עבור לתוכן

יעוץ לרכישת כרטיס זיכרון פנימי (מחשב נייח)

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש לי שני כרטיסי זיכרון של 1 ג'גה , חברת קינגסטון

לגבי לוח אם : Motherboard Name Asus P5K (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

______________________________________________________________________ ______________________________________________

CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E6550, 2333 MHz (7 x 333)

DIMM1: Kingston KTC1G-UDIMM 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

DIMM3: Kingston KTC1G-UDIMM 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

RAM Slots 4 DDR2 DIMM

מישהו יודע איך אני יכול לבדוק אם אני יכול להרחיב את הזיכרון ב2 ג'גה נוספים? בעצם שלוח האם יתמוך בזה?

תודה רבה!

פורסם

http://www.asus.com/Motherboards/P5K/specifications/

יש לך 4 סלוטים לזיכרון בלוח האם .

הלוח תומך בעד 8GB DDR2 זאת אומרת שבנוסף לזיכרון שיש לך אין שום בעיה להוסיף זיכרון נוסף כל עוד כל סטיק שתוסיף לא גדול מ- 2GB.

תחפש זיכרון חדש שתואם לזיכרון שכבר מותקן במתח,בתדר ובתיזמונים.

זיכרון חדש DDR2 כבר פחות נפוץ ואם קיים בחנות לרוב הוא יהיה יקר יחסית , מציע לך לבדוק במדור יד שניה של האתר חבל להשקיע סכום גדול לזיכרון עבור מערכת ישנה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

זה אומר שאני צריך לחפש

זיכרון כזה : [h=1]Kingston DDR2 2GB 800MHZ ?[/h]

כי רשום במפרט : DIMM1: Kingston KTC1G-UDIMM 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

מה זה אומר KTC1G-UDIMM ?

ואני שואל כי יש כל מיני זכרונות של חברת קינסטון עם תדרים שונים, כמו כן יש כאלה שרשום גם CL6 אחריהם או מספרים שונים.

לכן אשמח לחידוד אלו דברים חשובים שיהיו רשומים בחיפוש אחרי זיכרון על מנת למצוא אחד מתאים?

שוב המון תודה!

פורסם

א. יש לך 4 חריצי הרחבה לזיכרון, כאשר מתוכם 2 תפוסים ע"י מודולים של 1GB כל אחד. אם אתה רוצה להוסיף עוד 2GB זיכרון אתה יכול לעשות זאת ע"י הוספת מודול בודד בנפח של 2GB או הוספת שני מודולים בנפח 1GB כל אחד.

ב. אני לא מוצא באתר של Kingston את הדגם KTC1G-UDIMM, אבל לפי הנתונים שפירסמת מדובר בזיכרון DDR2 שעובד בתדר של 400MHz (שזה אומר 800MHz אפקטיבי) ו CL של 5. אתה לא חייב זיכרון זהה לחלוטין (למעשה סביר להניח שכמעט כל זיכרון DDR2 שתקנה יתאים לך) אבל רצוי שהזיכרון יהיה זהה בתכונות שלו עד כמה שניתן לזיכרון הקיים במטרה למנוע בעיה של אי-תאימות. לי אישית מותקנים במחשב 2 מודולים של 1GB של Kingston שעובדים בתדר של 667MHz ו CL5 ב 667MHz ועוד 2 מודולים של 2GB כל אחד שעובדים בתדר של 800MHz עם CL5 בתדר של 800MHz והכל עובד בלי בעיה (בתדר הנמוך יותר כמובן).

ג. אם אתה קונה מודול בודד של 2GB, תוודא שבכל ערוץ יהיו לך 2GB של זיכרון, כך שהמחשב יעבוד ב Dual Channel (במקרה שלך - בזוג חריצי ההרחבה הראשון/ערוץ A יהיו שני המודולים של ה 1GB, ובאחד מ-2 חריצי ההרחבה השייכים לזוג השני/ערוץ B יהיה המודול של ה 2GB).

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

המון תודה על העזרה!

אני קניתי בסופו של דבר

DDR2 800MHz CL6 של 2 ג'גה. הבעיה כשאני מכניס אותו למחשב לאחד החריצים המחשב לא עולה אחרי זה ובנוסף הכרטיס מתחממם ממש ממש מהר ביחס לשאר הכרטיסים

אולי מישהו יודע את הסיבה לכך, ומה ניתן לעשות?

פורסם

מה דגם הזיכרון שקנית?

1. האם ניסית להפעיל את המחשב כשרק הזיכרון החדש מותקן? האם ניסית סידורים שונים של הזיכרונות בחריצי ההרחבה?

2. האם ייתכן שהגדרת ידנית את תיזמוני הזיכרון או את המתח בביוס? זה אולי יכול להסביר את עניין ההתחממות. בכל מקרה, לפי תקן JEDEC הזיכרון אמור להיות לעמוד במתח של עד 2.3V בלי שייגרם לו נזק, כך שגם אם המתח שלהם מוגדר כגבוה יותר בביוס, לא סביר להניח שייגרם להם נזק.

3. זיכרונות מסוג DDR2 בד"כ עובדים במתח של 1.8V. תוודא שזהו המתח בו כל המודולים שלך אמורים לעבוד. זה בד"כ רשום על המדבקה שלהם.

4. האם ייתכן שחלק מהזיכרונות שלך הם חד-צדדיים (Single Sided), כלומר יש עליהם שבבים רק מצד אחד וחלק הם דו-צדדיים (Double Sided), כלומר יש עליהם שבבים משני הצדדים?

5. האם אתה בטוח שהתקנת את הזיכרון כמו שצריך והוא יושב בתושבת שלו כך שהוא נעול במקומו?

6. תמיד יש אפשרות שהזיכרון שקנית פשוט לא תקין. תנסה לבדוק אותו במחשב אחר ותראה אם הוא עובד בו.

פורסם
  • מחבר

1. כן, ניסיתי סידורים שונים, ולפעמים זה לא קולט טוב את הזכרונות הקיימים, בנוסף ניסיתי לשים רק אותו והמחשב פשוט התחיל לצפצף.

2+3. לא נגעתי בשום תזמונים רשום עליו שהוא על מתח 1.8 V כמו שאר הזכרונות . אשמח לדעת איך אני יכול לבדוק את זה =>

האם ייתכן שהגדרת ידנית את תיזמוני הזיכרון או את המתח בביוס? זה אולי יכול להסביר את עניין ההתחממות. כי לא נגעתי בשום דבר ידנית

4. שניהם דו צדדים עם שבבים

5. אכן

6. אם מחשב אחר בעל לוח אם אחר וכרטיסי זיכרון אחרים זה לא יעשה בעיה?

המון תודה!

פורסם

בקשר למתח - רוב זיכרונות ה DDR2 עובדים במתח של 1.8V. אם כתוב על מודול 1.8V, אז זה המתח הדרוש לו. אם כל הזיכרונות שלך עובדים במתח הזה, אז זו לא הבעיה.

כתבת שאם אתה מתקין רק את הזיכרון החדש, המחשב לא עובד ("בנוסף ניסיתי לשים רק אותו והמחשב פשוט התחיל לצפצף"). זה אומר אחד משני דברים - או שהזיכרון שקנית הוא לא תקין או, וזה פחות סביר, שיש בעיית אי-תאימות בין הזיכרון ללוח שלך (נדיר, אבל קורה). אני מציע שתבדוק האם קיים עידכון ביוס ללוח שלך - יכול להיות שזה יפתור את הבעיה, בהנחה שהזיכרון שקנית תקין.

במידה ועידכון ביוס לא עוזר (או לא קיים), אתה יכול לנסות את מודול הזיכרון שקנית גם במחשב אחר בכדי לראות האם מדובר בבעיית אי-תאימות ללוח שלך, אבל בכל מקרה זה לא פותר לך את הבעיה. אני מציע שפשוט תחליף אותו.

פורסם
  • מחבר

איך בודקים אם קיים עדכון ביוס ?

פורסם

לפי האתר של הלוח, גירסת הביוס האחרונה היא 1201 מתאריך ה 7/11/2008. תבדוק את גירסת הביוס שלך (הכי פשוט זה להשתמש ב CPU-Z, לחפש את מספר הגירסה במסך הראשון שמופיע עם הדלקת המחשב/"מסך ספירת הזיכרון" או בלחפש את מספר הגירסה באחד ממסכי הביוס) ותראה אם יש צורך לעדכן. אני לא רואה שיש הערה שמציינת שאחד מעידכוני הביוס פותרים בעיה של זיכרון, ולכן לא בטוח שזה בכלל יעזור לך.

אני שוב אציע שתבדוק את הזיכרון במחשב אחר - יכול להיות שהוא פשוט לא תקין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים