עבור לתוכן

שאלה בקשר לבחירת לוח אם וראם

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט בין שני הלוחות האלה:

Gigabyte GA-H81M-HD3

Gigabyte GA-B85M-D2V

ובין זכרונות הראם האלה:

זיכרון Crucial 8GB Single DDR3 1600 בקניית מחשב חדש

Hynix DDR3 8GB 1600 בקניית מחשב חדש

ההפרש מחיר ביניהם נורא נמוך אז אני מבקש שתגידו לקחת את מה שיותר טוב, אם תכנסו ללינקים תראו תפרטים שלהם.

אם אפשר שתפרטו בקטנה למה אתם ממליצים על אחד מהם (בראם ובלוחות אם).

פורסם

1. מבחינת הזיכרון - קח את הזול מבינהם.

2. נראה כי שני הלוחות עולים 275 ש"ח, כך שאם אתה חייב לקחת אחד משני הלוחות האלו, העלות לא רלוונטית. בתמונה המצורפת הכנתי לך השוואה בין שני הלוחות הנ"ל.

מכיוון שלא פירטת מה בדיוק אתה צריך מהלוח, אי אפשר לדעת בדיוק איזה לוח יהיה טוב יותר עבורך. ההבדלים העיקריים בין הלוחות הם:

א. ללוח H81M-HD3 יש 4 יציאות גרפיות - HDMI, DVI, DisplayPort ו VGA. ללוח B85M-D2V יש רק 2 יציאות גרפיות - DVI ו VGA. אם אתה מתכוון להשתמש בכרטיס מסך נפרד או לחבר רק מסך אחד ללוח בעל חיבור DVI, אז מבחינתך זה לא משמעותי.

ב. כרטיס הקול ב H81M-HD3 הוא קצת יותר טוב ויש לו 6 יציאות אודיו ויציאה אופטית. ב B85M-D2V יש רק 3 יציאות אודיו ואין יציאה אופטית. לרוב האנשים התכונה הזו היא לא ממש משמעותית.

ג. בשני הלוחות יש בסה"כ 6 חיבורי USB בפאנל האחורי ושניהם מאפשרים חיבור USB 3.0 קידמי למארז, אבל ב H81M-HD3 יש 4 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי לעומת 2 ב B85M-D2V. אם אתה לא צריך להשתמש ביותר מ-2 התקני USB 3.0 בו זמנית, אז גם תכונה זו פחות חשובה עבורך.

ד. ללוח B85M-D2V יש סה"כ 6 חיבורי SATA, כאשר 4 מתוכם הם SATA3. ללוח H81M-HD3 יש 4 חיבורי SATA, כאשר מתוכם 2 הם SATA3. אם אתה לא מתכוון לחבר ללוח יותר מ-4 התקני SATA, ובפרט לא יותר מ-2 כונני SSD, אז גם תכונה זו פחות חשובה עבורך.

בסה"כ ה H81M-HD3 הוא לוח בעל תכונות רבות יותר, ואם העניין עם חיבורי ה SATA (נקודה ד') לא רלוונטי עבורך, אז לדעתי עדיף ללכת עליו.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר
1. מבחינת הזיכרון - קח את הזול מבינהם.

2. נראה כי שני הלוחות עולים 275 ש"ח, כך שאם אתה חייב לקחת אחד משני הלוחות האלו, העלות לא רלוונטית. בתמונה המצורפת הכנתי לך השוואה בין שני הלוחות הנ"ל.

מכיוון שלא פירטת מה בדיוק אתה צריך מהלוח, אי אפשר לדעת בדיוק איזה לוח יהיה טוב יותר עבורך. ההבדלים העיקריים בין הלוחות הם:

א. ללוח H81M-HD3 יש 4 יציאות גרפיות - HDMI, DVI, DisplayPort ו VGA. ללוח B85M-D2V יש רק 2 יציאות גרפיות - DVI ו VGA. אם אתה מתכוון להשתמש בכרטיס מסך נפרד או לחבר רק מסך אחד ללוח בעל חיבור DVI, אז מבחינתך זה לא משמעותי.

ב. כרטיס הקול ב H81M-HD3 הוא קצת יותר טוב ויש לו 6 יציאות אודיו ויציאה אופטית. ב B85M-D2V יש רק 3 יציאות אודיו ואין יציאה אופטית. לרוב האנשים התכונה הזו היא לא ממש משמעותית.

ג. בשני הלוחות יש בסה"כ 6 חיבורי USB בפאנל האחורי ושניהם מאפשרים חיבור USB 3.0 קידמי למארז, אבל ב H81M-HD3 יש 4 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי לעומת 2 ב B85M-D2V. אם אתה לא צריך להשתמש ביותר מ-2 התקני USB 3.0 בו זמנית, אז גם תכונה זו פחות חשובה עבורך.

ד. ללוח B85M-D2V יש סה"כ 6 חיבורי SATA, כאשר 4 מתוכם הם SATA3. ללוח H81M-HD3 יש 4 חיבורי SATA, כאשר מתוכם 2 הם SATA3. אם אתה לא מתכוון לחבר ללוח יותר מ-4 התקני SATA, ובפרט לא יותר מ-2 כונני SSD, אז גם תכונה זו פחות חשובה עבורך.

בסה"כ ה H81M-HD3 הוא לוח בעל תכונות רבות יותר, ואם העניין עם חיבורי ה SATA (נקודה ד') לא רלוונטי עבורך, אז לדעתי עדיף ללכת עליו.

יש הבדל בין H81 ל B85 כי אמרו לי ש H81 פחות איכותי, בנוסף אפשר לחבר USB 2 ל USB 3?

פורסם

לא נכון. קח את הH81 הספציפי הזה, אחד הלוחות הטובים של הדור הזה.

וכן, אפשר לחבר USB 2.0 ל3.0, אין בעיה בכלל.

פורסם

גם ממליץ על הH81.

מבחינתי היתרון הבולט שלו זה ה HDMI והDP

אבל גם אם זה לא קריטי לך הוא יהיה לך יותר טוב.

פורסם
  • מחבר
לא נכון. קח את הH81 הספציפי הזה, אחד הלוחות הטובים של הדור הזה.

וכן, אפשר לחבר USB 2.0 ל3.0, אין בעיה בכלל.

גם ממליץ על הH81.

מבחינתי היתרון הבולט שלו זה ה HDMI והDP

אבל גם אם זה לא קריטי לך הוא יהיה לך יותר טוב.

ומבחינת זכרון יהיה הבדל בין CL9 ל CL11 ?

כי הזכרון של crucial נראהנ לי ממש ישן ובכללי אמרו לי ש HYNIX ממש טובים

פורסם

כולם טובים ומצוינים ויעבדו לך בלי בעיה גם CL9 וגם CL11

פורסם

אין סיבה לקנות את ההייניקס הזה

הוא יקר ב35 שקלים

תכלס שניהם אותו דבר (CL11 יותר איטי מCL9 על הנייר. אבל זה שטויות זה לא אומר לך כלום)

תחסוך 35 שקל ולך על הזול

פורסם

לדעתי נפלה שם טעות... שניהם אמורים להיום CL11.

*4GB זה בדרך כלל CL10/9

פורסם
  • מחבר
אין סיבה לקנות את ההייניקס הזה

הוא יקר ב35 שקלים

תכלס שניהם אותו דבר (CL11 יותר איטי מCL9 על הנייר. אבל זה שטויות זה לא אומר לך כלום)

תחסוך 35 שקל ולך על הזול

אבל הזכרון של crucial הוא לא גירסא מאוד ישנה?

אני פשוט שנים לא קניתי מחשב ואם זה יעזור בביצועים אפילו קצת לא אכפת לי להוסיף את 35 השקלים.

פורסם

זה ככל הנראה טעות, אין לך מה לדאוג.

פורסם

עוד פעם...

גם עם שניהם היו CL9 זה לא ממש רלוונטי. אתה לא תראה את זה בשום מקום.

על סמך מה אתה אומר שהוא ישן מאוד?

פורסם
  • מחבר
עוד פעם...

גם עם שניהם היו CL9 זה לא ממש רלוונטי. אתה לא תראה את זה בשום מקום.

על סמך מה אתה אומר שהוא ישן מאוד?

ראיתי באתר שלהם שיש דגם חדש כבר, וראם זה משהו שלא יוצא כל שנה לא?

פורסם

אני בספק.

חוץ מזה אלה דגמים בסיסיים. אין להם פה מה לשפר או להוסיף

זה דגם עם מהירות סטנדרטית בלי צלעות קירור כאלו או אחרות, תזמונים רגילים...

קיצר לא צריך להתרגש יותר מדי.

לך על הזול, לא יקרה כלום

פורסם
:jafafa:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים