עבור לתוכן

הרמקולים שלי גוססים.מעוניין להציל את אלה לטווח הקרוב

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה.

קניתי רמקולים של ימאה לפני שלוש-שתי שנים והם גוססים.

לפני חודשים שמתי לב שהם מתחילים להיהרס ושאיכות הקול ירדה באופן די קיצוני.

לפני שלושה ימים שמתי לב שהם מתחילים להשיע זימזומים כתוצאה מקרינה אלקטרו מגנטית שנובעת כנראה מהמסך.

ועכשיו הם משמיעים רעשים מפריעים לעתים די קרובות כתוצאה מפתיחה של קבצים.

כאשר אני פותח קובץ מסוים (לא משנה איזה בין עם זאת תוכנה או קובץ טקסט) הרמקולים משמיעים זימזום חלש,כאשר אני סוגר את הקובץ הזימזום נפסק.

אני חושד שזה קשור לדרייברים של כרטיס הקול המשולב בלוח האם שלי שהתקנתי מלפני כמה ימים אך אני לא בטוח.

אז יש לי כמה שאלות:

איך אני יכול להציל את הרמקולים שלי (סאב וופר ושניים סטריאו) לטווח הקרוב?

האם כל רמקולים מושפעים כל כך מהקרינה האלקטרו מגנטית (יש לציין שיש לי מסך LCD )?.

ואיזה דגמים טובים של רמקולים בתצורה של שניים סטריאופונים וסאב וופר אחד (יש לי חדר קטן והבנתי ש4.1 והלאה אי אפשר לשים בחדר כזה) זמינים כיום בשוק בסביבות המחירים של 400 שקלים.

ועוד שאלה לסוף:

מישהו מכיר מתקן למחיזור בתשלום או בחינם בארץ למחשבים?.

תודה.

פורסם

אני מעריך שאלו דווקא הדרייברים שגורמים לבעיה, כמו שציינתה. תתין פרטים על לוח האם וכרטיס הקול המשולב. אגב הרמקולים אמורים להשפיע על המסך ולא להפך..

פורסם
  • מחבר

זה דף הבית של לוח האם שלי:

http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/d845hv/

ואני לא חושב שאלה הדרייברים,בגלל שככל שזה קורה בתכיפות רבה יותר אני מבין שמדובר בפגם בחומרה.וזאת מכיוון שהצלילים הם אקראים,נמצאים בסדר אקראי,ובעלי רעשי רקע משונים.

זה לא נשמע כמו פגם בתוכנה.

בכל מקרה הסרתי את הדרייברים ולאחר שאני אפרמט את המחשב אני אבחין בשינויים.

ואתה בטוח שזה הרמקולים על המסך ולא להפך?.

והם אין שום דבר שיכול להפריע להם?.

שוב תודה.

פורסם

אחלה, אחרי הפירמוט תתקין את הדרייבר היציב האחרון שאתה זוכר... אני די בטוח שזה פגם תוכנה, אלה אם כן התחלתה לעשות אובר-קלוק בזמן האחרון?!

וכן אני בטוח- המגנטים בדרייברים(פיסים כמובן) של הרמקולים הם אלו שמשפעים על המסך ויכולים לגרום לריצוד התמונה ואיבוד צבע... אכן, ישנם הרבה דברים שיכולים להפריע לרמקולים, כמו גורמי כוח שונים בסביבה(שנאיים, ספקי כוח וכו') סיכוך ואיכות הכבלים,איכות מקור הכוח וכו', אך על רמקולים ברמה שלך ולאוזניים הלא מאומנות לא יהיה שום הבדל...

פורסם

לפני שמפרמטים

בדיקה פשוטה לרמקולים - לנתק מיציאת המחשב ולהרחיק ממנו את הרמקולים.

לחבר את כניסת הרמקולים לדיסקמן (יציאת LINE ואם אין - אפשר לשקע האזניות)

לנסות לנגן דיסק תקין - אם הבעייה ברמקולים תשמע אותה גם כאן.

בהצלחה !

פורסם
  • מחבר

אוקי,הסרתי אותו ולמרבה המזל בינתיים אני לא שומע את הרעשים האלה יותר.

ותגידו מה בדבר רמקולים חדשים?,או אולי כדאי שאפתח נושא חדש?מה אתם אומרים?.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים