עבור לתוכן

שאלה למבינים בחשמל (לא קשור למחשב)

Featured Replies

פורסם

מנורות חסכוניות פלואורסנטיות (20W-100W) וכו'....

מה קורה אם מחברים אותן למתג דימר ?

יש לי מתג דימר ששולט על נורת ליבון רגילה, אני רוצה להחליף אותה בנורה חסכונית, אבל אין לי מושג איך זה מגיב לדימר....

פורסם

בדרך כלל תקבל משהוא כזה :

דימר באיזור 80-100% - המנורה דולקת בעוצמה מלאה

דימר מתחת ל 80% - המנורה נלדקת ונכבית כל הזמן

גם בתחום 80-100%, הדימר מוריד קצת את הזמן שבו המנורה מקבלת זרם, לכן בזמנים שבהם הזרם כן עובר הוא יגיע בצורת קפיצות גבוהות, ומיידית או לאורך זמן ישרוף את המנורה ו/או את הדימר

חלק מנורות ה CFL הלא איכותיות (נורות מ "חנויות made in china" למיניהן) לא בטיחותיות בשימוש - היו מקרים שנורות כאלה פלטו ניצוצות או מארז הפלסטיק התפוצץ כשמשהוא נשרף בפנים (רוב סיפורי האימה הם מארה"ב שכן המעגל בתוך נורות 120V יותר מסובך ופחות אמין מזה של נורות 240V). חיבור נורה לא איכותית על דימר מעלה את הסיכון שמשהוא כזה יקרה אם הנורה

קיימות נורות CFL שניתן להפעיל על דימר (יקרות יותר משמעותית) - עליהן חייב להיות כתוב בבירור שהן מיועדות להפעלה על דימר. עדיין, לא ניתן להוריד את הבהירות שלהן כל הדרך ל 0% - הנורה נכבית בצורה חדה בשלב כלשהוא כשמנסים להוריד את הבהירות הלאה. הורדת הבהירות יכולה לקצר את אורך החיים של הנורה

אם אתה רוצה להישאר אם הדימר, תשקול להחליף לנורת ליבון חסכונית יותר - הלוגן (נורת הלוגן קטנה בתוך גוף של נורת ליבון), ו/או נורת רפלקטור שמכוונת את כל האור לכיוון הרצוי מה שאומר שתוכל להשתמש בנורה בהספק נמוך יותר כך שהאיזור שמתחת לנורה יישאר מואר באותה מידה. אם כי יתר החדר יהיה חשוך יותר

פורסם
  • מחבר

תודה, נראה שאין פתרון "חסכוני" לדימר - אני אחפש את הנורות היעודיות האלה, נראה כמה הן עולות... כנראה שמחירן יבטל את החיסכון שבשימוש בהן...

פורסם

יש גם נורות LED עם דימר מובנה. אפילו בארץ.

פורסם

הפתרון החסכוני הוא הדימר עצמו, על ידיי הורדת הבהירות אתה חוסך בחשמל. כמו כן הלוגן קצת יותר חסכוניות מליבון, ועל ידי שימוש בנורות רפלקטור אתה יכול להשתמש בנורה בהספק נמוך יותר כי היא מרכזת את האור בכיוון שאתה צריך

נורות CFL - אכן לא הפתרון המושלם לשימוש אם דימר

נורות LED - ממליץ להימנע מהן בכלל - ספקטרום האור שלהן אינו מכסה את כל ספקטרום האור הנראה, וגם אם תגיע לכמות אור גדולה הוא לא יהיה אור שמאפשר ראייה טובה. איכות האור של CFL גבוהה יותר

אם יש לך גוף תאורה שיש בו כמה בתי מנורות, אתה יכול להעביר חוט נוסף בתוך הקיר בין המפסק וגוף התאורה וכך לאפשר הדלקה וכיבוי של חלק מהנורות - תקבל כמה רמות תאורה אפשריות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים