עבור לתוכן

מחפש זיכרון מסוג CORSAIR Vengeance 8GB (2 x 4GB) CML8GX3M2A1600C9B

Featured Replies

פורסם

שלום,

לא בטוח לגמרי שכאן זה המקום הראוי לפרסם את השאלה, תקנו אותי אם יש בעיה.

יש לי מחשב (יכולים לראות את המפרט בפרופיל) עם שני סטיקים של זיכרון - 4GB כל אחד -

CORSAIR Vengeance 8GB (2 x 4GB) CML8GX3M2A1600C9B

לאחרונה אני דוחק את גבולות הזיכרון הללו ושוקל לשדרג ל-16GB עם ערכה נוספת מאותו הדגם, שבזמנו (לפני שנתיים בערך) עלתה לי 333 ש"ח, אך לא מוצא את הערכה המדוברת בשום מקום.

אשמח אם מישהו שיודע איפה אפשר למצוא יפנה אותי לכתובת הנכונה, ואם לא - אז אשמח לשמוע רעיונות חלופיים (ובשאיפה זולים - מתחת ל-400 ש"ח).

שני פרטים שנראה לי כדאי לציין -

לוח אם: Gigabyte GA-H77-D3H

קירור מעבד: Scythe NINJA 3

נערך על-ידי dagandlerx

פורסם
  • מחבר

איך מצאת את זה?

זה אפילו לא מופיע באתר בקטגוריה של זכרונות

פורסם

גוגל מצא.

פורסם
  • מחבר

יש לגוגל משהו יותר זול? :smiley1:

אני עכשיו בדילמה אם לחכות ולקוות למצוא זול יותר או לחטוף את זה לפני שזה יעלם.

פורסם

@dagandlerx

אני רואה שיש לך לוח Gigabyte GA-H77-D3H (קישור לאתר היצרן) ומעבד Core i5-3570, מה שאומר שאתה לא יכול לבצע המהרה. אני מניח שאתה גם לא מבצע המהרה כלשהי לזיכרון (הזיכרון הוא בתדר של 1600MHz אז גם ככה אין יותר מדיי לאן להמהיר אותו, קישור לאתר היצרן).הזיכרון שלך גם עובד במתח של 1.5V. אני לא רואה כל סיבה שתצטרך זיכרון עם גופי קירור, ולכן תוכל לקנות זיכרון "פשוט" יותר אם כל המטרה שלך היא רק להרחיב את הזיכרון ל 16GB. למעשה, אתה לא חייב לקנות 2 מודולים של 4GB כל אחד, אלא תוכל לקנות מודול אחד של 8GB (זה כנראה ייצא יותר זול מאשר 2 מודולים של 4GB), וסביר להניח שהכל יעבוד. יש לציין שרצוי שהזיכרון החדש יהיה דומה ככל האפשר לזיכרון הקיים (ובפרט בתדר, בתזמונים ובמתח העבודה) במטרה למנוע בעיה של אי-תאימות, אבל מעשית רוב הסיכויים שכל זיכרון שתקנה יעבוד.

אם אתה קונה מודול זיכרון אחד של 8GB ולא שניים של 4GB, תדאג להתקין אותו כך שבכל אחד מערוצי הזיכרון יהיה 8GB בכדי שהמחשב יעבוד ב dual channel (אין כמעט הבדל בביצועים, אבל אם יש אפשרות כזו - למה לא לנצל אותה?).

פורסם
  • מחבר

איך אני מוודא שזה עובד בdual channel אם יש לי שני סטיקים של 4 ואחד של 8?

הסיבה שקניתי בזמנו את הזיכרון הספציפי הזה היא שהוא לא היה יקר ביחס לזכרונות האחרים. הסיבה שאני מחפש את המודולים האלה היא בעיקר אסתטית ופסיכולוגית, אין לי איזו סיבה "מקצועית" :)

פורסם

1. אסתטיקה היא סיבה תקפה לבחירת זיכרון עם גופי קירור - יש אנשים שמוכנים לשלם הרבה יותר כסף על המארז, הלוח, הזיכרון, המאווררים וכד' רק בכדי תהם יקבלו את הצבעים שהם רוצים.

2. בעיקרון עבודה ב dual channel (ערוץ כפול) נובעת מכך שבכל אחד משני הערוצים יש אותה כמות זיכרון. זה לא משנה אם מדובר במודול בודד בכל ערוץ (סה"כ 2 מודולי זיכרון), שני מודולי זיכרון בכל ערוץ (סה"כ 4 מודולי זיכרון) או שני מודולי זיכרון בערוץ A ומודול בודד בערוץ B (סה"כ 3 מודולים) - העיקר שכמות הזיכרון בכל ערוץ תהיה זהה. אגב, אם כמות הזיכרון לא תהיה זהה, הזיכרון יעבוד ב Flex Mode, שאומר שכמות הזיכרון המינימלית מבין שני הערוצים תעבוד ב dual channel והשארית - ב single channel. צריך לבדוק בחוברת של הלוח שלך אילו חריצי הרחבה לזיכרון שייכים לערוץ A ואילו לערוץ B ופשוט לדאוג שסכום הזיכרון בערוץ A תהיה זהה לסכום הזיכרון בערוץ B.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים