עבור לתוכן

החלפת מודם ADSL USB:

Featured Replies

פורסם

טוב אז קצת רקע:

בביתי קיימים ארבעה מחשבים ללא רשת כאשר בכל אחד מותקן מודם ADSL USB (מסוג ALE 130), כשאחד רוצה להתחבר המודמים האחרים מנותקים. בקיצור באחד המחשבים אני רוצה לשנות את המודם שיהיה מחובר דרך כרטיס רשת ואני לא יודע איך לעשות זאת:

מה לקנות ואיפה?

לאן זה מתחבר בדיוק?

והאם אני בכלל יכול על המחשב שלי? (צירפתי תמונה שתעזור)

אני ממש זקוק לעזרה!

תודה לעוזרים

פורסם

מה לקנות ואיפה?

מודם שמתחבר לכרטיס רשת, מן הסתם... יש בבזק כאלו, ויש כאלו גם בחנויות מחשבים.

דרך אגב, זה נורא לא יעיל לשים בכל מחשב מודם ולחבר רק אחד מהם בכל פעם. בשביל מה אתה צריך מודם על כל מחשב? תעשה רשת כלשהי, תשים רק מודם אחד על מחשב אחד, וכל המחשבים האחרים יתחברו דרכו. זאת הדרך הפשוטה.

אם אתה כבר רוצה לקנות מודם לכרטיס רשת, אתה יכול לקנות מודם ADSL+נתב+רכזת במכשיר אחד, לחבר את כל המחשבים למכשיר הזה, וכל המחשבים יוכלו לגלוש באינטרנט בו זמנית בלי תלות במחשב כלשהו שהמחשבים האחרים יתחברו דרכו.

לאן זה מתחבר בדיוק?

לכרטיס רשת... ::)

והאם אני בכלל יכול על המחשב שלי? (צירפתי תמונה שתעזור)

אתה צריך כרטיס רשת פנוי על המחשב, שתוכל לחבר את המודם אליו. אני רואה שיש לך כרטיס רשת, אני רק לא יודע אם הוא פנוי. אם כן, הוא יספיק בשביל לחבר את המודם למחשב. אם לא, תצטרך לקנות גם כרטיס רשת בנוסף למודם.

אם אתה הולך על מחשב שרת (מחשב אחד שבו יהיה מודם וכל המחשבים יתחברו דרכו), תצטרך על המחשב השרת הזה שני כרטיסי רשת (אחד למודם ואחד לרשת עם שאר המחשבים), ועל כל שאר המחשבים כרטיס רשת אחד (וכמובן שבשביל 4 מחשבים צריך רכזת שתרכז את כל המחשבים ברשת אחת). ובנוסף אם אתה הולך על רשת כזו, שים לב למדריך פה בראש הפורום על כיצד להגדיר את המחשבים לעבוד בתצורה כזו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אחי!!! אני רק לא יודע איך נראה החיבור של הכרטיס מאחורה אז אני לא יודע לדעת אם הוא פנוי...

הסיבה שאני לא עושה רשת היא מכיוון שכל מחשב בית נמצא בקומה שונה ולא ניתן לעשות חוטים ולכן נצטרך רשת אלחוטית אבל רשת כזו גם יקרה מאוד וגם לא תמיד הכי טובה ממה שהבנתי...

פורסם
ident03.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים