עבור לתוכן

עזרה בנושא Raspberry Pi

Featured Replies

פורסם

1. בחרתי את המודל, קופסא, כרטיס זכרון ושנאי - האם הכל יעבוד יחד היטב? האם שכחתי משהו קריטי?

2. האם כדאי להחליף חלק מהרכיבים ברכיבים אחרים?

3. שמעתי שאמור לצאל מודל עם 1GB זכרון RAM, האמנם? מתי?

4. אשמח לקבל המלצה לשלט USB IR שיתחבר ל Pi כדאי שאוכל לשלוט בו דרך הטלויזיה

5. האם יש שלט RF במקום IR? (מכיוון שהמכשיר יהיה מצידו השני של קיר הטלויזיה, ועדיף RF מאשר IR שידרוש העברת העינית)

[ATTACH=CONFIG]6240[/ATTACH]

פורסם

1. כמה דברים:

- וודא שהקופסה הזו מתאימה ל-Model B. ל-Model A יש חיבורים שונים, אז אם במקרה זו קופסה בשבילו, היא לא תתאים.

- בעיקרון, אתה לא חייב לקנות שנאי. כל מטען של סמארטפון (עם יציאת micro USB) יתאים. עדיף כאלה שמוציאים מעל 1A, אבל לא חובה.

- שים לב שאין ל-RP כרטיס רשת אלחוטי (אלא רק חוטי). אז אם תרצה חיבור אלחוטי, תצטרך לקנות כרטיס רשת כזה שיתחבר ליציאת USB. (אגב, במקרה כזה, די חובה להשתמש בשנאי/מטען של 2A, או ב-USB Hub. אחרת תחווה ניתוקים.)

4. יהיה לך יותר קל ויותר זול לקנות חיישן IR פשוט (כמו זה) ולחבר אותו ל-GPIO, מאשר לקנות מקלט USB-IR ולהסתבך עם קינפוג שלו ודרייברים בלינוקס וכו'. עם חיישן כזה תוכל לקנפג כל שלט IR שקיים לך בבית לשלוט איך שתרצה על ה-RP. אני אישית שולט על ה-RP עם שלט של Yes.

מדריך לכל הסיפור הזה

5. אני די בטוח שאפשר לחבר מקלט RF ולקנפג אותו בדיוק באותה צורה. הבעיה היא ששלט RF הוא משהו שבד"כ לא קיים בבית אז צריך לקנות אותו, והוא כנראה יהיה די יקר.

בכל אופן לא ניסיתי את זה, אז אני לא יכול להמליץ לך על רכיבים או מדריכים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורסת, להלן התייחסותי:

1. כיצד אני יודע (פרט לשיחה לחנות) האם הקופסא מתאימה ל Model B? נכנסתי לפרטי הקופסא באתר ולא מצויין דבר בנושא.

2. ה RP אמור להתחבר לרשת הקווית הבייתית לכן לא הוספתי כרטיס רשת אלחוטי, אבל אם זה ישתנה בהמשך, אוכל להוסיף רק את הכרטיס האלחוטי, או שאצטרך להחליף את כל המודול?

3. שימוש בשלט IR אמור להיות מורכב מבחינת קונפיגורציה ודרייברים?

4. חשוב לי שהשלט יהיה RF ולא IR מכיוון שה RP יהיה מצידו השני של הקיר, ובמקום להאריך את ה IR עם כבל של 3 מטרים, אני מעדיף שלט RF,

בדיוק כפי שהיום אני שולט על הממיר של הוט שנמצא גם מצידו השני של הקיר בעזרת שלט RF של הוט (אגב, הוא יכול לשמש גם לשליטה על ה RP?), האם אין פתרון כזה?

5. שמעתי שאמור לצאל מודל עם 1GB זכרון RAM, האמנם? מתי?

פורסם

1. אתה יכול לוודא שיש על הקופסה פתח לפורט ה-Ethernet. ב-Model A אין פורט כזה.

2. בכל מקרה תצטרך לקנות את כרטיס הרשת בנפרד. וכן, תוכל להוסיף אותו גם בהמשך. זה בסה"כ כרטיס בחיבור USB. לא צריך להחליף את כל ה-RP בגללו...

3. אתה יכול לראות במדריך שנתתי איזה קונפיגורציה בדיוק זה דורש. בד"כ לא צריך שום דרייבר. לי זה לקח כמה דקות של קינפוג השלט.

4. כאמור, אני מאמין שאפשר לחבר מקלט RF ולהשתמש בשלט RF בדיוק באותו אופן. אבל כאמור, לא עשיתי את זה בעצמי. המקסימום שאני יכול להמליץ לך זה לחפש בגוגל מדריכים של אנשים שכן עשו את זה.

5. לא מכיר.

פורסם

מאיזה אתר מומלץ לרכוש את המכשיר המדובר?

פורסם
  • מחבר
1. אתה יכול לוודא שיש על הקופסה פתח לפורט ה-Ethernet. ב-Model A אין פורט כזה.

2. בכל מקרה תצטרך לקנות את כרטיס הרשת בנפרד. וכן, תוכל להוסיף אותו גם בהמשך. זה בסה"כ כרטיס בחיבור USB. לא צריך להחליף את כל ה-RP בגללו...

3. אתה יכול לראות במדריך שנתתי איזה קונפיגורציה בדיוק זה דורש. בד"כ לא צריך שום דרייבר. לי זה לקח כמה דקות של קינפוג השלט.

4. כאמור, אני מאמין שאפשר לחבר מקלט RF ולהשתמש בשלט RF בדיוק באותו אופן. אבל כאמור, לא עשיתי את זה בעצמי. המקסימום שאני יכול להמליץ לך זה לחפש בגוגל מדריכים של אנשים שכן עשו את זה.

5. לא מכיר.

1. איך לוודא? אני מבצע הזמנה באינטרנט, פשוט להתקשר לחנות או שיש אפשרות דרך הנתונים המוצגים?

2. תודה.

3. תודה.

4. אם מישהו יודע ומכיר, אשמח לשמוע, מבחינתי שלט RF זה קריטי.

5. תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים