עבור לתוכן

מחשב נייד שמתחמם למרות שהמאוורר עובד

Featured Replies

פורסם

היי כולם,

יש לי שאלה -

לאחרונה המחשב נייד שלי - HP דגם : pavilion dv3 מתחמם בטירוף אחרי גג רבע שעה של עבודה.

בגלל שכבר החלפתי את המאוורר לפני חצי שנה החלטתי לפרק את המחשב כדי לראות אם המאוורר באמת הבעיה.

בקיצור, המאוורר כן עובד אבל הצינורות ברזל (איך שלא קוראים להם) שמחוברים אליו ממש ממש חמים ועוד יותר מטריד זה שלקח להם משהו כמו דקה כדי להגיע למצב הזה...

ממה שקראתי באינטרנט יש משהו שנקרא משחה טרמית\חומר שמפזר את הקירור במחשב אבל אני אפילו לא יודעת אם זה המצב-

השאלה שלי - האם לקנות כבר מאוורר חדש (כי הוא מגיע עם הצינורות האלה מחוברים אליו )

או שהבעיה היא אחרת ואני אולי צריכה לקנות את המשחת קסמים הזאת ?

(כמובן שניקיתי אבק קודם אז זה לא הסיפור ...)

זהו נראה לי ...

ממש ממש אשמח לעזרה - קשה לי בלי המחשב ;)

תודה !

פורסם

זה שהמחשב מתחמם לא אומר שזה בעיה, אם הוא מתחמם מוגזם או כבה עכב זה זה כבר משהו אחר, מדדת טמפ' ?

ובכל מקרה לשאלות שלך הצינורות נחושות אלה HEATPIPES תפקידים להעביר את החום ממקור החום (במקרה שלנו המעבד/ציפ מסוים) אל עבר המאוורר שמפזר את החום הלאה לסביבה.

אם המאוורר עובר תקין, כמו שציינת יש מה שנקרא משחה טרמית, זה משחה שתפקידה לאפשר העברת חום בין הגוף (הציפ/מעבד במקרה שלנו) אל עבר ההיטסינק שלו (הקירור שלו), את יכולה לפרק את הקירור ולבדוק אם המשחה יבשה כמו ולא מתפקדת, ועל כל מקרה אם כבר פתחת אז למרוח משחה חדשה (שפורפשרת שאמורה להספיק לכמה מריחות עולה בין 20-50 שקלים תלוי במשחה).

אבל לפני הכל תבדקי טמפ' במנוחה/מאמץ.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה !

המחשב מתחמם הרבה מעל הנורמה- בדקתי עם תוכנה ..

איפה אמורה להיות המשחה ? מה זה אומר בתוך הקירור ?

פורסם

הרבה מעל הנורמה זה אומר? כמה מעלות? מנוחה/מאמץ? המשחה הטרמית "נמצאת" בין הפלטה של הקירור למעבד עצמו, תעייני במדור המדריכים ואת יכולה לעבור גם על ביקורת הקירור האחרונה את תביני את הרעיון (-:

פורסם
  • מחבר

אני לא זוכרת את המספרים - ואני לא יכולה כ"כ לבדוק עכשיו כי המחשב מפורק לגורמים ...(HP עושים הכללל כדי שלא תחליף את המאוורר לבד ...)

אבל בתוכנה שהורדתי היה מד התחממות לפי אייקונים ואחרי שבדקתי (במנוחה ) כל האיקונים היו של אש - ואמרו שהכל הולך בערך להתפוצץ...

קיצר אני אסתכל על המדריכים ..

בכ"מ תודה רבה על הסבלנות והתגובה המהירה ... ! :)

פורסם

SPEEDFAN מראה את "הלהבה" הזאת בכל מקרה זה עדיין לא אינדיקציה, תורידי HWMONITOR ותבדקי.

תעדכני אותנו אחרי החלפת המשחה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים