעלה סדר גודל של 300 שקלים יותר. למחשב יש כונן 2.5" סטנדרטי בעובי 7 מ"מ (לפי מדריך המשתמש) ולכן לא צריכה להיות בעיה למצוא אחד. כמו כן, יש למחשב גם יציאת M.2 שאליה ניתן לחבר כונן SSD. לצערי לא מצאתי את גודל הכרטיס הנדרש בשבילו ולכן לא אמליץ על אחד.

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף לא להתעסק בעצמי בחומרה.

במחשב הזה ה-8GB שבHDD ההיברידי לא יספיקו?

פורסם

זה משהו אחר. 8GB האלה משמשים ל-caching. זה אמנם משפר ביצועים אבל בצורה יחסית זניחה לשיפור שמושג על ידי SSD.

החלפת חומרה במחשבים האלה אמורה להיות די פשוטה. בחירה שלך!

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

מחשב נוסף שעלה זה המחשב הבא:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12283

מה דעתך עליו? אני נוטה להעדיף אותו בגלל גודל המסך והיותו מסך רגיל ולא מגע, העובדה שיש לו מקלדת מלאה, ובנוסף מדובר על אותו כרטיס מסך. האם הביצועים שלו (מבחינת המעבד והעובדה שאין לו SSD אלא רק 1TB HDD+8GB Cache) יהיו טובים יותר?

פורסם

המעבד אצלו חזק משמעותית.

מצד שני המסך שלו סביר ולא יותר, ונחות מזה שבFLEX.

אופציה נוספת היא ה-FLEX 15", אגב:

http://ksp.co.il/?select=.268..271..159..211..596.&list=1&sort=2&glist=0&uin=23438&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

שזהה לאחיו הקטן, פרט לזה שהוא 15". לא יודע לגבי ביצועי הסוללה שלו.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

צריך עזרה בהחלטה סופית. ההתלבטות היא בין האפשרויות הבאות:

1. http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=25019&cf=zap Dell Inspiron 5437.

יתרונות - סוללה חזקה בטירוף, מעבד מהיר יחסית, אפשרות להוסיף SSD 128GB בזמן הרכישה או בהמשך, מסך FHD, לא מסך מגע (מעדיף ככה), כולל 3 שנות אחריות.

חסרונות - כבד יותר (במיוחד יחסית ל-14"). אשמח אם תוכלו לציין עוד חסרונות שפיספסתי.

2. Lenovo Flex 2 14 http://ksp.co.il/?list_compare=.23938..23773

כאן ההתלבטות היא בין שני הדגמים האלו, הדגם היקר יותר כמובן חזק בהרבה אבל חורג מהתקציב לא מעט במיוחד אם מתחשבים בתוספת 300 ש"ח להרחבת אחריות.

יתרונות - מסך מעולה, מחשב חזק

חסרונות - אין לי צורך במסך מגע ובגימיקים המיותרים של סיבוב המסך. מעדיף לא להתעסק בהוספת SSD בהזמנה אישית.

על הדרך, איך הסוללה של הפלקס?

3. Dell Vostro 5470 http://ksp.co.il/?select=.268..271..132..214..433.&list=1&sort=3&glist=1&uin=21400&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

יתרונות - SSD 128GB, וכל השאר (מעבד חזק וכו'), אחריות 3 שנים, קל מאוד, סוללה חזקה מאוד.

חסרונות - מסך פחות טוב מהשניים למעלה, בגלל שזה רק SSD חובה להשתמש בכונן חיצוני (פחות נוח לטעמי), והכי חשוב המחיר שלו קפץ (לפחות בKSP) ב-300 שקלים בשבוע האחרון (כשהומלץ לי כאן בפורום היה 3,990).

אני כמובן פתוח לעוד הצעות אבל מעדיף להתמקד באפשרויות הנ"ל כי כבר קצת הלכתי לאיבוד בין כל הדגמים.

תודה רבה !

פורסם

בעניין ה-DELL, ה"שדרוג" SSD בחנות זו גניבה - אין לי עוד דרך להגדיר את זה.

מבוצעת החלפה 1:1 של הכונן הקיים, אתה מקבל SSD בנפח 128GB במחיר של 699 ש"ח (!), החנות משאירה אצלה את הכונן שהגיע עם המחשב (שאתה קנית בכספך!).

לא רק זה, מדובר בדגם בסיסי מאד של SSD באיכותו ומהירותו. הכונן שרשום שם, מדגם V300 עולה בחנויות במחיר של 310~ ש"ח בלבד!

במחיר של 550 ש"ח בחנות רגילה אתה יכול לקנות לעצמך כונן SSD בנפח כפול 256GB מדגם טוב יותר ומהיר יותר.

בקיצור - גזל ועושק, במיוחד על הקטע שהחנות שומרת לעצמה את הכונן שאתה קנית עם המחשב. זה פשוט מכעיס ומעצבן.

כמו כן, בגלל שהמחשב מגיע עם צורב - אתה יכול להוציא את הצורב ולשים במקומו את ה-SSD ואז תרוויח מהירות מ-SSD מהיר וגם את הדיסק קשיח בנפח גדול לאחסון. פעולה פשוטה של 5-10 דקות עבודה וממש לא מסובכת ואתה לא צריך "לחשוש" ממנה.

תבדוק גם את ה-U430P של לנובו, מחשב מקביל ל-5470 ויש לו תא ל-SSD בנוסף לכונן הקיים. העניין הוא שרצית מחשב גם למשחקים אז הכ.מסך שלו פחות טוב 730M.

פורסם

אהלן,

אני נמצא בערך באותה התלבטות כמוך.

כבר כשבועיים הייתי סגור על ה-Dell Vostro, הדגם הטוב יותר שלהם, ועקב הפורום הזה עלתה לי האופציה של ה-U430P.

אשמח אם אנשים אחרים יוכלו קצת לשתף בידע שלהם כי גם אני נמצא בהתלבטות כזו.

מצד אחד יש את ה- Dell Vostro 5470 - 7632.

שמעתי עליו ובררתי לא מעט, המחשב אמור להיות אמין ביותר עם זמן סוללה טוב, הבעיה שלו היא נפח האחסון.

בעיה נוספת היא שהעכבר המוטמע לא נוח במיוחד (לי בתור אחד שבאופן קבוע הולך להשתמש בעכבר אלחוטי קומפקטי החיסרון הזה לא מפריע..)

בנוסף, יש לו אחריות יבואן של 3 שנים, לא כמו הלנובו.

מצד שני יש את ה- Lenovo IdeaPad U430p.

אם אבחר באופציה הזו אקנה בכסף שיוותר בהפרש כונן SSD 256GB.

אשמח אם מישהו יוכל לחוות את דעתו בנוגע למחשב הזה, גם הוא בא עם זיכרון 8GB, אותו מעבד.

החסרונות שלו מול הדל:

כונן שהוא לא SSD (חיסרון שניתן לפתור).

כרטיס מסך מעט חלש יותר.

מסך שהוא לא מסך מגע.

אחריות יבואן לשנה בלבד.

פרט שמאוד אשמח לדעת - האם למישהו יש מושג לגבי צריכת הסוללה שלו?

פורסם

זמן הסוללה כמעט זהה בשני המחשבים ה-5470 וה-U430P.

בלנובו אתה יכול לקנות כונן SSD של 128GB שיהיה במקביל לכונן הקשיח המכני ולהרוויח מהירות+נפח. במקום כונן יחיד של 256GB.

הבדל נוסף זה בחיבור ה-USB של שני המחשבים, בדל יש 3 של 3.0 לעומת הלנובו שיש לו 1 של 3.0 + 2 של 2.0.

אם למשתמש לא חשוב - משחקים, מסך מגע ו-150 גרם (שהדל קל יותר).

ויש אפשרות להרחיב אחריות ל-3 שנים אז אפשר ללכת על הלנובו.

יתרון נוסף נחמד ללנובו - מקלדת מוארת

P1120841.JPG

עם זאת, בדיון הנוכחי ישנה חשיבות רבה למשחקים וה-730M לא הכי חזק בסכום הזה כפי שניתן לראות ואפשר לקנות מחשב עם 840M שחזק משמעותית וחדש יותר.

פורסם

זאת בדיוק ההתלבטות שלי,

אני נוטה יותר לכיוון הלנובו בגלל שרוב הפרמטרים בין המחשבים הם אותו דבר, כמו שנאמר כאן ללנובו יש תא לssd כך שאין צורך לוותר על הדיסק הקשיח שקיים וגם המקלדת המוארת זה יתרון ענקי מבחינתי...

פורסם
  • מחבר
בעניין ה-DELL, ה"שדרוג" SSD בחנות זו גניבה - אין לי עוד דרך להגדיר את זה.

מבוצעת החלפה 1:1 של הכונן הקיים, אתה מקבל SSD בנפח 128GB במחיר של 699 ש"ח (!), החנות משאירה אצלה את הכונן שהגיע עם המחשב (שאתה קנית בכספך!).

לא רק זה, מדובר בדגם בסיסי מאד של SSD באיכותו ומהירותו. הכונן שרשום שם, מדגם V300 עולה בחנויות במחיר של 310~ ש"ח בלבד!

במחיר של 550 ש"ח בחנות רגילה אתה יכול לקנות לעצמך כונן SSD בנפח כפול 256GB מדגם טוב יותר ומהיר יותר.

בקיצור - גזל ועושק, במיוחד על הקטע שהחנות שומרת לעצמה את הכונן שאתה קנית עם המחשב. זה פשוט מכעיס ומעצבן.

כמו כן, בגלל שהמחשב מגיע עם צורב - אתה יכול להוציא את הצורב ולשים במקומו את ה-SSD ואז תרוויח מהירות מ-SSD מהיר וגם את הדיסק קשיח בנפח גדול לאחסון. פעולה פשוטה של 5-10 דקות עבודה וממש לא מסובכת ואתה לא צריך "לחשוש" ממנה.

תבדוק גם את ה-U430P של לנובו, מחשב מקביל ל-5470 ויש לו תא ל-SSD בנוסף לכונן הקיים. העניין הוא שרצית מחשב גם למשחקים אז הכ.מסך שלו פחות טוב 730M.

תודה קודם כל,

אני מסכים איתך לגמרי בעניין שדרוג ה-SSD, ברור לי ש-700 ש"ח לכונן הזה זו גניבה (אגב, זה המחיר של הכונן אצלם, זה לא שהם מוסיפים על ההתקנה, פשוט מחיר מנותק מהמציאות..), לא ידעתי שהם גם עושים את זה במקום ה-HDD אז בכלל מדובר בעושק. אם באמת מדובר בפעולה פשוטה אני כנראה אעשה את זה, אולי לא בהתחלה אבל תמיד טוב שיש את האופציה הזאת.

בקשר למחשב עצמו (Inspiron 5437), מה דעתך עליו? מתאים לצרכים שציינתי?

פורסם
  • מחבר

הקפצה

ההתלבטות שלי כרגע היא בין ה-Dell Inspiron 5437 לבין Asus N56VB שעלה מדיונים פה בפורום (http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=702) בתוספת 4GB זיכרון. לאסוס ביקורות מצויינות וכרגע הגעתי להתלבטות הבאה:

מחשב חלש יותר אבל קל יחסית וקטן יותר ובעיקר עם סוללה מטורפת (ומסך פחות איכותי בהרבה), או מחשב חזק וגדול יותר עם סוללה שתחזיק הרבה פחות ובגודל ומשקל מעט גבוהים.

מה דעתכם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים