עבור לתוכן

עובר דירה, צריך לדעת איך לתכנן את הרשת בבית.

Featured Replies

פורסם

אני עובר דירה, יש לנו בבית 3 מחשבים כאשר כיום כולם מחוברים לאינטרנט דרך ראוטר אחד (שכולל גם switch ז"א יש לו 4 כניסות) והעברתי את כבלי הרשת דרך הקיר מחדר אחד לשני.

בדירה החדשה יש 3 מחשבים ב3 חדרים שונים, בכל חדר יש חיבור אינטרנט. השאלה שלי-האם הפעם אני יכול פשוט לקנות 2 נתבים נוספים (סה"כ 3 כולל האחד הקיים) אחד לכל מחשב? מה המשמעות של זה? כמה עולה נתב היום (לא ראוטר, יש ראוטר קיים ולא צריך 3 רשתות wifi בבית)?.

(אני מניח שאי אפשר להעביר כבל רשת הישר מהקיר עד למחשב, אלא צריך ראוטר/מודם/switch ביניהם).

תודה לעוזרים.

פורסם

לא ברורה לי השאלה שלך, אם יש לך אופציה להעביר כבל רשת מהראוטר לכל חדר אז זאת הדרך הכי טובה ובטוחה, זה ישש קו בזק בכל חדר לא עוזר לך שכן אתה זקוק לו רק בחדר שבו נמצא המודם.

למה לא לחבר את המכשירים בעזרת WIFI ? וזהו.

פורסם
כמה עולה נתב היום (לא ראוטר, יש ראוטר קיים ולא צריך 3 רשתות wifi בבית)

רק להבין, למה אתה מתכוון כשאתה אומר נתב ולמה כשאתה אומר ראוטר? או שהתכוונת למודם כשאמרת נתב?

למען הסר ספק, נתב=ראוטר. זה בדיוק אותו התקן, רק שנתב זה השם שלו בעברית וראוטר באנגלית.

פורסם
  • מחבר
רק להבין, למה אתה מתכוון כשאתה אומר נתב ולמה כשאתה אומר ראוטר? או שהתכוונת למודם כשאמרת נתב?

למען הסר ספק, נתב=ראוטר. זה בדיוק אותו התקן, רק שנתב זה השם שלו בעברית וראוטר באנגלית.

אופס..

כשאני אמרתי נתב התכוונתי לswitch, ז"א מפצל חיבור רשת אחד (מ"הקיר") ל4 חיבורים (ל"מחשב").

להעביר כבלים דרך כל הבית זה אפשרות שאני מעדיף להימנע ממנה בכל מחיר מסיבות מובנות. wifi נחשב איטי ולמיטב ידיעתי מאוד לא מומלץ למחשבים נייחים כשאפשר להימנע מזה. מה גם מחשב אחד נמצא בממ"ד... מתכון לצרות.

בקיצור השאלה היא כזאתי: אם יש 3 חדרים עם 3 מחשבים ובכל חדר חיבור טלפון, האם אפשר לקנות שלוש "מודמים" ובכל חדר יהיה מודם אחד?. (בניגוד למצב הקיים בו יש ראוטר אחד שפועל כswitch עם 4 יציאות ל3 המחשבים).

פורסם

כמו שכבר אמרתי אתה לא יכול להתחבר מ3 מקומות ברשת לאותו משתמש, וברור מאילו שלא תקנה עכשיו 3 USERים שונים.

WIFI כבר מזמן לא נחשב איטי, ולהפיך אם אתה לא זקוק למחשב הורדות מטורך של 24/7 וכו, נתב חזק עם כרטיסי רשת בתקן N/AC יספקו לך מהירות מצויינת (ואפילו "מוגזמת") גם בממד.

וזה הכי פשוט וללא כבלים.

הדרך הקשה ? כמו שאמרתי לסלול כבל לכל חדר.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אני חושב שאלך על הwifi. כיום יש לי נתב בתקן N עם 2 אנטנות. יש המלצות לכרטיס wifi למחשב (פנימי/usb)? ראוטרים/כרטיסי wifi בתקן AC קיים בכלל בארץ?.

פורסם

קיימים מספר דגמים, אישית אני לא חושב שכדאי לך לקפוץ ישר, תרכוש כרטיס אלחוטי בתקן N תעשה תבדיקות על מחשב אחד אם זה מספיק לך אין צורך לשדרג הכל, במידה ותחליט שלא אז כבר תחליף את כל המערך בהתאם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים