עבור לתוכן

התבלטות לא פשוטה בין תחומי לימוד

Featured Replies

פורסם

אהלן.. אתמול פורסמו ציוני הפסיכומטרי של מועד יולי. ציון הפסיכומטרי שהיה באמתחתי עד כה היה 661, ואתמול נודע לי כי שיפרתי ל706. באוקטובר הקרוב תכננתי להתחיל ללמוד בטכניון, ואף נרשמתי לפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל , אך לצערי-לא התקבלתי אליה בגלל 0.2 נקודות בסכם. הוצעו לי אפשרויות אלטרנטיביות-ומהן בחרתי בהנדסה האזרחית(האמת שידעתי כי אגש במועד יולי לפסיכומטרי על מנת לנסות ולשפר את הציון, ובכך אולי לפתוח לעצמי את הדלת לפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה ואולי אפילו להנדסת מכונות, כך שהבחירה בהנדסה אזרחית הייתה מכיוון שזאת הייתה העדיפות השלישית שלי בפועל(הנדסת מכונות עדיפות 2 אחרי אווירונאוטיקה)). כעת נוצרה אצלי התלבטות לא פשוטה-הציון הפסיכומטרי מן הסתם הקפיץ לי את הסכם לא מעט, וכעת אני עשוי להתקבל לפקולטה המקורית שאליה נרשמתי. עם זאת, אני כלל לא בטוח שברצוני ״לוותר״ על הפקולטה להנדסת אזרחית. אקדים ואומר שאם כאשר הפקולטה הוצעה לי סכם הקבלה אליה עמד על 83, היום היא זינק ל88(!) (שלי עומד על 87.2) כך שאם ״אוותר על הפקולטה״ וארצה לחזור אליה במהלך שנת הלימודים הראשונה(הטכניון מאפשר מעבר בין פקולטות על סמך סכם ומקום פנוי), לא אוכל לעשות זאת, אך ההפך דווקא כן מתקיים-אם ארצה לעבור במהלך השנה לאווירונאוטיקה או הנדסת מכונות, אוכל לעשות זאת(על בסיס מקום פנוי). מדוע קיימת אצלי התלבטות כה רבה בין התחומים שציינתי? בוגרי ההנדסה האזרחית הם מבוקשים מאוד, התחום מעניין, אך מנגד התגמול בו לא גבוהה במיוחד ביחס לשעות העבודה הרבות הנדרשות (לפחות בשנים הראשונות), ואף קיימת אחריות ישירה על חיי אדם! תחום האווירונאוטיקה-תחום רב תחומי ומרתק, אך אין לי כלכך מידע על הביקוש למהנדסים שכאלו. יש האומרים כי הביקוש למהנדסים מאין אלו לא גבוהה במיוחד. מקריאה ברשת, לא הצלחתי לדלות יותר מדי מידע על הביקוש למהנדסים בתחום. הנדסת מכונות-תחום ממנו נגזרת גם ההנדסה האווירונאוטית, אך גם בתחום הזה ישנה אי בהירות מסויימת-בחלק מהמקומות קראתי כי הדרישה למהנדסי מכונות דווקא נמצאית במגמת ירידה. כאמור, באוקטובר הקרוב אני מתחיל את לימודיי, ולכן עליי לקבל החלטה מהירה.. אשמח אם תוכלו להאיר קצת את עיניי בנוגע לתחום כזה או אחר אותו ציינתי לעיל, ולתת לי עצות מועילות אשר יעזרו לי להתמצא בערפל בו אני נמצא.

פורסם

ממה שאני מכיר לגבי הנדסת מכונות - הביקוש לבוגרים בתחום זה בארץ הוא נמוך, ולוקח זמן רב (חצי שנה-שנה) למצוא עבודה בתחום בסיום התואר, וגם אז - התנאים לא מלהיבים.

אני מניח שהמצב דומה בהנדסת אווירונאוטיקה, אם לא יותר חמור - כי מספר החברות בארץ שמתעסק בתחום הזה הוא קטן ומדובר בעיקר בתעשיות הצבאיות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה.. אני באמת שוקל שלא לוותר על תחום ההנדסה האזרחית. אמנם עניין בתחום הלימודים הוא חשוב-אך חשוב שיהיה לי גם אופק תעסוקתי בתום הלימודים..

אשמח לשמוע את דעתם של עוד חבר'ה מביני עניין..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים