עבור לתוכן

qpi link במעבדי core i דור ראשון

Featured Replies

פורסם

חזרתי לקרר על אוויר אז צריך oc מתון יותר, בעיקרון השאלה נשאלה הרבה פעמים ויש יותר מדי תשובות לכאן או לכאן ככה שקשה לי להבין לגמרי.

באס גבוה + מכפלה נמוכה = qpi גבוה

באס נמוך + מכפלה גבוהה = qpi נמוך

(הכל יחסי כמובן)

^זה^ קורה במצב שה qpi על אוט', כלומר אני מתעסק רק עם מתחים, מהירות באס, מכפלה, מהירות זיכרון.

קראתי שתדר ה qpi הוא מהירות התקשורת בין המעבד ואפיקי ההרחבה של הצ'יפסט (אם זה לא נכון אז לתקן אותי בבקשה) מכאן אני מבין שהתקשורת בין המעבד לכרטיס מסך לדוג' מושפעת מתדר ה qpi.

השאלה היא האם qpi של 2900MHZ לעומת 3600MHZ ישפיע במציאות על הביצועים או שייתן רק ניקוד גבוה יותר בבאנצ'ים למיניהם (קראתי ששם הוא נותן משהו).

תודה מראש.

פורסם

השאלה לא מובנת. אתה חייב להעלות את הQPI כדי לעשות OC למעבד.

פורסם
  • מחבר

מבין שחייב להעלות השאלה האם לעלייה הזו יש ערך במשחקים תוכנות (שימושי יום יום) ולא רק בבאנצ'ים.

או האם המצב הנוכחי (מצרף תמונה) פחות כדאי מאותו התדר הסופי של המעבד (4GHZ) רק עם QPI של 3600MHZ לעומת 2880MHZ כרגע.

פורסם

הייתי הולך על QPI נמוך יותר בשביל היציבות וההתחממות.

פורסם
  • מחבר

זו בדיוק ההתלבטות שלי :) , יש לך מושג לגבי ההשפעה של זה על התקשורת עם כרטיס המסך? כנראה שיחובר 780TI (אוברקיל אני יודע) והשאלה האם יהיה הבדל משמעותי בין ה 2880MHZ האלה לבין 3600MHZ?

לא מצליח למצוא לזה תשובה... הכי גרוע אצטרך להתחיל לעשות נסיונות אבל אם יש למישהו מושג אז אשמח לשמוע.

פורסם
  • מחבר

אנסה..

תודה על העזרה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים