עבור לתוכן

הכנה לקראת שנה א' במדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

הרבה יותר מומלץ בעיני זה שתדע היטב את החומר שלמדת בתיכון בהקשר של חקירת פונקציות, כי אם אתה לא זוכר את זה טוב הכניסה לחדו"א יותר מטלטלת, וחבל.

כמו כן ממליץ להתחיל לראות וידיאו של חדו"א - ממה שראיתי (וחוויתי) בד"כ עיקר ההלם הראשוני זה שם.

אלגברה לא מאוד קשה, אבל טכני וארוך. בעקרון אני לא חושב שצריך הכנה מוקדמת, אבל אם אתה מאוד מאוד רוצה, כדאי לוודא שאתה מכיר מספרים מרוכבים כיאות (בין כה בטוח יחזרו על זה).

במבוא למדמ"ח הכרות עם השפה זה תמיד מומלץ, אבל אין לי הכרות עם ג'אווה כך שלא אוכל לסייע בנושא זה.

תורת הקבוצות לא למדתי :x ממה שהבנתי אתה לא אמור להגיע עם ידע מוקדם לזה.

זה כל מה שאני יכול להמליץ. בהצלחה!

• תגובות 151
  • צפיות 67.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר
תנסה לתת קצת זמן גם לחדו"א. הכנה יכולה לגרום לך לנחות טיפה יותר בקלות (שוב, תלוי עד כמה אתה חלוד). הכנה טובה תהיה לעבור על כמה מההרצאות הראשונות.
הרבה יותר מומלץ בעיני זה שתדע היטב את החומר שלמדת בתיכון בהקשר של חקירת פונקציות, כי אם אתה לא זוכר את זה טוב הכניסה לחדו"א יותר מטלטלת, וחבל.

כמו כן ממליץ להתחיל לראות וידיאו של חדו"א - ממה שראיתי (וחוויתי) בד"כ עיקר ההלם הראשוני זה שם.

אלגברה לא מאוד קשה, אבל טכני וארוך. בעקרון אני לא חושב שצריך הכנה מוקדמת, אבל אם אתה מאוד מאוד רוצה, כדאי לוודא שאתה מכיר מספרים מרוכבים כיאות (בין כה בטוח יחזרו על זה).

במבוא למדמ"ח הכרות עם השפה זה תמיד מומלץ, אבל אין לי הכרות עם ג'אווה כך שלא אוכל לסייע בנושא זה.

תורת הקבוצות לא למדתי :x ממה שהבנתי אתה לא אמור להגיע עם ידע מוקדם לזה.

זה כל מה שאני יכול להמליץ. בהצלחה!

היי, תודה לשניכם.

כפי שכתבתי קודם- נרשמתי לקורס רענון במתמטיקה החל משבוע הבא שמטרתו פשוטה- לרענן את החומר מהתיכון שחשוב לשנה א', בעיקר כדי להסיר את החלודה ולרכך את הכניסה.

אבל אני אחד שתמיד שואף ליותר ולכן אני מעוניין תוך כדי קורס הרענון (שלא טובעני במיוחד) להתחיל בלמידה בסיסית של חלק מהחומר בשנה א'.

בינתיים סימנתי לעצמי כמה נושאים- JAVA, תורת הקבוצות ועכשיו לפי המלצתכם גם חדו"א.

מה הדרך היעילה ביותר ללמוד חדו"א/תורת הקבוצות? לעבוד עם סיכומים או לצפות בסרטונים (יש באתר של הטכניון שיעורים מצולמים)?

פורסם

לצפות בסרטונים זה מספיק. אתה לא צריך ללמוד כלום, רק לא להיות בשוק כשמדברים על כל מיני דברים.

אפילו דברים קטנים כמו סימנים מתמטיים - איחוד\חיתוך, סכום (סיגמא גדול), מכפלה (פאי), סוגריים מסולסלים לקבוצה וכן הלאה.

פורסם

אני אישית עבדתי עם וידיאו, אבל זה עניין של העדפה אישית. בטכניון יש לפחות 4 קורסים שונים של חדו"א 1, ככה שתצטרך לברר מה מתאים לך מבחינת החומר. בכל מקרה לחדו"א 1ת' יש וידיאו מצויין של ד"ר אביב צנזור האגדי, לחדו"א 1מ' יש וידיאו שאני לא מכיר, ולחדו"א 1 יש וידיאו של פרופ' רון אהרוני (הוידיאו נחשב טוב עד כמה שידוע לי) - שלושתם ביוטיוב ולבחירתך.

עריכה: כתבתי את הקורסים לפי רמת קושי יורדת.

נערך על-ידי הדוד משה

פורסם

בהמשך לתגובה של הדוד משה, אם אתה מחליט ללכת על הוידאו הייתי ממליץ על הראשון מבין השלושה (חדו"א 1ת', זה הקורס שמדמ"חניקים בטכניון למדו עד היום, והמרצה בוידאו מצוין).

פורסם

ואם אלגברה לינארית אז ההרצאות של צילג ז"ל האגדי

פורסם
  • מחבר
לצפות בסרטונים זה מספיק. אתה לא צריך ללמוד כלום, רק לא להיות בשוק כשמדברים על כל מיני דברים.

אפילו דברים קטנים כמו סימנים מתמטיים - איחוד\חיתוך, סכום (סיגמא גדול), מכפלה (פאי), סוגריים מסולסלים לקבוצה וכן הלאה.

היי גיל. קודם כל אני חייב לציין שאתם אדירים! תשובות מהירות ואיכותיות, תענוג. תודה לכם.

לדיוננו- אני מניח שאתה מתכוון לתורת הקבוצות בתגובתך.

מצאתי את הוידיאו הבא מהמחלקה למתמטיקה בטכניון:

האם זה החומר הדרוש?

בכמה סרטונים מספיק לצפות כדי לרכוש פחות או יותר הכרה בסיסית של החומר?

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני אישית עבדתי עם וידיאו, אבל זה עניין של העדפה אישית. בטכניון יש לפחות 4 קורסים שונים של חדו"א 1, ככה שתצטרך לברר מה מתאים לך מבחינת החומר. בכל מקרה לחדו"א 1ת' יש וידיאו מצויין של ד"ר אביב צנזור האגדי, לחדו"א 1מ' יש וידיאו שאני לא מכיר, ולחדו"א 1 יש וידיאו של פרופ' רון אהרוני (הוידיאו נחשב טוב עד כמה שידוע לי) - שלושתם ביוטיוב ולבחירתך.

עריכה: כתבתי את הקורסים לפי רמת קושי יורדת.

בהמשך לתגובה של הדוד משה, אם אתה מחליט ללכת על הוידאו הייתי ממליץ על הראשון מבין השלושה (חדו"א 1ת', זה הקורס שמדמ"חניקים בטכניון למדו עד היום, והמרצה בוידאו מצוין).

תודה לשניכם.

אני מניח שאבחר בחדו"א ת'.

גם כאן אותה שאלה שהפניתי לגיל- כמה סרטונים פחות או יותר צריך לצפות די לגבש הכרה בסיסית ומספקת של החומר?

דבר נוסף- זה מספיק רק לראות רק את ההרצאות, בלי לתרגל?

פורסם

ככלל - תראה רק כמה פרקים עד שזה יתחיל להיות לך קשה מדי.

בוידאו שהבאת מהטכניון על תורת הקבוצות, מספיק שתראה את פרקים 1,4,5,6 בלבד.

פורסם

ואם אתה בכל זאת מחליט לראות קצת חדוא, אז לדעתי מספיק להגיע להגדרת הגבול (זה אמור לקרות ב-10 הרצאות הראשונות). תרגולים לדעתי פחות קריטיים בשלב הזה.

פורסם
  • מחבר
ככלל - תראה רק כמה פרקים עד שזה יתחיל להיות לך קשה מדי.

בוידאו שהבאת מהטכניון על תורת הקבוצות, מספיק שתראה את פרקים 1,4,5,6 בלבד.

ואם אתה בכל זאת מחליט לראות קצת חדוא, אז לדעתי מספיק להגיע להגדרת הגבול (זה אמור לקרות ב-10 הרצאות הראשונות). תרגולים לדעתי פחות קריטיים בשלב הזה.

תודה!

גיל- דילגת בכוונה על פרקים 2 ו- 3?

שאלה נוספת:

לגבי חדו"א- הבנתי קודם שצריך קודם לרענן את המתמטיקה מהתיכון.

מה לגבי תורת הקבוצות? אפשר כבר להתחיל לצלול לנושא? (הרענון מתמטיקה שלי מתחיל רק ב 18.8 וחשבתי לתת "פוש" עד אז).

פורסם

הסימנים שהוא הזכיר רלוונטיים לכמעט כל הקורסים המתמטיים, אבל הם פשוטים ולכן מספיק לדעת את ההגדרה שלהם.

הקורס שקישרת אליו הוא תורת הקבוצות למתמטיקאים, שמהר מאוד אמור לעקוף את החומר אליו כנראה תזדקק בקורס שלך. אולי כדאי לחפש מקור אחר.

יש גם וידאו של הקורס "לוגיקה ותורת הקבוצות למדעי המחשב", שלרוע המזל לא נמצא ביוטיוב (אבל יש סיכום מצוין).

לגבי הסרטונים, לדעתי כדאי בנוסף גם לתרגל, כמו שהסברתי כאן (פסקה שלישית).

מצד שני, אם אתה רוצה סתם הכרה בסיסית של החומר, אז צפיה בהם תספיק (כמו שנאמר כאן, זה יחסוך ממך שוק כשתיתקל בכל מיני נושאים בפעם הראשונה).

נערך על-ידי שכיר חרב

פורסם
  • מחבר
הסימנים שהוא הזכיר רלוונטיים לכמעט כל הקורסים המתמטיים, אבל הם פשוטים ולכן מספיק לדעת את ההגדרה שלהם.

הקורס שקישרת אליו הוא תורת הקבוצות למתמטיקאים, שמהר מאוד אמור לעקוף את החומר אליו כנראה תזדקק בקורס שלך. אולי כדאי לחפש מקור אחר.

יש גם וידאו של הקורס "לוגיקה ותורת הקבוצות למדעי המחשב", שלרוע המזל לא נמצא ביוטיוב (אבל יש סיכום מצוין).

לגבי הסרטונים, לדעתי כדאי בנוסף גם לתרגל, כמו שהסברתי כאן (פסקה שלישית).

מצד שני, אם אתה רוצה סתם הכרה בסיסית של החומר, אז צפיה בהם תספיק (כמו שנאמר כאן, זה יחסוך ממך שוק כשתיתקל בכל מיני נושאים בפעם הראשונה).

היי שכיר החרב!

אני מעדיף ללמוד דרך סרטון ולא טקסט, לדעתי הרבה יותר יעיל.

לכן אשתמש בהמלצה של גיל שהכווין אותי לצפות בקורס של המתמטיקאים עד שיעור 6.

בשלב הזה שלפני הלימודים אני חושב שאסתפק רק בצפייה. הרעיון הוא לצמצם ככל הניתן את השוק של ההתחלה ושיהיה לי מושג לגבי דברים בסיסיים שיעזרו לי בהתחלה.

את הלמידה עצמה אני מן הסתם אעשה בזמן הסימסטר (כולל תרגולים).

פורסם

בכוונה דילגתי, תחשיב היחסים לא רלוונטי.

תראה את הפרקים הראשונים של חדו"א, לינארית - אלה קורסים של סמסטר ראשון ככה שגם בהם נוגעים בהתחלה בבסיס. מה שכן, ככה תוכל לעקוב לאט יותר ואם יש משהו שלא ברור לך (חומר מהתיכון שחסר לך), תוכל לחפש בויקיפדיה או כל מקור אחר.

פורסם
  • מחבר
בכוונה דילגתי, תחשיב היחסים לא רלוונטי.

תראה את הפרקים הראשונים של חדו"א, לינארית - אלה קורסים של סמסטר ראשון ככה שגם בהם נוגעים בהתחלה בבסיס. מה שכן, ככה תוכל לעקוב לאט יותר ואם יש משהו שלא ברור לך (חומר מהתיכון שחסר לך), תוכל לחפש בויקיפדיה או כל מקור אחר.

סבבה. בעקרון נרשמתי לקורס רענון אז הוא אמור להשלים לי את החומר מהתיכון.

לגבי JAVA - המדריך מהאוניברסיטה בלינק שהבאתי קודם (כאן) סביר להתחלה?

נערך על-ידי ggg123

פורסם

המדריך נראה בסדר גמור. רק תשתדל להקליד את הקוד כשמבקשים ולא לעשות העתק-הדבק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים