עבור לתוכן

איך מתבצע החיבור הפיזי בין מודם, סוייץ וראוטר.

Featured Replies

פורסם

בסוויץ חיבור שמעליו רשום Uplink.

בראוטר חיבור שמעליו רשום Link.

לאן המודם מתחבר?

איך הכל מתחבר ?

פורסם

מודם ליציאת ה WAN בראוטר.

מחשבים ליציאות הרגילות ..

וה UPLINK מקבל כל כבל שתשים,באין אם זה מוצלב או ישר.

פורסם

ה-uplink ממש לא מקבל כל כבל שתשים לו

כל ההבדל בין יצאת ה-uplink ליציאה רגילה היא שיצאת ה-uplink מוצלבת.

כל מה שחיברת עם כבל רגיל ליציאה רגילה אתה יכול לחבר עם כבל מוצלב ל-uplink

וכל מה שחיברת עם כבל מוצלב ליציאה רגילה אתה יכול לחבר עם כבל מוצלב ל-uplink

כלומר אתה יכול לחבר מחשב עם כבל ישר ליציאה רגילה או עם כבל מוצלב ל-uplink ולא יהיה שום הבדל

יש Switch שמגיעים עם יצאת Uplink ויש כאלה שלא

צריך לשים לב ל-2 סוגים שונים של Uplink

הראשון הוא Shared uplink - כלומר יציאת ה-uplink משותשפת עם יציאה רגילה ככה שיש אפשרות להשתמש רק באחת מהיציאות, שימוש בשניהם יגרום להמון בעיות. אפשר בדרך כלל לזהות את זה בקלות, אם קנית סוויץ של 8 פורטים ויש בו 9 חיבורים סימן שיש לך Shared uplink, הוא בדרך כלל נמצא באחד הקצוות ומשתוף עם היציאה שלידו.

השני הוא Dedicated uplink - כמו כן הוא, יציאה שמשמשת רק ל-uplink ולא משותפת עם אף יציאה, מגיע בדרך כלל בסוויצים קטנים שמנסים לחסוך במקום. אפשר בדרך כלל לזהות את זה בקלות, אם קנית סוויץ של 8 פורטים ויש בו 8 חיבורים סימן שיש לך Dedicated uplink.

זה הכל רק לנוחות, סה"כ כבלים ישרים הרבה יותר נפוצים ככה שאם אתה רוצה לחבר ראטור/מודם לסוויץ אתה יכול להשתמש בכבל ישר ישירות ל-uplink (או מוצלב לכניסה רגילה). בנוסף אם אתה רוצה לחבר שני סווצים ביניהם אפשר לחבר באחד את ה-uplink ליציאה רגילה בשני עם כבל ישר, או לחילופין כבל מוצלב בין 2 יציאות רגילות (או מוצלב בין שני ה-uplink)

למישהו באמת יש כוח לקרוא את כל זה?

ולמקרה שלך

ראוטר מתחבר לסוויץ כבל ישר ל-uplink או כבל מוצלב לכל יציאה אחרת.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהבנתי.

1. כלומר אני לא חייב להשתמש ביציאת ה Uplink, אני יכול לחבר את הראוטר לסוייטץ בכבל מוצלב בכל יציאה אחרת.

הבנתי נכון? אבל רגע. בראוטר יש לי יציאת Link פלוס 4 פורטים . איפה אני מחבר את הכבל בראוטר כדי לחבר אותו לסוויץ?

2. לא ראיתי יציאת WAN בראוטר. לאן מתחבר המודם?

ד"א מדובר בסוויץ 16 פורטים.

פורסם

1. כלומר אני לא חייב להשתמש ביציאת ה Uplink, אני יכול לחבר את הראוטר לסוייטץ בכבל מוצלב בכל יציאה אחרת.

הבנתי נכון? אבל רגע. בראוטר יש לי יציאת Link פלוס 4 פורטים . איפה אני מחבר את הכבל בראוטר כדי לחבר אותו לסוויץ?

יש לי חדשות בשבילך: אם בראוטר שלך יש יציאת Link ועוד 4 יציאות רגילות, המכשיר שאתה מחזיק בידך הוא לא נתב בלבד, אלא נתב+רכזת (כלומר: נתב+HUB, או נתב+Switch). אין לך שום צורך ב-Switch כמכשיר נוסף. אתה יכול לחבר את כל המחשבים ישירות "לנתב" (זה לא באמת ככה, כי אתה מחבר ל-Switch שנמצא באותה קופסא של הנתב), לפי הכללים שהוסברו קודם. כלומר: מחשבים ליציאות רגילות "בנתב" עם כבל ישר.

2. לא ראיתי יציאת WAN בראוטר. לאן מתחבר המודם?

הכניסה של Link בנתב היא הכניסה למודם.

פורסם
  • מחבר

אני צריך לחבר 12 מחשבים. בגלל זה גם קניתי סוייץ של 16.

אז ככה....

המודם מתחבר לראוטר ביציאת ה Link . מובן.

איך אני מחבר את הראוטר ליציאת Uplink שבסוייץ? מאיזה יציאה ברואטר? מהפורט הראשון?

פורסם

אאה, אם כך אתה צריך את ה-Switch בנוסף לראוטר. כן.

אתה מחבר את אחת מ-4 היציאות הרגילות בראוטר (לא משנה איזה) ליציאה רגילה ב-Switch עם כבל מוצלב, או ליציאת Uplink ב-Switch עם כבל ישר.

פורסם
  • מחבר

אוווו למשפט הזה חיכיתי.

תודה לכולם על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים