עבור לתוכן

הנדסה אזרחית VS מקצועות ההייטק

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה. התלבטתי האם כדאי לפרסם את התר'ד הזה בפורום "לימודים" או דווקא בפורום הזה, ולבסוף הגעתי להחלטה כי הנושא יכול להיכנס גם תחת קטגוריית Off-Topic. אז ככה:

אפתח דווקא בכתבה הבאה(מאת אתר "גלובוס"):

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000765549

מומלץ לקרוא את הכתבה על מנת לקבל רקע רחב יותר על הנושא אותו אני הולך להציג, אך אין הכרח בכך. אם אינכם מעוניינים לקרוא את הכתבה, אתם מוזמנים לקרוא ולחוות את דעתכם על הנושא אותו אציג בפניכם: רוב בוגרי המגמות הריאליות בתיכון נוהרים ללמוד את "מקצועות ההייטק", כאשר תחום ההנדסה האזרחית נותר מאחור, וזוכה לביקוש מועט יחסית. בארץ קיים מחסור במהנדסים אזרחיים, ואתרי הדרושים מלאים בהצעות עבודה המשוועות למהנדסים אזרחיים. עם זאת, השכר ההתחלתי בתחום ההנדסה האזרחית נמוך משמעותית מהשכר ההתחלתי של מהנדס מתחיל בתעשיית ההייטק, ותנאי העבודה של המהנדס האזרחי "רעים" יותר מהתנאים להם זוכה מקבילו בהייטק. עבודת המהנדס האזרחי כוללת לא מעט שטח-עבודה מול קבלנים, שמש, אבק, רעש[אתרי בנייה], ואם לא די בכך-הרי שעל המהנדס האזרחי מוטלת אחריות על חיי אדם(ראו לדוגמא את אסון ורסאי-תכנון המבנה ע"י המהנדסים היה לקוי, ו4 המהנדסים אשר תכננו את הבניין ריצו עונשי מאסר בגין גרימת מוות ברשלנות). לעומת המהנדס האזרחי, נהנה איש ההייטק משכר גבוהה(לעיתים אף גבוהה מאוד), ותנאים מצויינים, ועבודתו לא כרוכה באחריות לחיי אדם(למיטב ידיעתי).

עד כאן, אם תציגו בפני האדם הממוצע ברחוב את השאלה:"אם היית צריך לבחור לעסוק בהייטק או בהנדסה אזרחית, באיזה מן התחומים הללו הייתי בוחר?", סביר להניח שאם נפשו של אדם זה לא חשקה לבנות מבנים מגיל צעיר, אזי התשובה תהיה מובנת מאליה-הייטק.

עד כאן הכל טוב יפה, אך בואו נכניס את ה"אבל" למשוואה:cwm24::תעשיית ההייטק היא תעשייה "תנודתית", כלומר, תחום ההייטק אינו תחום יציב במיוחד, ובעתות משבר כלכלי, התחום עלול להימצא בשפל שבעקבותיו יגיע גל פטורים(והיו דברים מעולם). זאת ועוד, הרי שגיל 40 מהווה נקודת גיל בעייתית בתחום:לא מעט "קשישים" (במונחי תעשיית ההייטק), מתבשרים עם הגיעם לטווח הגילאים 40-45, כי דרכם בחברת ההייטק בה הועסקו נגמרה. לעומת זאת, בתחום ההנדסה האזרחית המצב הוא הפוך-התחום הינו תחום יציב יחסית, והקריירה ממש לא "נגמרת" בגיל 40, אלא נמשכת ממש עד הפנסיה, כאשר בגיל זה המהנדס האזרחי רק ממשיך לצבור מוניטין ושכרו ממשיך לעלות בהדרגה.

מדוע הצגתי את הנושא? אני נמצא בהתלבטות בין בחירה בלימוד אחד מ"תארי ההייטק"(מדמ"ח, הנדסת חשמל, וכד'), או דווקא בחירה בתחום ההנדסה האזרחית. אין לי העדפה משמעותית לכאן ולכאן(חשוב לי לרכוש השכלה טכנולוגית/הנדסית, אך אין לי העדפה ספציפית נכון לכרגע), והשיקולים בבחירת תחום הלימודים הינם בעיקר שכר, ותנאי העבודה בתחום. אבקש להעזר בכם על מנת שתחוו את דעתכם בנוגע לשאלה הבאה:לאחר הצגת ההשוואה בין תחום ההנדסה האזרחית לתעשיית ההייטק, באיזה תחום הייתם בוחרים, ולמה? אני מאמין כי באתר הנ"ל גולשים סטודנטים, בעלי מקצוע, או סתם יודעי דבר שיוכלו לתרום לי מניסיונם/מהידע שלהם ולטכס לי עצה מועילה:s0403:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים