עבור לתוכן

שדרוג מעבד עם חשיבה לעתיד

Featured Replies

פורסם

המערכת שלי מופיעה בקישור מימין

מחפש מעבד למטרות גיימינג בעיקר לשלב בצורה חכמה עם החומרה הנוכחית שלי.

מעדיף לא להשקיע בלוח אם חדש.

המעבד שלי (core i3 4130) הוא צוואר בקבוק די רציני, אני יודע, למרות שאני חייב להודות שיחסית למחיר זה מעבד מעולה, שזולל שימוש יומיומי וגם גיימינג על הגדרות בינוניות-גבוהות באופן ראוי להערכה, אבל לא מספיק.

קניתי אותו לפניי כמה חודשים והרעיון היה לסחוב איתו שנה ואז לשדרג, אבל זה מתסכל אותי לשחק משחקים חדשים עם R9280X והמעבד הזה, שבאופן מפתיע הסתדר די יפה עם battlefield 4 על 35-55fps על ultra... ולעומת זאת מגביל אותי מאוד בwatch dogs (שאני חייב לאמר שהוא חמוד אבל מעט מאכזב), ויתחיל להגביל אותי יותר ויותר במיוחד בשנה הבאה כשיצאו משחקים כמו witcher 3, mad max וכל שאר המשחקים שמתחילים להשתמש ב4 ליבות ו-hyper threading...

קראתי המון בפורומים על החשיבות של hyper threading במשחקים כיום, ודי ברור שכרגע 4690/4590 יספיק לי בכיף.

אבל מצד שני אני רואה שיש צפי גדול שמשחקים יתחילו לנצל יותר ויותר ליבות מהמעבד, וכאן הטכנולוגיה יכולה להוסיף במיוחד בראייה עתידית של 3-4 שנים קדימה.

השאלה:

1. האם לדעתכם שווה לי להשקיע ב4790? (אני לא מתעסק בoc, אז K לא מעניין אותי ממש, וחוץ מזה הבנתי שזה לא מסתדר עם hyper threading משיקולי חום, מעבר לעובדה שזה מצריך השקעה על לוח אם וקירור איכותיים ויקרים)

2. אם כן שווה, האם לדעתכם צפויה ירידה במחירים לקראת שחרור ה-haswell-e?

נערך על-ידי gtrippleg

פורסם

לא צפויה ירידת מחירים משמעותית עד לשנה הבאה. כשתצטרך תרכוש, אל תרכוש כי "בעתיד יצטרכו יותר ליבות", אם זה מגביל אותך עכשיו תשדרג. מה התקציב שלך למעבד?

ה4590 יהיה בחירה מצוינת. לi7 לא יהיה שיפור רציני יחסית לתוספת המחיר. מעבד 4670K גם יהיה מיותר כי הלוח לך לא תומך בOC.

פורסם
  • מחבר

התקציב שלי הוא כמה שפחות אבל עם ראיה לעתיד.

אם אני קונה את ה-4590 אז אני אשקיע 845 ש"ח (מחיר בפלונטר) על מעבד שיהיה מצויין בחצי שנה שנה הקרובות, טוב בשנה -שנה וחצי הקרובות, ובסדר בשנה וחצי-שנתיים הקרובות. ואז למכור ולשדרג וכל הטררם הזה...

השאלה היא אם לא עדיף להוסיף 500 ש"ח (1350 ש"ח בפלונטר) ולקחת 4790 שיהיה מצויין לשנה וחצי-שנתיים הקרובות, טוב בשנתיים-שלוש הקרובות, ובסדר גם עוד 3 שנים...?

זה איך שאני רואה אתה זה מתוך הערכה גסה אבל אם אני טועה אז אשמח לפידבק ללא רחמים :)

פורסם

לא, 4790 לא מיועד למשחקים ולא משתלם למשחקים.

עוד שנתיים תשדרג שוב אבל ה4590 הוא מעבד מצוין אז לא בטוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים