עבור לתוכן

התאמת 2 סוגי זכרונות שונים

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים,

יש ברשותי מחשב שאני מעוניין לשדרג.

מפרט:

מעבד: AMD Phenom 2 955

לוח אם: Gigabyte GA-770TA UD3

כרטיס מסך: AMD HD5850

זיכרון: 4GB ADATA 1600Mhz

ספק: seasonic s12ii-520 bronze

הזכרונות שברשותי הם ADATA Xtreme 2000X - 2000Mhz. בגלל שהלוח שלי לא תומך במהירות הנ"ל אני מריץ אותם ב-1600Mhz עם CL10.

המתח המומלץ לזכרונות האלה הוא 1.6-1.8V ואני מריץ אותם על 1.65V.

עכשיו אני רוצה להוסיף עוד 4 או 8 ג'יגה ראם למערכת, אבל כל הזכרונות שאני נתקל בהם דורשים מתח של 1.5V.

האם יש דרך שאוכל לשלב בין זכרונות עם דרישות מתח שונות?

תודה אנשים.

פורסם

1. אם תשלב זיכרון שדורש 1.5V עם זיכרון שדורש 1.65V, יש 3 תוצאות אפשריות:

א. אם המתח ייקבע ל 1.5V ייתכן שהזיכרון שדורש 1.65V לא יעבוד בצורה תקינה.

ב. אם המתח ייקבע ל 1.65V קיים סיכוי שהזיכרון שדורש 1.5V יינזק (יישרף).

ג. ייתכן גם שלא תהיה בעיה והזיכרון יעבוד בצורה תקינה.

2. בקשר לזיכרון שעובד במתח של 1.65V - זה לא שלא ניתן למצוא זיכרון כזה (קישור לדוגמא), העניין הוא שהמחיר פשוט לא משתלם, אלא אם כן אתה עושה המהרה לזיכרון.

אם אתה בכל זאת רוצה לקנות זיכרון שעובד במתח של 1.65V, אז לאור המחיר הגבוה שלו (יחסית), אולי כדאי שתחפש זיכרון יד-שנייה (משומש).

3. אם אתה רוצה להרחיב את הזיכרון ל 8GB, תמיד קיימת האפשרות של החלפת הזיכרון הקיים - פשוט תקנה זיכרון 8GB ותתקין אותו במקום הזיכרון הקיים. מודול הזיכרון בנפח 8GB שמצאתי הוא הזיכרון של Zeppelin (קישור). אפשרות זו נראית הרבה יותר משתלמת מאשר קניית זיכרון שעובד במתח של 1.65V.

פורסם

עוד רעיון שדורש התעסקות וקצת כאבי ראש (אם אין לך כוח להתעסק אז תוותר על העניין).

נסה לראות אם אתה מצליח לייצב את תדר הזיכרון שיש לך כרגע על 1333MHZ עם מתח של 1.5V אם יציב אז תוסיף זיכרון עם נתונים כאלה בדיוק, לא נראה לי שתרגיש הבדל בין 1600 ל 1333.

זה די לגרד את אוזן שמאל עם יד ימין (מסורבל) אבל יש כאלה שאוהבים להתעסק.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם!

לאור המחירים הלא-כל-כך-נוראיים ל8 ג'יגה חדשים, אני חושב שאלך על האופציה של smalul.

אולי אעביר את הזכרונות האלה למחשב אחר.

מחשבה נוספת שאולי תעבוד היא אולי לנסות את מה שAvIK הציע רק עם תדר של 1600. בכל זאת המתח המוצהר הוא ל2000Mhz ואני אפילו לא קרוב לשם.

לדעתך שווה ניסיון או שאין סיכוי שילך?

פורסם

שווה ניסיון (שכחתי שמדובר בזיכרון 2000MHZ), יש מצב שתצליח לייצב אותו 1.5V@1600MHZ אם כן אז מה טוב אם לא חוזרים לאפשרויות ש smalul הציע.

(בדיקת יציבות עושים עם memtest86)

בהצלחה ותעדכן בבקשה אם זה עבד.

נערך על-ידי AvlK

פורסם

הרעיון של AvlK הוא טוב - אין לך מה להפסיד ולא תוכל לגרום לנזק לזיכרון ע"י הקטנת המתח שהוא מקבל (בניגוד להגדלת המתח). כמובן שיש לקחת בחשבון שייתכן והמחשב לא יצליח לבצע אתחול במצב כזה ואז יהיה צורך באיפוס הביוס (ע"י שימוש בג'מפר או ע"י הוצאת הסוללה).

פורסם
  • מחבר

אז אני מעדכן... אחרי התעסקות קצרה לא הצלחתי להגיע ליציבות ב1.5V.

אני מניח שאם הייתי משקיע יותר זמן ובודק תזמונים שונים אז אולי הייתי מצליח, אבל החלטתי שזה לא שווה את ההתעסקות.

שקלתי לקנות את הסט הבא: http://ksp.co.il/?uin=14965

שווה את המחיר? יש המלצות לסטים אחרים יותר מומלצים?

(אגב אני צריך זכרונות עם פרופיל לא גבוה מדי בגלל הקירור של המעבד שקצת מפריע)

נערך על-ידי SkeletonBoy

פורסם

הזיכרון שבחרת, ה G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 מדגם F3-1600C9D-8GAB (קישור לעמוד המוצר), הוא בגובה 33 מ"מ, שם כתוב במפורש שזה זיכרון Low Profile. לפי הנתונים שלו מדובר בזיכרון לא רע, אבל מודול זיכרון יחיד בנפח 8GB ניתן למצוא גם בפחות מ-350 ש"ח. אם נעזוב את עניין התזמונים והתדר (השיפור בד"כ לא מורגש), הרי שיש כאן 2 שיקולים:

א. עניין הגובה - אתה צריך זיכרון שהוא נמוך (Low Profile או LP בקיצור). הבעיה - לא תמיד החנות מציינת את גובה הזיכרון, ואז יש לבדוק כל זיכרון באתר היצרן שלו.

ב. כתבת שאתה רוצה סט, ומזה אני מסיק שאתה רוצה 2 מודולים של 4GB כל אחד ולא מודול בודד של 8GB. בד"כ זה יותר יקר.

אם אתה מעדיף לקנות מחנות מסויימת, אז יהיה אפשר לעבור על הזיכרונות שאותה חנות מוכרת ולחפש את אלו שמתאימים לדרישות שלך.

בזמן כתיבת ההודעה הזו AvlK כבר הגיב. שים לב ל-2 דברים:

1. הזיכרון הראשון עובד ב 1.25V ולא ב 1.5V. אם תרצה להוסיף עוד זיכרון בעתיד (לא סביר), יכול להיות שתהיה בדיוק באותה הבעיה (אי תאימות בין המתחים של הזיכרונות הנפוצים לזיכרונות הקיימים).

2. בקשר לזיכרון של Zeppelin - אני לא יודע מה הגובה שלו, דבר שיכול להיות בעייתי מבחינתך (אולי הוא גבוה מדיי).

פורסם
  • מחבר

הגודל של הG.skill Ares מתאים לי. ולא אכפת לי לשלם מעט יותר על תזמונים יותר נמוכים, גם אם ההבדל לא הכי מורגש. גם ההבדל במחיר לא הכי מורגש (בד"כ פחות מ-50 שקלים בחנויות שראיתי שנמצאות באזור חיפה).

נראה לי שאלך עליהם בכל זאת.

תודה רבה על העזרה אנשים. אתם גדולים!

פורסם

וגם הוא מתאים ללוחות של GB עם הצבע..:P

תתחדש:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אוקיי... אז קניתי את הזכרונות והרכבתי אותם.

כשנכנסתי לביוס לבדוק שהכל תקין שמתי לב לטאב הבא:

2hmodgo.jpg

נראה כאילו הביוס קורא את ה-SPD כ-CL11 ולא CL9 כפי שמצויין על הזכרונות.

לשם השוואה ככה נראה CPUZ:

23p6io.jpg

זה תקין?

לשנות בביוס? ואם כן אז לאילו ערכים?

תודה אנשים

פורסם

שנה ידנית ל 9-9-9-24-2N

אם משום מה זה לא יציב תחזיר חזרה ל auto.

כדי להכניס לפרופורציה לא תרגיש שום הבדל בין שני המצבים.

פורסם
  • מחבר

אני מניח שאתה צודק... אבל בכל זאת שילמתי על רכיב מסוים ואני רוצה לקבל את כל מה שהוא מציע.

אני קצת בור בעניין... 9-9-9-24 מכניסים ב-4 הראשונים - זה ברור.

2N הולך איפה?

ומה לגבי כל השאר? מה הערכים שאמורם להיות שם?

ואגב... תודה רבה לכם AviK ו-Smaluk... עזרתם לי המון

פורסם

זה לא 2N זה 2T - זו השורה הבאה בפרמטרים של הזיכרון בביוס (כתוב 1T/2T Command Timing).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים