עבור לתוכן

המחשב פועל נורא לאט.... מה כדאי לי לעשות?

Featured Replies

פורסם

שלום...

אני משתמש בWINDOWS XP PRO...

שיניתי לו דברים ככה שיראה הכי כמו חלונות 98...

והוא פועל לי נורא לאט.

המפרט (מה שחשוב) שלי זה :

INTEL PENTIUM 3 733

128 SDRAM

VOODOO 3 3000

הארד דיסק 20 ג'יגא

קיבלתי הצעות לקנות עוד 128 זיכרון SDRAM כדי שיפעל לי המחשב יותר מהר...

אבל אולי יש לכם רעיונות טובים יותר?

נ.ב : התקציב שלי הוא 650 שקל...

תודה

פורסם

תתקין WindowXP HOME Edition

הרבה פחות כבד מה-PRO

וכדאי שתוסיף עוד זיכרון.

פורסם

א. תישאר עם ה PRO. הוא עובד ב NTFS מה שמהווה יתרון עצום בפני עצמו.

ב. שים 512MB זיכרון. למה כ"כ הרבה תשאל? א. היום זה לא כ"כ הרבה, ב. ככה תוכל לבטל את זיכרון המטמון של הווינדוס בכלל, מה שימהיר לך את העבודה היום יומית בעשרות אחוזים "י ביטול הגשיה לדיסק הקשיח אשר מהווה את צוואר הבקבוק בכל מערכת! כשתקנה תאמר לנו ואנו נדריך אותך איך לבצע (אם תצטרך כמובן)

בהצלחה...

ד"א = דיפרגמנטציה של הדיסק הקשיח אף פעם לא מזיקה (להיפך)

פורסם

א. תישאר עם ה PRO. הוא עובד ב NTFS מה שמהווה יתרון עצום בפני עצמו.

ב. שים 512>B זיכרון. למה כ"כ הרבה תשאל? א. היום זה לא כ"כ הרבה, ב. ככה תוכל לבטל את זיכרון המטמון של הווינדוס בכלל מה שימהיר לך את העבודה היום יומית בעשרות אחוזים! כשתקנה תאמר לנו ואנו נדריך אותך איך לבצע (אם תצטרך כמובן)

בהצלחה...

הא ! הנה הוכחה ! כבר היו כאן כמה ויכוחים שטענתי שה-WINDOWS XP HOME EDITION לא תומך ב-NTFS ותקפו אותי כאילו מי יודע מה אמרתי. אם מה שכתבת כאן מבוסס על נסיון אישי או מידע בדוק שיש לך, אני אשמח לשמוע על זה.

מה שמתאר כאן Cyber M@n נשמע לי מוזר. דוקא כשמעיפים את כל הגרפיקה והאפקטים של XP הוא אמור לרוץ מהר יותר ולזלול פחות זיכרון. עדיין מומלץ לך לפחות 256 מ"ב ומעלה, תלוי מה אתה עושה עם המחשב שלך (עריכת וידאו=לפחות 512 מ"ב כדי לקבל תוצאות טובות).

אולי הבעיה היא דוקא בכרטיס ה-וודו שידוע שיש לו מכאובים לפעול במערכת ההפעלה הזו ?

עריכה : לא לכולם מתאים לבטל את הזיכרון הוירטואלי (SWAP FILE). לי יש 512MB, ביטלתי את הזיכרון הוירטואלי ואז תוכנת הפוטושופ הודיעה לי שהיא לא מוכנה לפעול בלי הזיכרון הזה. נאלצתי להחזיר אותו...

פורסם

א. תישאר עם ה PRO. הוא עובד ב NTFS מה שמהווה יתרון עצום בפני עצמו.ב. שים 512MB זיכרון. למה כ"כ הרבה תשאל? א. היום זה לא כ"כ הרבה, ב. ככה תוכל לבטל את זיכרון המטמון של הווינדוס בכלל, מה שימהיר לך את העבודה היום יומית בעשרות אחוזים "י ביטול הגשיה לדיסק הקשיח אשר מהווה את צוואר הבקבוק בכל מערכת! כשתקנה תאמר לנו ואנו נדריך אותך איך לבצע (אם תצטרך כמובן)

בהצלחה...

למה אתה מתכוון כשאתה אומר את זה?

שחייבים מערכת מבוסססת NTFS על מנת להתקין WINXP PRO?

אם כן אז זה לא נכון, מכיוון שלי יש את המערכת הנ"ל ואני עובד על FAT 32...

פורסם

א. תישאר עם ה PRO. הוא עובד ב NTFS מה שמהווה יתרון עצום בפני עצמו.ב. שים 512MB זיכרון. למה כ"כ הרבה תשאל? א. היום זה לא כ"כ הרבה, ב. ככה תוכל לבטל את זיכרון המטמון של הווינדוס בכלל, מה שימהיר לך את העבודה היום יומית בעשרות אחוזים "י ביטול הגשיה לדיסק הקשיח אשר מהווה את צוואר הבקבוק בכל מערכת! כשתקנה תאמר לנו ואנו נדריך אותך איך לבצע (אם תצטרך כמובן)

בהצלחה...

אני לא חושב שהוא התכוון לזה. הוא התכוון ליתרונות מסויימים שיש בשיטת הקבצים NTFS שהיא לא משמעותית לכל משתמש ולכן לרוב מספיקה ה-HOME EDITION בלי NTFS. אני משתמש למשל ב-NTFS כדי שלא תהיה לי הגבלה בגודל של קבצי וידאו. אני אוהב לעשות לכידה לפורמט AVI לא דחוס ואז כל הקלטה תופסת בין כמה ג'יגה לכמה עשרות ג'יגה תלוי באורך הקטע המוקלט. ב-FAT32 יש הגבלה של 2 ג'יגה לקובץ AVI ו-4 ג'יגה לקובץ בפורמט MPEG. ב-NTFS ההגבלה לא קיימת וזה מעולה. יש גם כל מיני תוספות אבטחה, הקצאות נפח של הדיסק הקשיח למשתמשים שונים שעובדים על אותו מחשב (מה שנקרא QUOTA). לא לכולם זה חיוני.

פורסם

בהצלחה...

אני לא חושב שהוא התכוון לזה. הוא התכוון ליתרונות מסויימים שיש בשיטת הקבצים NTFS שהיא לא משמעותית לכל משתמש ולכן לרוב מספיקה ה-HOME EDITION בלי NTFS. אני משתמש למשל ב-NTFS כדי שלא תהיה לי הגבלה בגודל של קבצי וידאו. אני אוהב לעשות לכידה לפורמט AVI לא דחוס ואז כל הקלטה תופסת בין כמה ג'יגה לכמה עשרות ג'יגה תלוי באורך הקטע המוקלט. ב-FAT32 יש הגבלה של 2 ג'יגה לקובץ AVI ו-4 ג'יגה לקובץ בפורמט MPEG. ב-NTFS ההגבלה לא קיימת וזה מעולה. יש גם כל מיני תוספות אבטחה, הקצאות נפח של הדיסק הקשיח למשתמשים שונים שעובדים על אותו מחשב (מה שנקרא QUOTA). לא לכולם זה חיוני.

אם כבר מדברים אז שתי שאלות:

1.זה נכון שמחיצות NTFS יותר איטיות משאר המחיצות המקובלות?(FAT 32,FAT 16)

2.שמעתי שאי אפשר להעלות יישומי DOS על מחיצות NTFS, אז מה עושים במקרה של תקלה, שמונעת ממך להעלות את מערכת ההפעלה?

איך מתקנים את התקלה אם אין לך גישה ל-DOS?(אני מתכוון, בלי להשתמש בדיסק של WINDOWS XP)

פורסם

לדעתי Windows2000 PRO

הכי שווה :)

:lol:

פורסם

זה הוודו!

גם לי יש את הכרטיס (מחליף בקרוב!) והבעיה - הוא עובד לאט במיוחד אם מנסים לסמן כמה אובייקטים עם העכבר ע"י לחיצה וגרירה אז הוא ממש מקרטע!

ואני יודע שזה לא המעבד, זכרון וכו'..... כי יש לי מחשב די טוב - 1GHZ P3 256 SDRAM!

יש לי בבית עוד מחשב והוא בכלל לא מקרטע למרות שהוא P3 500 128 SDRAM עם GF2 MX400.

זה כרטיס הוודו מאה אחוז!

אהה ואגב בשניהם יש וינדוס XP PRO!

פורסם

טוב, אז קצת סדר:

א. גם כשמתקינים את ה XP PRO לא חייבים NTFS, יש אפשרות להתקין עם FAT32

ב. גירסת ה HOME לא עובדת עם NTFS

ג. ביטול ה SWAP מומלץ מאוד ואם יש תוכנות "זוללות" זיכרון בצורה חריגה (כמו פוטושופ וכו') תמיד אפשרי להחזיר זמנית את קובץ ה SWAP)

ד. NTFS ממש ממש לא יותר איטית אלא ההיפך (בדוק)

ה. לגבי תיקון מערכת ההפעלה, הדיסק של XP הוא BOOTABLE (ניתן להריץ ממנו את תחילת מערכת ההפעלה) ויש שם אופציה לתיקון שגיאות קריטיות, למרות שתמיד יותר בריא לפרמט ולהתקין מחדש.

ו. יתרון משמעותי של NTFS הוא שהיא מבצעת דיפרגמנציה עצמאית ברקע מידי פעם ושהיא יציבה בצורה משמעותית יותר מה FAT32 (מאז שהתקנתי אותה, עוד מימי ה WIN2000 לא הצטרכתי להריץ SCANDISK ולא היו לי תקלות בקבצים, מה שקורה המון עם FAT32)

פה יש השוואה כללית מהאתר של מיקרוסופט לגבי מה ההבדלים בין ה HOME ל PRO, קיראו והחכימו :-*

מקווה שהבהרתי קצת, אם לא אשמח להרחיב...

HUBER

פורסם
  • מחבר

תודה על כל העצות ששלחתם לי ואני בהחלט רוצה להגדיל את הזיכרון ל512 אבל התקציב שלי מוגבל{660-700} אז אני רוצה לדעת כמה זה עולה להרחיב מ128 זיכרון ל512

פורסם

אני חושב שיש כלי שירות דיסק בוינדוס XP. (וב2000 כמובן.)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים