עבור לתוכן

שחיקה של בטריה Dell XPS 12

Featured Replies

פורסם

שלום, אתמול קיבלתי את המחשב Dell XPS 12 שקניתי מאיביי כ"קופסא פתוחה"

אתמול ב-HWMonitor הראה לי 11% שחיקה של הבטריה, היום זה כבר עלה ל-18%!

הבטריה באמת מתרוקנת מהר יחסית, אמורה להיות 50Whr אבל לפי HWMonitor כרגע המקסימום הוא 41170mWhr

יש מה לדבר עם המוכר?

פורסם

יכולות להיות תופעות כמו - מחשב שעמד ללא הפעלה או טעינה אצל המוכר תקופה לפניי שנמכר, הסוללה בינתיים נפגעה יותר והנתון הקודם 11% התעדכן לעכשווי 18% רק לאחר מחזור טעינה שלך

תבדוק אם הסוללה מתנהגת בצורה סבירה לסוללה שיש בה 18% פגיעה, ואם הסוללה ממשיכה לרדת הלאה. אם אכן יש סימנים לבעיה, יתכן שהיא פשוט סוללה לא מקורית באיכות נמוכה או סוללה שכבר נפגעה בעבר מפריקה עמוקה או משהוא

פורסם
  • מחבר

אעדכן בהמשך.

תודה

- - - תגובה אוחדה: - - -

ויש לי עוד שאלה, לא כל כך קשורה.

איך אני גורם למחשב להשתמש ברשתות ה-2.4 ו-5 גה"צ במקביל (הראוטר תומך)? כי כרגע אני לא מצליח לנגן סרט 1080P בביטרייט גבוה על הרשת, ולצערי אין למחשב הזה אית'רנט

פורסם

תטען ותפרק את הסוללה 2 או 3 מחזורים ותבדוק אם יש שיפור

פורסם

זה פשוט ינצל עוד 2-3 מחזורים מאורך החיים של הסוללה. לא הולך להיות שיפור, לכל היות תראה אם הסוללה ממשיכה להיהרס במהירות (כלומר : לא תקינה) או יציבה כמו שהיא

פורסם

אתה כותב מנסיון ?

לי זה שיפר ועזר.

זה מכייל את המעבד הקטן שנמצא בסוללה

פורסם

מכייל את התצוגה כן, משפר מציאותית את ביצועי הסוללה לא

פורסם
  • מחבר

נהדר, עכשיו הפסיק להציג לי את הזמן המוערך שנשאר לי לבטריה.

אחוז השחיקה לא עלה, אבל ה"נפח" ירד במקצת, מ-41170 מיליוואט שעה ל-41140

פורסם
  • מחבר

ממשיך לרדת לאט אבל בטוח... 41100 מיליוואט שעה...

פורסם

אם הסוללה תמשיך כך, הקיבול שלה יירד ל 0 באזור ה 1000 מחזורי טעינה. וזה לא שונה בסדרי גודל מאורך החיים הרשמי של הסוללה

battery.png

כך שיכול להיות שמה שאתה רואה הוא פשוט השחיקה הטבעית שלה אם כי בשביל מחשב שנמכר כ "קופסה פתוחה" זה נראה גבוה - אבל אני גם לא בטוח אם הירידה בקיבול הסוללה אכן ליניארית - היא יכולה אוליי להאיץ או להאט ואת זה לא הבאתי בחשבון כי אני לא מכיר את התהליך מקרוב

ממה שאני רואה כאן מציע שתחפש נתונים של מחשב שידוע כתקין (לא חייב להיות אותו דגם או בכלל של DELL. מחשב באותה קטגוריה בערך מבחינת גודל ונפח סוללה, ומהשנים האחרונות על מנת שהסוללה תהיה בטכנולוגיה ורמת איכות דומה) ותשווה אם גם בו צורת ירידת הסוללה נראית דומה למקרה שלך

פורסם

סה"כ זה לא נראה כמו משהו חריג.

יש תוכנות שמראות את גיל הסוללה (תאריך הייצור / תאריך שימוש ראשון). האם יש לך המידע הזה?

כמו כן - מי היצרן של הסוללה / תאי הסוללה?

פורסם
  • מחבר

איזה תוכנות?

יש אפשרות לברר?

פורסם

BatteryInfoView וBatteryMon אמורות להציג את זה, למיטב ידיעתי...

פורסם
  • מחבר

הנה המידע:

batteryinfoview_zpsa9a0f934.png

פורסם

אז אין תאריך ייצור לסוללה הזו (לפעמים לא רושמים). חבל.

האם אתה יודע תאריך ייצור (או לפחות חודש ייצור) של המחשב עצמו? לפעמים זה מופיע על איזו מדבקה בתחתית המחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים