עבור לתוכן

מסכים כחולים ובעיות חימום

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש ברשותי מחשב

1055T

לוח GA 880 UD3H

כרטיס GTX 580

ובחודשים האחרונים התחילו להופיע לי הרבה בלשון הרשת BSOD (BLUE SCREEN OF DEATH(

כשאשר התקלה המצויינת CLOCK WATCHDOG TIMEOUT .

אחרי שיטות ברשת גיליתי שזאת בעיה באחת הליבות של המעבד בתוכנית מסויימת..

מאחר שלא התקנתי שום דבר חדש בחודשים האחרונים אני נוטה להאמין שזאת לא הבעיה.

לפני כמה ימים חזרתי לי מהמילואים ולהפתעתי המחשב נדלק מגיע לווינדוס(8.1 שחכתי לציין) עובד בערך דקה ואז אני מקבל את השגיאה..

אחרי פעמים רצוף שזה קרה המחשב פשוט סירב להידלק פשוט היה נשאר במסך שחור מכאן חשבתי שזה זיכרונות אז ניסיתי להדליק רק עם סטיק אחד (יש לי 4) וכל פעם הוא נשאר על מסך שחור.

אחרי שעתיים של מנוחה ניסיתי שוב ועוד פעם מגיע לווינדוס עובד אולי דקה וישר מקבל את המסך הכחול.

הגעתי למסקנה מוזרה שאולי זה עניין של חימום יתר של המעבד(זה הדבר היחידי שהשתנה בכמה חודשים האחרונים לא?!)

החלפתי משחה טרמית ו..הפלא ופלא הוא עובד!!!!..לעשר דקות:bash: ושוב אותו מסך כחול.

אחרי ניסיונות של עשר דקות לראות טמפרטורות בעזרת SPEEDFAN וHWMONITOR אפשר להגיד שראיתי מה מפריע לו..

הטמפרטורות רעות בלשון המעטה.. למעט הGTX(שדווקא הוא נשאר באופן לא ברור על טמפ מרשים של 46-48 מעלות, שזה מרשים בהיתיחס שהוא 580 החמים)בקיצור ראיתי שTEMP 2,3 מגיעים ל70 מעלות ואז המחשב בדרך כלל מת.

אז בלי עצלנות היום פירקתי את הSB וNB (לצורך העניין ב3 שנים האחרונות שהלוח ברשותי בחיים לא פירקתי את זה מהסיבה שמשחה טרמית לא אמורה להיתקלקל וגם שהיא מיובשת משחה נורמלית צריכה לעבוד!) וגיליתי שבSB אין ביכלל משחה טרמית..ובNB המישחה מיתפוררתומה שלא מתפורר יצר גבהות קשים (אלכהול אפילו התקשה להמיס את זה..) בקיצור אחרי החלפה סוף סוף המחשב עובד!!!(נכון לשעתיים שאני משתמש בו עכשיו חח).

אבל הטמפ דיי משחקות ונראה לי שביכלל לא טובות..

להלן הטמפ

מעבד 28 מינימום 55מקס

כרטיס מסך 46-48 קבוע.

וTEMP2 38-63

וTEMP3

41-53

כאשר מה שחשוב להגיד שאני פוחד אפילו לאמץ אותו.. הטמפ שעכשיו אמרתי זה רק של כמה טאבים של פיירפוקס.

אני חושב שאולי חלק מהבעיה היא שהגשר הצפוני יושב מעל הכרטיס מסך שפולט עליו חום מהגיהנום..

בבקשה אם יש הצעות אני אשמח.. אני כבר דיי אובד עיצות..

פורסם

גורמים לקירור לא תקין:

1. מארז

א. מאווררים שלא מסתובבים.

ב. מארז סתום מאבק.

ג. מארז שלא מתאים לכמות החום שהחומרה מייצרת.

2. גופי הקירור

א. משחה תרמית (כבר החלפת גם למעבד, וגם לגשר הצפוני ולגשר הדרומי)

ב. גופי הקירור לא תקינים, שלמים או מותקנים בצורה יציבה או שהמאווררים שלהם לא תקינים (במקרה זה רק לקירור המעבד אמור להיות מאוורר).

אתה יכול לנסות להשאיר את המארז פתוח ואולי אפילו לכוון מאוורר ביתי אליו ולראות האם הטמפרטורות יורדות והבעיה נפתרת.

את הטמפרטורות אני מציע לך לבדוק עם התוכנות המתאימות - ל Gigabyte יש את Easy Tune6 ובקשר לכרטיס המסך - יכול להיות שתוכל לבדוק את הטמפרטורה בתוכנה המותקנת עם הדרייבר שלו ואם לא - תנסה תוכנה כמו MSI Afterburner שמציגה פרמטרים נוספים לגבי כרטיס המסך. הסיבה שאני מציע את זה היא שיכול להיות שהתוכנות שבהן אתה משתמש "מזייפות" (אני לא יכול לדעת מה זה TEMP2 או TEMP3 והאם בכלל מדובר בערך אמיתי).

אם אתה חושד שהבעיה נובעת מטמפרטורת המעבד אבל גוף הקירור שלו תקין, אולי תנסה לעשות לו underclock, כלומר להפעיל אותו בתדר נמוך יותר ותראה האם המצב משתפר.

כמובן שיכול להיות שהבעיה לא נובעת מטמפרטורה אלא מרכיב חומרה לא תקין, ובעיקר - זיכרון, לוח אם או מעבד. כמובן שאין לשלול רכיבים אחרים כמו ספק כח או כרטיס מסך.

פורסם

55 מעלות למעבד שלך לא צריכה להיות בעיה.

האם המסכים הכחולים מצביעים תמיד על אותו מעבד ? (הפרמטר השלישי בפרוט השגיאה במסך הכחול)

תבדוק עם LIVE CD כלשהוא את המחשב למספר שעות.

הייתי יותר חושד במעבד בספק כח. או לוח אם.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה!!.

חזרתי השניה מהלימודים ו"להפתעתי" מצאתי את אחי על המחשב משחק NFS .. הוא פשוט ראה שהמחשב סוף סוף עובד אז הוא התלבש עליו.

בגדול זה אומר שכנראה באמת הבעיה הייתה הגשר הצפוני שהמישחה הטרמית שלו התפוררה.

אני כמובן מתקין עכשיו את התוכנות שאמרתם לכל מקרה.

וIVAN תמיד קיבלתי את אותה השגיאה.

סתם לידע, לא קיימת איזה תוכנת DEBUG לwindows שאוספת נתונים יותר מפורטים?.

ומה הטמפרטורת עבודה התקינה של הגשרים בדרך כלל?.

בכל מקרה אם הבעיה תחזור(אני מאוד מקווה שלא!!) אני אעלה כאן נתונים "אמינים" יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים