עבור לתוכן

האם הוספת כרטיס קול תועיל?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אשמח לעצתכם בעניין הבא:

אני מתכנן לרכוש מחשב חדש בקרוב, ומתלבט אם כדאי לקנות גם כרטיס קול.

כיום אני מחבר את הרמקולים b&w mm-1 דרך כבל USB.

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=15458

האיכות של הרמקולים מאוד טובה.

הדבר היחיד הוא, שבתור חובב מוזיקה תמיד הייתי שמח להגביר את האיכות/ווליום "עוד קצת".

האם לדעתכם קנייה של כרטיס כמו essence stx או הממשיך שלו תשפר את האיכות/עוצמת ההגברה?

אני מתלבט, כי אפשר לחבר את הרמקולים רק דרך USB (ואז הכרטיס קול לא רלוונטי, אם אני לא טועה), או דרך כבל 3.5 מ"מ - ולא ברור לי אם אפשר באמת לנצל את הכרטיס בחיבור שכזה.

תודה ושבוע טוב.

ליאור.

פורסם

ברמה של רמקולים כאלה כרטיס הקול במחשב אמור להספיק.

כשאתה מחבר את הרמקולים למחשב עם USB, הרמקולים משתמשים בכרטיס קול מובנה של הרמקולים כדי להמיר את האות הדיגיטלי (USB) לאות אנלוגי (מה שנקרא DAC).

אם תקנה כרטיס קול תהיה חייב לחבר את הרמקולים עם 3.5MM, לא בטוח שתקבל תוצאה טובה ממה שאתה מקבל עכשיו (ייתכן גם שכרטיס הקול המובנה במחשב יהיה עדיף על USB!)

כרטיסי הקול המובנים היום די טובים.

שים לב שבטווח המחירים הנמוך של הרמקולים, היה עדיף לו היית משקיע את הכסף על רמקולים טובים יותר מאשר על כרטיס קול.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההארה.

אשמח לשמוע מהם לדעתך רמקולים טובים להשקיע בהם [מטרה עיקרית - מוזיקה], נניח בטווח שבין 1000 ל2000 שח.

ושאלה נוספת - אני מבין שאם ככה, גם אם ארכוש לוח אם עם כרטיס מובנה ברמה טובה, עדיין אצטרך לחבר בכבל 3.5 מ"מ ולא בUSB?

פורסם
  • מחבר

אחדד את השאלה, חשבתי על להשקיע כסף על לוח אם שמאוד מושקע מבחינת האודיו [מעבד מרובע ליבות של SB ייעודי עבור האודיו]

http://il.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4952#ov

האם לדעתך, כשאחבר שם את ה-audio jack של ה-center, לחיבור ה3.5 של הרמקולים שלי, יהיה שיפור מורגש בהשוואה לחיבור USB ללוח אם פשוט יותר?

ובקשר לרמקולים - הסולו 6 ינצלו טוב יותר לוח אם מושקע שכזה? אשמח להמלצה טובה "אודיופילית" [למרות שלא מחשיב עצמי כזה, פשוט מישהו שאוהב מוזיקה ;-) ]

פורסם

במחיר של הלוח (אלא אם כן אתה זקוק לפיצ'רים אחרים שהוא מציע) אתה יכול לקנות כרטיס קול בנפרד עם לוח אחר.

ברמת המחירים של מעל 1000 ש"ח, הייתי מחפש לקנות רמקולים מיד שנייה עם מגבר.

מעבר לזה אני לא הכי בקיא, כדאי לחכות לדעות אחרות (Fl0kster?)

פורסם
  • מחבר

האמת שהסיבה היחידה שחשבתי על הלוח כי הוא במחיר של כרטיס STX, כ900 שח פלוס מינוס, וככה כאילו אני חוסך במקום לקנות לוח של 500 נניח + כרטיס 1000

בנוגע לרמקולים כנראה שאוותר הפעם, כי בתכלס אני מרוצה מהMM1 ומזה שהם לא תופסים הרבה מקום על השולחן, והכי חשוב -- מגבלת תקציב...

אז מה שנשאר לי באמת להחליט, ואשמח לעזרתכם, אם באמת שווה להוציא עכשיו 1000 שח על כרטיס מיוחד / אקסטרה 500 על לוח אם, בשביל לחבר בכבל 3.5 ממ לרמקולים

או שהשיפור יהיה כל כך זניח (למרות המעבד המרובע הייעודי של SB), שכדאי כבר להשקיע את הכסף בדברים אחרים.

פורסם

חפש מישהו עם כרטיס קול ותלווה אותו ליום.

פורסם
  • מחבר

טוב עכשיו קראתי ביקורת שדי ענתה לשאלה שלי -

This probably has something to do with B&W's choice to use a USB port rather than the headphone jack as an output, like most PC speakers do. (The Focal XS ($599 direct, pcm_4_dot.gif), another high-end wonder with a slightly less sexy, but more functional design, also uses a USB port.) This allows the speakers to bypass the computer's audio output—the digital audio signal is received via USB and processed within the speakers internally using a digital amplifier. That said, my iPod still sounded excellent when connected via the 3.5mm input, so the majority of the quality can be attributed to the excellent drivers—a 3-inch long-throw woofer for the low frequencies and a 1-inch Nautilus tube-loaded aluminum tweeter. Simply stated, each speaker has a dedicated driver for high frequencies and one for lows, and they are of very high quality, even for this price range.

אני אתמקד בלוח אם עם תכונה של USB מיוצב (יש כאלה זולים יותר מהבחירה הראשונה שלי), ואשמור את הכסף ל"שטויות" אחרות ;-)

USB DAC-Up

Featuring a gold plated USB 2.0 port, GIGABYTE USB DAC-Up provides clean, noise-free power delivery to your Digital-to-Analog Converter. DACs can be sensitive to fluctuations in power from the other USB ports, which is why GIGABYTE USB DAC-Up takes advantage of an isolated power source that minimizes potential fluctuations and ensures the best audio experience possible.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים