עבור לתוכן

שאלה לגבי שדרוג (הוספת) זכרונות

Featured Replies

פורסם

שלום,

לחבר שלי יש Asus P7H55

ללוח יש 4 חריצי זכרון.

כרגע יש לו 2 סטיקים של 2 ג'יגה בתדר 1600. (קינגסטון הייפר איקס כחולים למי שזה חשוב, אם אתם רוצים דגם מדוייק תגידו)

לפי מה שקראתי באתר של אסוס רשום שהלוח תומך בעד 16 ג'יגה.

השאיפה היא לשדרג לפחות ל-8 ג'יגה. מהן האפשרויות?

חובה להוסיף 2 סטיקים של 2 ג'יגה? או שאפשר להוסיף סטיק של 4 ג'יגה? או 8 ג'יגה?

אני רוצה לדעת מה יעבוד לו? ומה מומלץ?

(האם יש תצורה מסויימת שמומלצת? אני יודע שעדיף צמד סטיקים אבל במקרה הזה נראה לי אבסורד לקנות 2 סטיקים של 2. אבל אם זה עדיף או האופציה היחידה זה מה שאמליץ לו לעשות)

בתודה מראש על כל תשובה שתינתן :)

בברכה,

ליאור.

פורסם

אני לא בטוח שהלוח הזה תומך במודולים של 8GB - כתוב שיש לו 4 חריצי הרחבה לזיכרון ותמיכה עד 16GB, וברשימת הזיכרונות הנתמכים גודל המודול המקסימלי שמופיע שם הוא 4GB. לא מזמן מישהו פירסם פה שהוא קנה מודול של 8GB והלוח שלו לא הסכים לקבל אותו והחנות לא הסכימה לקחת את הזיכרון בחזרה, ולכן מומלץ לבדוק היטב אם הלוח בכלל תומך במודולים בנפח 8GB.

בעיקרון אם יש לך 2 מודולים של 2GB כל אחד ואתה רוצה בסה"כ 8GB, האפשרויות הן:

1. הוספת מודול אחד בנפח 4GB. יש לוודא שהמודולים בנפח 2GB יהיו באותו ערוץ והמודול בנפח 4GB יהיה בערוץ השני.

2. הוספת 2 מודולים בנפח 2GB כל אחד.

3. החלפת הזיכרון הקיים ב-2 מודולים של 4GB כל אחד (אין מניעה שתתקין 2 מודולים של 4GB במקביל למודולים הקיימים).

4. במידה ניתן - החלפת הזיכרון במודול אחד בנפח 8GB.

פורסם
  • מחבר

כן ברור לי שעדיף אותם תדרים ותזמונים ואם התדר נמוך יותר כולם יעבדו בתדר הנמוך יותר

פשוט חרטטו אותו שחייב שכולם יהיו אותו הדבר ואני יודע שז הלא נכון אבל רציתי לוודא אולי משהו השתנה או שזה משהו שקשור ללוח שלו

עריכה:

בעקבות ההודעה של smalul הסתכלתי ברשימת הזכרונות הנתמכים והאמת שגם לא ראיתי שם 4GB. ההתייחסות היחידה ל-4 או 6 ג'יגה היא בקיטים.

זה די מוזר. כי אם הולכים לפי זה. אז גם 4 יכול להיות בעיות. אבל זה לא נשמע הגיוני לאור העובדה שהם אומרים שהלוח תומך ב-עד 16 ג'יגה. זה חייב להיות לפחות תמיכה ב-4 ג'יגה לכל סלוט. אני מבולבל.

בנוגע ל-8 ג'יגה. האם יש דרך לוודא מבלי פשוט לנסות?

נערך על-ידי Mike_Shinoda

פורסם

סביר להניח שהתמיכה המקסימלית היא ב4GB X 4.

בכל אופן כדי להכנס לאתר של חברת הזכרונות ולבדוק את התאימות.

פורסם
  • מחבר
סביר להניח שהתמיכה המקסימלית היא ב4GB X 4.

בכל אופן כדי להכנס לאתר של חברת הזכרונות ולבדוק את התאימות.

כן זה גם מה שאני חשבתי. אבל זה הזוי שבאתר של אסוס עצמם ברשימת הזכרונות הנתמכים לא ראיתי אפילו תמיכה ב-4GB בודד. הם מדבירם שם על רק 2GB, 2X2GB 3X2GB

הזוי.

פורסם
כן זה גם מה שאני חשבתי. אבל זה הזוי שבאתר של אסוס עצמם ברשימת הזכרונות הנתמכים לא ראיתי אפילו תמיכה ב-4GB בודד. הם מדבירם שם על רק 2GB, 2X2GB 3X2GB

הזוי.

כי אז (2010) 4GB היה דבר נדיר

פורסם

ברשימת הזיכרונות הנתמכים עבור הלוח P7H55 של Asus יש מודול אחד בנפח 4GB (ה SAMSUNG DDR3 1067 4096MB DS, שמופיע בטבלה בעמוד הראשון בשורה ה-18). בכל מקרה הלוח חייב לתמוך במודולים של 4GB, אחרת לא יכולה להיות תמיכה ב-16GB.

בעיקרון רצוי שהזיכרונות שאתה מוסיף יהיו זהים עד כמה שניתן לזיכרונות הקיימים מבחינת התדר והתזמונים (ומומלץ שגם מבחינת היצרן, מספר השבבים והדגם), אבל סביר להניח שלא תהיה בעיה עם כל מודול שתקנה.

פורסם

וחשוב להדגיש, גם מבחינת התזמונים אין לזה משמעות מלבד אחידות נמוכה.

פורסם

זה לא נוגע למה שאתה אומר. יש סתירה לוגית, או שזה לפני העידכון או אחרי..

טכנית לא יכול להיות שמצד אחד יש ארבעה חריצים שתומכים ב3GB לאחד ומצד שני הלוח מאפשר 16GB

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים