עבור לתוכן

לוח אם שמאפשר עבודה עם שני מסכים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני בונה כרגע מפרט עבור מחשב לפיתוח תוכנה וצפיה בסרטים בתקציב סביב ה-2500 ש"ח.

חשוב לי לאפשר עבודה עם שני מסכים + אפשרות ל-SSD בעתיד.

אין לי צורך ב- OC.

המפרט כולל מעבד

i5 4590.

לגבי לוח האם, מעיון בפורום שמתי לב לפופולריות הרבה של ה- Gigabyte GA-H81M-HD3.

שאלותי:

1. מצויין שיש לו יציאות VGA ו- DVI. האם זה אומר שניתן לחבר אליו שני מסכים במקביל (או שזה מאפשר רק חיבור אחד מבין השניים)?

2. מצויין שיש לו גם יציאות HDMI ו- Display Port. מה זה Display Port?

3. במידה והלוח לא קיים במלאי של החנות, האם תוכלו להמליץ על לוח איכותי אחר בעל נתונים דומים?

4. איזה קירור שקט יכול להתאים למעבד הנ"ל? מה המלצתכם?

רוב תודות...

פורסם

1. ניתן לחבר שני מסכים.

2. DP זו יציאה\כניסה למסך שהיא מתקדמת יותר.

3. מאיזה חנות אתה רוכש? כדי שנוכל לראות מה יש להם שאפשר לבחור במקום..

4. זה יספיק: arctic alpine 11 pro rev2 אם רוצים טיפה יותר arctic freezer 7 pro rev2.

פורסם
  • מחבר

1. כלומר למעשה, אם ללוח האם יש 4 יציאות וידאו (vga, dvi, hdmi, dp) זה אומר שניתן לחבר 4 מסכים במקביל?

2. במה DP פרקטית מתקדם יותר מ-DVI? האם מדובר בתקן חדש למסכי מחשב?

3. עדיין לא החלטתי. אני גר בצפון והאפשרויות כאן לא מזהירות. ייתכן שאקנה במרכז. אולי TMS. יש המלצות?

4. לגבי ה- 11, שמתי לב שיש i11 ויש 11LP. איזה מהם?

פורסם

1. אם אני לא טועה יש הגבלה ואפשר להשתמש רק ב 3 כניסות בו זמנית, בשביל יותר מזה צריך להוסיף כ. מסך.

2. DP תומך ברזולוציות גבוהות יותר וקצבי רענון גבוהים יותר (לא לכולם זה בהכרח יותר טוב).

3. tms אחלה אבל אם אין להם, אתה יכול לנסות את פלונטר: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=GA-H81M-HD3.

4. LP = low prfile (קירור נמוך שמתאים למקומות צפופים) במקרה שלך אני מניח שמדובר במארז רגיל אז הכוונה הייתה ללא ה LP, הדגם עם ה i זהו דגם מעט מתקדם שעולה מעט יותר ואין צורך בו. חפש בדיוק כמו שרשמתי ללא ה i.

פורסם
  • מחבר

לגבי הקירור, מה בדיוק ההבדל בין arctic alpine 11 pro rev2 ל- arctic freezer 7 pro rev2 ?

עוצמת קירור? שקט?

לפחות מבחינת המחיר יש הבדל משמעותי.

האם שניהם מתאימים לכל מעבדי אינטל i3, i5, i7?

תודה

פורסם

ההבדל ביניהם הוא כמות החום המקסימלית שכל אחד יכול להתמודד איתה, שניהם יכולים להתמודד עם כמות החום שה4590 פולט אבל לfreezer יש מרווח גדול יותר מה שיכול להועיל עוד קצת במאמץ או חדר חם יחסית , וגם הוא שקט יותר.

שניהם יתאימו לכל מעבד ששיך לתושבות:

775‏,

1150‏,

1155‏,

1156 (הפריזר תומך גם ב 1366) - מה שאומר הם יתאימו לכל i3 i5 i7 מהדורות האחרונים.

פורסם

אתר ה Alpine 11 Pro Rev 2:

http://www.arctic.ac/worldwide_en/alpine-11-pro-rev-2.html

אתר ה Freezer 7 Pro Rev 2:

http://www.arctic.ac/worldwide_en/freezer-7-pro-rev-2.html

ההבדלים בינהם (לפי הנתונים הטכניים):

1. ה Freezer 7 Pro Rev 2 יותר יקר בכ-27 דולר, שזה כנראה יוצא בארץ כ-100 ש"ח הפרש (תלוי בחנות).

2. ה Freezer 7 Pro Rev 2 מיועד לפיזור הספק של עד 150W בעוד שה Alpine 11 Pro Rev 2 מיועד לפיזור הספק של 95W. מכיוון שמעבדי ה Core i החזקים ביותר מגיעים ל TDP של 84W לכל היותר (בלי המהרה), אז שניהם מתאימים לכל מעבד שתבחר.

3. ה Freezer 7 Pro Rev 2 הוא בגובה של 127 מ"מ בעוד שה Alpine 11 Pro Rev 2 הוא בגובה של 78 מ"מ. ברוב המארזים זה לא חשוב כי הם מספיק רחבים, אבל במארזים קטנים זה שיקול.

4. ה Freezer 7 Pro Rev 2 קצת יותר רועש במהירות סיבוב מקסימלית (0.5Sone ב-2200 סל"ד) לעומת ה Alpine 11 Pro Rev 2 (עוצמת רעש של 0.4Sone ב-2000 סל"ד).

5. ה Freezer 7 Pro Rev 2 מזרים יותר אוויר דרכו מאשר ה Alpine 11 Pro Rev 2.

בסופו של דבר ה Freezer 7 Pro Rev 2 הוא קירור יותר טוב וחזק מאשר ה Alpine 11 Pro Rev 2, ולמעשה בגלל ההפרש במחיר ניתן לומר שהם בכלל מיועדים לפלחי שוק שונים. אם אתה כבר קונה מעבד Core i5, עדיף ללכת על קירור טוב יותר, במיוחד פה בארץ (חם), ולכן ה Freezer 7 Pro Rev 2 יהיה עדיף. למעשה הפתרוו העדיף הוא בכלל ה Freezer i11, שהוא גם מזרים יותר אוויר דרכו מאשר ה Freezer 7 Pro, גם שקט יותר וגם כולל פלטה אחורית. טכנית הוא גם אמור להיות זול יותר (כ-35 דולר לעומת כ-40 דולר שבו ה Freezer 7 Pro Rev 2 מתומחר), אבל בארץ משום מה ה Freezer i11 יותר יקר.

קישור לאתר ה Freezer i11:

http://www.arctic.ac/worldwide_en/freezer-i11.html

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים