עבור לתוכן

לוח אם של GA-Z97 Gaming GT או Asus Sabertooth M1?

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לקנות מחשב בקרוב אחד הדילמות שלא כל כך הצלחתי לפתור .. איזה לוח אם לקחת?

Asus Z97 Sabertooth Mark 1?

GA-Z97 Gaming GT?

יש לציין:

מעבד - 4790K

קירור - Nocuta NH-D15

זיכרונות - KingStone HyperX Beast 2x8G

כרטיס מסך - GA 780Ti OC

אשמח לדעת מה ההבדל המשמעותי בכל אחד מהם,

אני משתמש באודיו אופטי למערכת גדולה מהממוצע...

OC יהיה ברמה בינונית.

כמובן אם יש הצעה ללוחות יותר טובים מ KSP אילת כמובן באותו טווח מחירים 1000-1200 (חשוב אילת כי שם רק מה שיש בחנות אפשר לקנות ואי אפשר להזמין מה שאין)

תוודההה רבה לכל העוזרים!

פורסם

הייתה לי התלבטות דומה בלוחות אם Z97 בסוף קניתי את ה Asus Maximus VII Hero ואני מרוצה.

את שתי הלוחות שהזכרת אני פסלתי כי אין להם יציאת M.2 ומכיוון שאני נשאר עם הלוח הרבה זמן אז אני מעדיף כמה שיותר אופציות.

אני רואה שיש להם באילת את ה Asus Z97-Pro שכמעט קניתי אותו אבל הלכתי על ההירו כי הוא נראה חבלז עם שאר החלקים שלי :).

גם חשבתי על ה MSI Z97 MPOWER הבעיה שכל הלוחות כמעט אותו דבר מבחינת פונקציונאליות ובמחירים האלו אין לוח רע. אז איך שאומירם אתה לא יכול לטעות, תקנה מה שמרגיש לך

פורסם

אתר הלוח SABERTOOTH Z97 MARK 1 של Asus:

http://www.asus.com/Motherboards/SABERTOOTH_Z97_MARK_1/

אתר הלוח GA-Z97X-Gaming GT של Gigabyte:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4969

הבדלים עיקריים שאני רואה:

1. ללוח GA-Z97X-Gaming GT יש את כל סוגי היציאות הגרפיות בעוד שללוח SABERTOOTH Z97 MARK 1 יש רק יציאות HDMI ו DisplayPort. כמובן שאם אתה משתמש בכרטיס מסך נפרד, הרי שהבדל זה דיי חסר משמעות.

2. בלוח GA-Z97X-Gaming GT יש 6 חיבורי SATA מערכת השבבים (2 מהם מתבטלים אם משתמשים בחיבור ה SATA-Express) ועוד 4 חיבורי SATA מבקר נוסף, כלומר עד 10 התקני SATA ללוח הזה. בלוח SABERTOOTH Z97 MARK 1 יש 4 חיבורי SATA מערכת השבבים ועוד 2 חיבורי SATA מבקר נוסף (כמובן שיש חיבור SATA-Express, שאליו ניתן לחבר 2 התקני SATA), כלומר תוכן לחבר עד 8 התקני SATA ללוח הזה.

3. בלוח GA-Z97X-Gaming GT יש 6 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי וניתן לחבר עוד 2 (למארז או בעזרת מתאים). בלוח SABERTOOTH Z97 MARK 1 יש 4 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי וניתן לחבר עוד 4 (למארז או בעזרת מתאים).

יש הבדלים במספר חיבורי ה USB 2.0 וסוג כרטיס הרשת בין הלוחות, אבל זה פחות חשוב.

לפי התכונות האלו בלבד, הלוח של Gigabyte קצת יותר עדיף, אבל בגדול, כמו ש white_rider כתב - כל הלוחות הם דיי זהים ולא תפסיד משהו מהותי אם תקנה לוח אחד ולא אחר. מה שכן, מכיוון שאתה עושה המהרה, עדיף שתחפש ביקורות ותראה איזה לוח נותן תוצאות טובות יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים