עבור לתוכן

לוח אם XT 8088 לא מעלה דיסקט BOOT

Featured Replies

פורסם

רכשתי לוח אם מאיביי לפני הרבה זמן,

בעיקרון הלוח עובד כלומר נדלק ומעלה את ההודעות הרגילות, חיברתי לו כרטיס מסך שעובד היטב, ובקר כוננים , כמו בימים הטובים של פעם:bounce:

הבעיה היא שלא משנה מה שאני מנסה לעשות, וגם הוא מג'ומפר כראוי, כלומר יש לו 8DIP של מפסקים שמכוונים כמו שצריך (בדקתי באנטרנט) , הלוח מכוון להעלות את המערכת הפעלה מכונן A,

הוא מסרב להעלות את דיסקט BOOT שברשותי, הכנתי את הדסקט בוט של דוס 5 , מצאתי אתר באינטרנט שיש שם יצירת תקליטוני אתחול לכל מיני מערכות הפעלה, גם ניסיון אתחול של דיסקט בוט דוס 6 לא עובד,

למען הסר ספק הדיסקט תקין ונבדק במחשב אחר שם הוא מעלה את המחשב כראוי,

אבל בXT אני מקבל הודעה

INSERT SYSTEM DISK IN DRIVE A AND PRESS ANY KEY

יש לציין שהתקליטון כן נקרא , כלומר כשאני לוחץ על כפתור במקלדת אז הפלופי מגיב ומנסה לקרא את הדיסקט, הפלופי תקין החלפתי בין כמה ממחשבים אחרים ועדיין אין שינוי, ניסיתי לשנות בין הסלוטים אך לשווא.

אני ממש מיואש מהעסק ,

נ.ב

אין הודעות שגיאה בזמן שהלוח נדלק, וגם אין לי רמקול מחובר לשמוע צפצופים, מה גם שלא נראה לי שרמקול רלוונטי.

אשמח לקבל את עזרת המקצוענים :bounce:

תודה

פורסם

ניסיתי לשנות בין הסלוטים

איזה סלוטים ???

קל מאד להתבלבל עם הכבל בצד של הדיסקט ולחבר אותו הפוך.

פורסם
  • מחבר

הכל מחובר כמו שצריך, כשמחברים את כבל הלופי הפוך אי אפשר לפספס , המנורה שלו דולקת תמיד, והוא כל הזמן מסתובב.

הסלוטים הכוונה במיקום של הכרטיס מסך ושל בקר הכוננים בלוח,

פורסם

לא מבין

לבקר הכונן A יש סלוט יחודי בודד בלוח אז איך אתה מחליף ?

איזה לוח אם זה ?

רוב בקרי כוננים לא מאפשרים איתחול מהם.

פורסם
  • מחבר

כל הסלוטים הם 8 ביט בלוח,

הבקר הוא עם 16 ביט, אבל זה עובד, ולא מודיע הודעת שגיאה . כנראה שזה מהסוג שיכול לעבוד גם עם סלוט של 8 ביט

פורסם

האם הבקר תומך בדיסקטים של 1.44 ? יתכן שתצתרך להפוך את הדיסקט ל 360K ו משהוא דומה

פורסם

איזה לוח אם ?

איזה מתאם ?

פורסם

הבקרי כוננים מאותה תקופה לא תמכו בכוננים של מעל 360KB ל 5.25 אינט'ש או 720KB ל 3.5 אינט'ש.

גם לא נראה לי ש DOS 5 נתמך, אלא אולי רק גרסאות ישנות יותר כגון 3.3

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים