פורסם 2014 באוגוסט 1311 שנים שלום, חברה שלי רוצה לקנות מחשב נייד קטן וקל בתקציב של עד 2500 ש"ח. כרגע היא מתלבטת בין טאבלט 10.1 עם תחנת עגינה מה שיהפוך אותו לנטבוק/טאבלט היברידי לבין נטבוקים בקטגוריה באותו התקציב ופחות או יותר באותו המשקל (עם תחנת העגינה כמובן) מעבר לשאר ההבדלים שהם די ברורים. ההתלבטות כרגע היא בגזרת המעבד. המעבדים שבעיקר ראיתי בתקציב הזה: Atom Z3470 i3 4010U Pentium N3530 או N3520 (שנראים די דומים) האם מישהו יכול לעשות לי סדר איזה מבין המעבדים הללו עדיף? לדרג אותם או משהו? בתכלס כל מה שהיא עושה זה בעיקר עבודה משרדית. במקרה הקיצוני קצת כותבת תווים בסיבליוס אם מישהו מכיר או עורכת קצת בפוטושופ. הנטייה היא דווקא לנטבוקים אם כי הטנרספורמר של אסוס עם ההארד דיסק במקלדת קורץ לה. השאלה היא מבחינת כוח עיבוד נטו איזה מעבד עדיף. ראיתי שמחשבים שמבוססים על ה- 3530 (או 3520) נמכרים הרבה פעמים במחיר יותר זול מה- i3 4010u למרות שעל פניו הוא יותר חזק וחדש. מה אני מפספס? בתודה מראש על כל תשובה שתינתן. בברכה, ליאור.
פורסם 2014 באוגוסט 1311 שנים קודם כל ה'אטום' למינהם הם מעבדים חסכוניים במיוחד ומטבע הדברים גם חלשים במיוחד.הפנטיומים והi3 די קרובים. אני חושב שדווקא הi3 יותר חזק.
פורסם 2014 באוגוסט 1311 שנים מחבר אני יודע שלאטום יש את הדימוי (פלוס זה התכלית שלו) של מעבד חסכוני ועל כן פחות חזקאבל זה אטום מהדור החדש והוא מרובע ליבות.הפנטיום הספציפי הזה גם הוא מרובע ליבות.דווקא ל- i3 4010U יש רק 2 ליבות. (וגם התדר שלו די נמוך, או לפחות קרוב לתדר של ה-אטום)אז למה בעצם הוא עדיף?
פורסם 2014 באוגוסט 1311 שנים מחבר השוואה ודירוג המעבדים למחשבים ניידים בקישור הזה.היי, תודה על הקישור.האטום הנ"ל לא נמצא שם (או שפספסתי אותו)אבל עדיין אני לא מבין איך ה- i3 שהוא גם ישן יותר ובעיקר על פניו חלש יותר על הנייר נמצא יותר גבוה בטבלה.מה ההסבר?
פורסם 2014 באוגוסט 1311 שנים יישן יותר זה לא רלוונטי גם i7 2700K יותר יישן מהם.למה החלטת שהוא יותר חזק על הנייר?
פורסם 2014 באוגוסט 1311 שנים מחבר תודה דובי.עשיתי את הטעות ועשיתי CTRL+F על הדגם הספציפי.הנחת העבודה שלי לפני שפתחתי את הדיון הזה הייתה שהדרוג הואi3>Pentium>Atomאבל אני יודע שתאורתית יכולים להיות מקרים שזה נכון ברמה המיתוגית ולאו דווקא בדגמים ספציפית ועל כן פתחתי את הדיון.yosi b - אני מסכים איתך. זו לא הטענה המרכזית. אני בעצמי שדרגתי לפני כשנה ל-i5 בסוקט 1155 כש-1150 כבר יצא וכולם רצו לזה על סמך המלצה של אנשים כאן בפורום.אני מסכים שלא תמיד חדש יותר טוב יותר. (לפעמים חסכוני יותר, לפעמים סתם מיתוג אחר, זה לא בהכרח אומר משהו)הטענה המרכזית היא תדר עבודה ומספר הליבות מול ה- i3.אני לא בא להתווכח. אני מקבל את מה שאתם אומרים. אבל אני בן אדם שעוסק בתחום וקצת מבין בזה.אשמח להבין למה ה- i3 הוא החזק ביותר.
פורסם 2014 באוגוסט 1311 שנים הנחת העבודה שלך בעניין זה חייבת להשתנות ולהתחיל להתבסס על סיקורים וקישורים מהסוג שנתתי לך. היום השם לא אומר כלום, חשוב להסתכל על הביצועים ולא על השם. אז קודם כל יש לך תשובה איך בודקים.ועכשיו בנוגע לשאלה הספציפית, הi3 יותר חזק עקב ביצועים יותר גבוהים, 4 ת'רדים במעבד. את כל זה אני יודע לאו דווקא מכמות המחשבים הניידים שיש לי/עברו תחת ידי אלא בעיקר/דבר ראשון על בסיס השוואות כמו הקישור שנתתי.
פורסם 2014 באוגוסט 1311 שנים מחבר הנחת העבודה שלך בעניין זה חייבת להשתנות ולהתחיל להתבסס על סיקורים וקישורים מהסוג שנתתי לך. היום השם לא אומר כלום, חשוב להסתכל על הביצועים ולא על השם. אז קודם כל יש לך תשובה איך בודקים.ועכשיו בנוגע לשאלה הספציפית, הi3 יותר חזק עקב ביצועים יותר גבוהים, 4 ת'רדים במעבד. את כל זה אני יודע לאו דווקא מכמות המחשבים הניידים שיש לי/עברו תחת ידי אלא בעיקר/דבר ראשון על בסיס השוואות כמו הקישור שנתתי.היי דובי,קודם כל אני מסכים.כתבתי את זה יותר בתגובה למה שיוסי כתב.שכאילו לא באמת החלטתי. להפך. קראתי נתונים טכנים וכל מיני אתרי השוואות והם הביאו אותי למסקנה שלמרות המיתוג יש סיכוי שהאטום הספציפי הזה והפנטיום הספציפי הזה אולי עדיפים (שוב, מבחינה טכנית לחלוטין)אבל לפי הטבלה בקישור ששלחת, בסופו של דבר ה-i3 עדיף. כלומר במקרה הזה ה"מיתוג" ניצח. אם כי אני עדיין לא מבין איך או למה.כלומר, דברת על ת'רדים. באטום יש 4 ליבות ו-4 ת'רדים ומהירות השעון היא בין 1.3 ג'יגה הרץ עד 1.86 ג'יגה הרץ.בפנטיום יש 4 ליבות ו-4 ת'רדים ומהירות השעון היא בין 2.16 ג'יגה הרץ לבין 2.58 ג'יגה הרץ.ב- i3 יש 2 ליבות ו-4 ת'רדים ומהירות השעון היא 1.7 ג'יגה הרץ.אני יודע שיש עוד פרמטרים. כמו קאש (שדי דומה) או דברים אחרים (למשל, ליבה גרפית מובנית, הוא תמיכה מקסימלית בראם וכו') אבל השאלה היא מבחינת ביצועים נטו.אני לא אומר שאני צודק ואתם טועים או שהטבלה טועה.כל מה ששאלתי זה למה ה- i3 עדיף על המעבדים הללו? זו הייתה ההשערה שלי (בעיקר בגלל המיתוג והמחירים שלוקחים עליהם) ורציתי לוודא אם זה נכון. כאמור לכן נפתח הדיון.כפי שהנחתי (ולמרות הנתונים שני מסתכל עליהם) מסתבר שצדקתי בהנחה הראשונית. השאלה שלי היא פשוט למה. זה נטו מסקרנות ואולי עוד מישהו מלבדי ילמד משהו מהדיון הזה.למה בעצם המעבד הזה עדיף? יש למישהו הסבר לעניין?
פורסם 2014 באוגוסט 1311 שנים מחבר כי יש בו יותר טרנזיסטורים. סט פקודות ועוד. תודה רבה! בלי קשר, אז אתה אומר שאפשר להסתמך על הטבלה הזו כעיקרון? אם כן אשתמש בה. זה מאד שימושי
פורסם 2014 באוגוסט 1311 שנים כן. אחד האתרים הטובים בעולם למחשבים ניידים.קישורים נוספים:באותו אתר, טבלת השוואת כרטיסי מסך למחשבים ניידים ודירוגם בקישור הזהטבלת השוואת כרטיסי מסך למחשבים נייחים
פורסם 2014 באוגוסט 1311 שנים מחבר כן. אחד האתרים הטובים בעולם למחשבים ניידים.קישורים נוספים: באותו אתר, טבלת השוואת כרטיסי מסך למחשבים ניידים ודירוגם בקישור הזה טבלת השוואת כרטיסי מסך למחשבים נייחים תודה רבה!
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.