עבור לתוכן

איך אתם מעבירים את השרטוט שלכם למתכת?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני בונה מארז(לא למחשב), בעבר פרויקטים הרבה יותר קטנים ופשוטים הייתי לוקח את לוח האלומיניום שלי, מדביק עליו ניר דבק ומשרטט ישירות.

הפעם עקב המורכבות ועקב הזיווד בתוך המארז עשיתי את כל השרטוט ב-sketchup.

התוכנית שלי היא להדפיס את השרטוט בגודל אמיתי(בבית דפוס) על גבי דף אחד, להדביק עם דבק ישירות על גבי המשטח ולחוך לפי הקווים.

אמור להיות הרבה יותק מדוייק משרטוט ידניו ויחסוך לי את העבודה הידנית.

בינתיים כל הנסיונות שלי ליצא את השרטוט מהתוכנה בגודל אמיתי לא צלחו. שימוש ב-2 תוכנות שיוצרות מדפסת וירטואלית לא הועילו. התוכנה מתעקשת להתעלם מגודל הדף אותו אני מנסה לייצר באופן ידני , התוכנה כוללת בהדפסה מקומות ריקים מתחת לשרטוט ובאופן כללי אני לא מצליח להכניס את השרטוט לגודל של דף אותו אני מנסה להגדיר.

אני אשמח לשמוע עצות או דרך פעולה אחרת

*אני יודע שאפשר ליצור דף בתוכנה כמו פוטושופ ולהעביר את השרטוט לשם, אבל אין דרך יותר פשוט?

פורסם

השרטוט שלך דיי פשוט - תצייר ידנית על המתכת אם לורד, סרגל של 1 מטר ומשולש

במחשב ניתן לחלק שרטוט לדפים בצורה ידנית אפילו בוורד, אם כי צריך ניסוי וטעיה על מנת לוודא שהקנה מידה של מה שבמחשב מול מה שמודפס על הנייר מדוייק

פורסם
  • מחבר

זה רק חלק מהשרטוט להמחשה(יש עוד צורות).

אני מסרב להאמין שאין שום פתרון שמאפשר למשוך קובץ שרטוט לתוך עמוד בגודל מוגדר ידנית ומתן האפשרות להזזת השרטוט על העמוד למקום הרצוי.

לא הדיוני שכל מה שיש זה או לדחוף את הקובץ למכונת CNC או להדפיס אותו בוורד

פורסם
  • מחבר

אני שרפתי הרבה יותר זמן על יצוא השרטוטים מאשר לימוד השימוש בתוכנה עצמה :)

יש פתרון לבעיה. בשביל לעשות את מה שרציתי יש צורך בגרסת ה-PRO(יש 14 יום נסיון).

ביחד עם הגרסה מגיעה תוכנה נפרדת בשם LayOut התוכנה מיועדת בעיקר להגשה של שרטוטים ב-2D.

אפשר להגדיר ברמה של מילימטרים את גודל הדף ואז להדביק לשם את השרטוט מ-sketchup(כאשר הוא וקטורי). לאחר ההדבקה מגדירים את ה-Scale שלו ל- 1:1 ומזיזים אותו על הדף שמוגדר.

לאחר מכן יש אופציה של יצוא כקובץ PDF, לאחר מכן כל בית דפוס שיש לו מדפסת בגדול המתאים יוכל לעשות את העבודה.

קיימת דרך אחרת(אותה הכרתי לפני פתיחת האשכול) אותה אני ממש לא אוהב. שמעבירה את השרטוט כתמונה(פיקסלים ולא וקטורים) לדף בגודל שבוחרים בפוטושופ(גם שם גודל הדף בפיקסלים)....

פורסם

אם יש לך את הכוח והסבלנות לתעד את העבודה ולשתף זה יהיה אחלה, אני מאמין שחוץ ממני יש עוד אנשים שיעניין אותם.

בכל מקרה בהצלחה.

פורסם

מצטרף לבקשה :)

פורסם

מגניב, יש לך עוד עוקב ;)

פורסם
  • מחבר

בכיף!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים