עבור לתוכן

עזרה בקניית ראוטר משולב מודם.

Featured Replies

פורסם

שלום,

כיום אני בתשתית של בזק וספק נטוויזן עד היום הייתה לי חבילה של 15 מגה באינטרנט, דיברתי עם שתי החברות ועברתי למהירות של TOP40.

כרגע יש לי מודם ישן של בזק שאינו תומך ב40 מגה ולכן אני צריך לקנות אחד חדש.

הוצע לי מבזק לשכור את הראוטר שלהם ב10 שקל לחודש ולכן אני מעדיף לקנות אחד באופן עצמאי.

כיום מחוברים לי 2 מחשבים לראוטר באופן קווי ועוד טלוויזיה של YES (לכן אני צריך ראוטר עם 4 חיבורים),

בנוסף יש לנו טאבלט בבית ואנחנו משתמשים גם ברשת WIFI.

לכן אני צריך המלצה על ראוטר משולב מודם שראשית יתמוך בתשתית בזק (ADSL) ושנית שיהיה עם 4 חיבורים ומספיק חזק להגיע עם קליטה טובה לטאבלט שנמצא בחדר אחר (מרחק של כ-2 קירות).

(מבחינת מחיר עדיפות לכמה שיותר זול כמובן אך אם יש הבדל משמעותי אשמח לשמוע. (המחיר עד כ-500 ש"ח).

תודה מראש על העזרה.

בנוסף כשאלות ידע ראיתי שמפורסמים על ראוטרים נתוני תמיכה בתקנים ורציתי לדעת על מה מדובר למעשה (כמו 802.11g, 802.11b) ורציתי לדעת על מה מדובר למעשה.

ובנוגע לפיירוול בראוטר, האם כדאי להתעמק בזה?, והאם פירוול בחומרה מפריע לתוכנת פיירוול נוספת בתוכנה במחשב?

נערך על-ידי Nirel

פורסם

למה לא לקחת את המודם שבזק נותנת?

10 שקלים בחודש זה 120 שקלים בשנה.

אם אתה קונה מודם ב500 שקל זה 4 שנים של 10 שקלים בחודש!! ולך תדע מה יהיה עוד 4 שנים....

גם אם תתקשר לבזק עם בעיה לך תדע מה יחרטטו לך על בעיות במודם שאתה קנית לא הם...

אני לא יודע מה האיכות של המודמים שהם משתמשים לעומת שאר המודמים בשוק. אבל אולי שווה לך לקחת אותו כדי לחסוך בכאבי ראש וביורוקרטיה מפגרת בעתיד.

נערך על-ידי jackhammer

פורסם
  • מחבר

בדרך כלל אני לא אוהב להשכיר ציוד מהחברה אלא מעדיף לרכוש באופן פרטני ולדעת באמת מה מכיל הציוד, לדעת שיש לו המלצות מאנשים שמבינים ולדעת שהציוד שלי (ולא רק מושכר).

למרות זאת, בזכות מה שאמרת אכן התקשרתי לבזק לברר יותר פרטים, נאמר לי לדבר עם בזק סטור שקרובים למקום מגוריי.

לאחר שיחה עם הנציג בסניף נאמר לי שיש להם כרגע רק את ה-netgear 2610 (שכמובן ניתן לרשום בסכום של כ-600 ש"ח או להשכיר בתשלום של 10 שקלים כל חודש).

בדקתי באינטרנט (בסקירות מוצרים של YNET) ולפי התגובות שם נראה כי הראוטר הזה לא באמת איכותי כמו שמנסים להראות אותו בבזק.

אשמח לדעת האם אכן אתה ואנשים נוספים באמת ממליצים על הראוטר+מודם הזה ושווה להשכיר אותו?

או שמא עדיף בכל זאת לרכוש בחברה פרטנית?

תודה מראש,

המפרט מאתר בזק סטור לראוטר שהציעו לי:

Dual Band - שתי רשתות אלחוטיות בנתב אחד

גלישה אלחוטית ברשת הביתית במהירות של 600 מגה,

פי 2 ממהירות הגלישה האלחוטית מהנתבים הקיימים

Firewall מובנה

תמיכה ב- Bezeq Free WiFi

חיבור USB לשיתוף קבצים ברשת הביתית

הצפנת רשתות אלחוטיות כחלק מתהליך ההתקנה

הקפצת הודעה אוטומטית ללקוח בעת תקלה בקו האינטרנט

QOS לצריכת סרטי HD ומשחקים

פורסם

זה המודם שיש לי בבית.

לא יודע מה להגיד לך כי אין לי נקודת השוואה למודמים אחרים שלהם.

אבל הוא בסדר.

אם אין לך צרכים מיוחדים או חריגים אני לא רואה סיבה שהוא לא יתאים לך

רק קח בחשבון שיש לו 4 פורטים. אז אם אתה מחבר 4 מכשירים נגמר המקום.

פורסם
בדרך כלל אני לא אוהב להשכיר ציוד מהחברה אלא מעדיף לרכוש באופן פרטני ולדעת באמת מה מכיל הציוד, לדעת שיש לו המלצות מאנשים שמבינים ולדעת שהציוד שלי (ולא רק מושכר).

למרות זאת, בזכות מה שאמרת אכן התקשרתי לבזק לברר יותר פרטים, נאמר לי לדבר עם בזק סטור שקרובים למקום מגוריי.

לאחר שיחה עם הנציג בסניף נאמר לי שיש להם כרגע רק את ה-netgear 2610 (שכמובן ניתן לרשום בסכום של כ-600 ש"ח או להשכיר בתשלום של 10 שקלים כל חודש).

בדקתי באינטרנט (בסקירות מוצרים של YNET) ולפי התגובות שם נראה כי הראוטר הזה לא באמת איכותי כמו שמנסים להראות אותו בבזק.

אשמח לדעת האם אכן אתה ואנשים נוספים באמת ממליצים על הראוטר+מודם הזה ושווה להשכיר אותו?

או שמא עדיף בכל זאת לרכוש בחברה פרטנית?

תודה מראש,

המפרט מאתר בזק סטור לראוטר שהציעו לי:

Dual Band - שתי רשתות אלחוטיות בנתב אחד

גלישה אלחוטית ברשת הביתית במהירות של 600 מגה,

פי 2 ממהירות הגלישה האלחוטית מהנתבים הקיימים

Firewall מובנה

תמיכה ב- Bezeq Free WiFi

חיבור USB לשיתוף קבצים ברשת הביתית

הצפנת רשתות אלחוטיות כחלק מתהליך ההתקנה

הקפצת הודעה אוטומטית ללקוח בעת תקלה בקו האינטרנט

QOS לצריכת סרטי HD ומשחקים

אתה תמיד יכול לקחת את הראוטר הזה, להפוך אותו למודם נטו ולחבר אליו נתב שתרכוש באופן עצמאי.

פורסם
  • מחבר
אתה תמיד יכול לקחת את הראוטר הזה, להפוך אותו למודם נטו ולחבר אליו נתב שתרכוש באופן עצמאי.

נכון אבל בכל מקרה לדעתי זה לא משתלם.

הראוטר הזה הוא משולב מודם ועולה כ-600 שקל או השכרה של 10 שקלים לחודש.

אם אני משכיר אותו אז כבר אשתמש בו בתור גם ראוטר ומודם (אם האיכות שלו אכן טובה).

ואם אני רוכש אותו, אז במחיר כזה אני לדעתי באמת אוכל לרכוש גם משהו ברמה מאוד גבוהה מחברה אחרת.

לכן אני רוצה לדעת שהמחיר שווה את זה.

פורסם

אבל למה אתה מסתכל על ה600 שקל? אתה לא הולך לשלם 600.

אתה משלם 10 שקלים בחודש.

עד שתגיע ל600 שקל יעברו 5 שנים... ב5 שנים האלו אתה ככל הנראה תחליף חברה או לפחות תחליף דגם של מודם לדגמים יותר מתקדמים כדי שיתמכו באינטרנט 300ג'יגה שיהיה עד אז....

ואם אני לא טועה (תברר את זה איתם), אם אתה מחליף דגם אתה לא צריך לשלם את שאר המחיר על המודם הישן שאתה מחזיר וגם אם אתה מתנתק קורה אותו דבר. כלומר אין צורך לשלם את ההפרש ל600 שקל כי אתה מחזיר את הציוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים