עבור לתוכן

כמות חום חדשה לאחר התקנת כרטיס מסך חדש

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

http://www.upf.co.il/file/407191296.html

http://www.upf.co.il/file/128938131.html

- - - תגובה אוחדה: - - -

כן עידן צודק הוא נראה כך, אך בלי הרכיבים שבפנים.

צילמתי אותו שתראו איך הרכיבים משתלבים בפנים וכן הכרטיס מסך...

מפחיד אותי לחשוב שהוא יוכל להישרף ולהרוס עוד רכיבים...

העלאתי תמונות דרך הפלאפון של המארז מבפנים, לקח קצת זמן...

תודה רבה לתמיכה ועזרה.

• תגובות 71
  • צפיות 12.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חרא של מארז, האוויר הקר בקושי מצליח להגיע ולעבור דרך החריצים של כלוב הקשיחים לחלל הגדול.

פורסם

אחרי שנבהלתי מהתמונות כמו שעידן אמר ... המארז הזה ממש חרא

אני ממליץ לך בימים החמים הקרובים להשאיר אותו פתוח לגמרי ולוותר על עניין שמירת מארז נקי מאבק (כי גם ככה זה לא ישנה לך)

בהזדמנות הראשונה להחליף מארז

רק לא אמרת האם באמת חל שיפור עם דלת מארז פתוחה?

פורסם

@rico

1. הטמפרטורה של כרטיס המסך שהצגת היא בסדר, למרות שלא מדובר במאמץ כבד.

2. עדיין לא הצגת טמפרטורה של המעבד (אני לא סומך על הערך שב SpeedFan). תשתמש בתוכנה של הלוח כפי שכבר כתבתי מספר פעמים או ב HWMonitor כמו ש idanmal הציע.

3. שוב - אם אתה משתמש ב HWMonitor, אז צילום מסך משם אמור לתת את כל המידע לגבי הטמפרטורות. אם לא - תבצע צילום מסך אחד מ MSI Afterburner או מה CCC (בשביל טמפרטורת המעבד) ותצלום מסך אחד מהתוכנה של הלוח.

4. תעלה צילומי מסך של הטמפרטורה של המעבד ושל כרטיס המסך במנוחה.

5. תעלה צילומי מסך של הטמפרטורה של המעבד ושל כרטיס המסך במאמץ. בכדי לאמץ את המחשב ניתן להשתמש בתוכנת OCCT.

פורסם
  • מחבר

תכלס הוא שקט מאוד, המארז, מרוצה ממנו, (המארז עצמו+ המאווררים והכרטיס מסך), הדבר היחיד שמפחיד/ יכול לפגוע זה שבטעות משהו יכול לההרס/ להישרף אולי מחום יתר :\

השארתי אותו בערך 4 שעות פתוח אך לא הסתכלתי לפני/אחרי...

אני מעלה לפה לשיקולכם, מי שזה יכול לעזור-> מהתוכנה Hwmonitor כששיחקתי במשחק Air conflict: Vietnam

כן idanmal אמר שהוא לא משחק כבד, אבל לבינתיים שתראו את ההבדלים במשחק לא כ"כ כבד, על הדרך... (

smalul) תבדוק לפי Hwmonitor שביקשת אחי.

לפני משחק (מנוחה):

gdj2whdimhym.png

אחרי משחק (מאמץ קליל):

zz2nnjmnmdzl.png

++++++ מביא אחד חדש, אחרי שהמארז היה פתוח בחצי כ- 4 שעות (לאחר 3 שעות משחק ב- Dead Space 3):

w2zjgmihfymo.png

אז הבנתי שמהירות מאווררים לא כ"כ יעזרו, יש אפשרות לנסות להשאיר מארז פתוח.... ok

בנוסף לכך הבנתי גם שלא שווה לשדרג ל- SSD או HDD בנוסף לנוכחי, כי מספיק "מאוורר" שם מחום.

אולי כמו שאמרו לי, מקסימום i7 1+k למרות שהביצועיים גבוליים, נראה :\

לשם יותר טוב צריך ספק כוח חדש...

בקשר למארז ולקירור מעבד:

אפשרי להשאיר את אותו מארז אך עם קירור חדש/ יותר טוב למעבד (+משחה טרמית חדשה ולנקות עוד אבק שקיים)?

אמרתי לכם שהמארז שלי פיצי/ קטן מאוד עוד לפני שבחרתי לקנות את ה- 280X... לפחות שמחתי שהיה מקום במארז ל- 280X Vapor-x המשומש... עדיין, מזל...

+ האם ממליצים לעדכן דרייבר כולשהו (אם כן איזה) או שזה לא משנה כ"כ ?

תודה רבה מראש על עזרתכם חברים!!!

פורסם

להשאיר מארז פתוח זה לא פתרון.

מארז מאוורר יותר יעלה לך החל מ200-300 שקלים.

עברתי על הדיון בו התייעצת לגבי רכישת הכרטיס, הבעיה היא שהתלבטת בין שני כרטיסים פחות חמים ופחות גדולים ואחרי כמה עמודים החלטת לקנות את ה280X.

קירור מעבד זה לא ממש מה שיעזור, פשוט צריך עוד אוורור למארז ואין לך אפילו אפשרות להוספת מאווררים.

פורסם

לדעתי יש אפשרות סבירה שהקירור של המעבד לא הותקן כמו שצריך (צמוד למעבד) או שבלי משחה תרמית.

פורסם

הקירור הזה חוץ מלאסוף אבק לא יודע לעשות כלום, זו פשוט כוס ששואבת לתוכה אבק.

כששמים כרטיס שהביאו אותו לקצה מבחינת תדרים והעלאת מתח, בתוך מארז קטן שכולל שני מאווררים עלובים.

אני מרגיש שאני מתחיל להשמע כמו תקליט שבור (-:

פורסם

1- הטמפ' שהמעבד מדווח עליהן הינן עד 76 במאמץ וזה תקין . החיישנים של המעבד הינם המדוייקים ביותר ואלו שצריך להקשיב להם .

זה אומר שאין בעיה עם צלע הקירור, גריז טרמי או משהו כזה.

2- הטמפ' החריגות מדווחות ע"י הלוח, מי שמדווח עליהן הינו הבקר , מגיגול קצר עולה האפשרות שמדובר בנק' תקשורת בבקר שכלל אינן מחוברות לחישנים אמיתיים.

מומלץ שתתקין את התוכנה של אסוס ( asus pc probe ? ) . אני גם חושב שאם הביוס שלך לא מעודכן, זה הזמן לעדכן אותו .

3- יכול להיות שאלו כן חיישנים שקיימים על הלוח ונמצאים בנק' חמות שאינן המעבד עצמו . שמתי לב שהזכרונות שלך נמצאים בתושבות 1 ו3 . זה אומר ש 1 צמוד לצלע הקירור, לצורך פתרון ארון טווח, כדאי לפחות להעביר אותם ל 2 ו 4.

לצורך בדיקה, אפשר לנסות להעביר אותם ל 3 ו4 על מנת לבדוק אם זה משפיע על הטמפ'.

פורסם

אני לא חושב שהוא שיחזר את אותו מצב בו הוא הגיע לטמפרטורות גבוהות יותר.

משחק כבד יותר יעלה את החום בכרטיס ואיתו את ההשפעה הישירה על חום המעבד ושאר הרכיבים.

פורסם

עידן , אני באמת לא מבין למה אתה מתעקש להתעלם מהתמונה הראשונה שהוא פרסם , שצולמה במנוחה עם ה 6850 .

טמפ' מעבד - 43-46. טמפ' כ. מסך? 38 . טמפ' חיישן בעייתי - 71 . הפרש של 25 בין חיישן במעבד לבין חיישן "מעבד" שנמצא על הלוח הוא הפרש לא הגיוני .

יכול להיות שזאת מערכת אספקת המתח של המעבד ( שזה בחלט גרוע מאוד ) ,יכול להיות שזה חיישן של הזכרונות ( שבפרוש קולטים את החום שמפוזר מהמעבד וזה גם גרוע מאוד ) ויכול להיות שזה חיישן אחר .

הכרטיס הזה לוקח משהו כמו 15 וואט ( ע"פ פרסומים זרים ) במנוחה ואתה מאשים אותו בכך שהוא מעלה את הטמפ' הנ"ל ל 90 במנוחה ? ( כאשר הכרטיס ב 37 )

אני סמוך ובטוח שאם הוא היה בודק את המחשב במאמץ עם ה 6850 החיישן הזה היה מגיע לטמפ' דומות .

פורסם

כן יכול להיות הבדל בין חיישן במעבד לבין חיישן שיושב על צ'יפסט ונמצא מתחת לכרטיס המסך עם צלעות קירור מעפנות, הבדל שכזה יכול מאוד להיות.

לא טענתי שהוא מעלה את הטמפרטורה במנוחה ל90 מעלות אלה במאמץ ל90 מעלות למעבד, שים לב.

פורסם

צודק, יכול מאוד להיות שזה הצ'יפסט אבל זה גרוע מאוד , בהתחשב במיקום שלו וגודל הכרטיס, ספק אם החלפת מארז תעזור, הצ'יפסט יישאר חנוק אלא אם הוא מעביר את הכרטיס לתושבת השניה אבל נראה לי שזה X4 .

אם זה אכן חיישן של ה צ'יפסט אני רוצה להאמין שבתוכנה של אסוס הטמפ' הנ"ל תופיע תחת PCH .

הייתה לי בעיה כזאת עם X38 ב openrig שהריץ 4 כרטיסים , שום דבר לא עזר למעט מאוורר גדול וחזק ישירות אליו , אבל הצלע הייתה חשופה ולא חנוקה.

ראה התמונה השניה שהוא פרסם , "לאחר התקנת 280x " הכל נמוך למעט החיישן הנ"ל שב 90, מחשב נראה במנוחה.

פורסם

שמע, יכול מאוד להיות שזה החיישן של הצ'יפסט שבדרך כלל גוף הקירור שלו יושב מאחורי הכרטיס וקרוב אליו מילימטרים ספורים.

החום הנפלט מצלעות הקירור פוגע ישירות בצלעות הקירור העלובות של הצ'יפסט שבשונה מקירור המעבד הוא לא כולל מאוורר.

X4 לא בא בחשבון, יהיה הפסד ביצועים עצום ועדיין זה לא מה שיוריד את פליטת החום מהכרטיס.

החלפת מארז תעזור כיוון שהכרטיס שחוץ מאוויר טרי שהכרטיס יקבל, הרבה פחות אוויר חם כלוא יתרכז בחלל הגדול של המארז ויתנדף במהירות החוצה.

חוץ מזה לפחות במארזים מתקדמים כלוב הקשיחים מתוכנן כך שאוויר מסוגל לעבור בחופשיות דרכו מאיזור המאוורר/רים הקדמיים ולהגיע לכרטיס ולגוף הקירור של הצ'יפסט.

פורסם

@rico

לפי התמונות שפירסמת, הרי שכאשר המארז סגור והמחשב במנוחה המעבד נמצא בטמפרטורה של 48 מעלות (אני מסתכל על הטמפרטורות של הליבות) וכרטיס המסך - ב 44 מעלות. במאמץ טמפרטורות הליבות הן בטווח 59-64 מעלות עם שיא של 76 מעלות וטמפרטורת כרטיס המסך היא 69 מעלות עם שיא של 73 מעלות, וזה כאשר המאמץ הוא לא מקסימלי.... כאשר המחשב במאמץ והמארז פתוח (אני מקווה שזה תוך כדי משחק ולא אחרי שיצאת מהמשחק), טמפרטורות הליבות הן בטווח 39-45 מעלות ואת טמפרטורת כרטיס המסך לא ניתן לראות. זה מחזק מאד את טענתו של idanmal - המארז שלך פשוט לא מתאים. כרגע נראה שהפתרון עבורך הוא פשוט החלפת מארז. מארז מתאים וזול יחסית הוא ה GX900, שעולה 250 ש"ח ב KSP (קישור) או 266 ש"ח בפלונטר (קישור).

בכל מקרה, אני ממליץ שתשתמש בתוכנה של הלוח, כפי שכתבתי מספר פעמים, לבדיקת הטמפרטורות של המעבד וערכת השבבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים