עבור לתוכן

Sapphire R9 290 Tri-x רועש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

קניתי אתמול את הכרטיס Sapphire R9 290 Tri-x, ומבחינת הביצועים שלו אין לי שום תלונות. הוא מריץ את המשחקים עם הדרישות הכי גבוהות ב-ULTRA בלי בעיות מיוחדות. הכרטיס עולה כ-400 ש"ח יותר מ-MSI R9 290 למשל והסיבה שהעדפתי אותו היא שקראתי שטמפ' העבודה שלו נמוכה משאר כרטיסי ה-R9 290 וגם שהוא פחות רועש מהם משמעותית. למשל כאן בתחתית הדף הכותב משבח את הרעש הנמוך של הכרטיס וכותב שהוא מדד 41.1 דציבלים בזמן הפעלת CRYSIS 3 למשל:

http://www.anandtech.com/show/7601/sapphire-radeon-r9-290-review-our-first-custom-cooled-290/4

הכרטיס הקודם שלי היה HD 5770, הוא רעש הרבה פחות וקראתי שעוצמת הרעש שלו היא כ-45 דציבלים בזמן פעילות.

אין לי מושג כמה דציבלים הכרטיס החדש מפיק אצלי, אבל הרעש שלו חזק מאוד ונשמע שהוא מתאמץ מאוד ברגע שאני מפעיל משחקים. זה רעש שהוא די מציק ואפשר להגיד שהוא מפריע לשחק. במנוחה הוא לא רועש בכלל. בדקתי ב AMD CATALYST CONTROL CENTER תחת AMD OVERDRIVE וראיתי שהטמפ' שלו בזמן פעולה היא כ-64 מעלות, שהבנתי שזה לא רע, ובמנוחה כרגע למשל 55 מעלות.

מפרט המחשב שלי:

Intel core i7 930 @ 2.8 GHz.

8GB DDR3

Radeon R9 290 Tri-x

Antec Neo Eco 620w

אשמח לעזרה בנושא,

תודה מראש!

פורסם

הצעה שלי היא להשתמש בפרופיל שאתה בונה אישית בתוכנה כמו MSI Afterburber. שים יחס טוב בין עוצמת מאוורר לטמפרטורה. ההמלצה שלי תהיה:

מינימום אחוז מאוורר אפשרי עד 65 מעלות

עליה הדרגתית עד 75 מעלות

עליה חדה בין 75 ל-85 מעלות כשב-85 מעלות זה כבר באיזור ה-60%.

אני כרגע בוחן את גרסת ה-290X ואני יכול לספר שלא מדובר בכרטיס שקט, בכלל.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

הורדתי את ה MSI AFTERBURNER ובניתי פרופיל כמו שהצעת כך שעד 65 מעלות המאוורר עובד על 0%, מ65-75 הוא מגיע ל-25% ומ-75-85 הוא מגיע ל-60%. תוך כ-3 דקות של משחק הטמפ' הגיעה ל-70 מעלות והכרטיס מסך הרעיש כמו קודם. ההבדל היחיד הוא שקודם הכרטיס התחיל להרעיש מיד עם הפעלת המשחק ועם הפרופיל לקח לו 2-3 דקות להגיע לעוצמה מקסימלית של רעש.

עשיתי RESET להגדרות כדי לבדוק את הנתונים. במנוחה היה מצב של טמפ' 55 ומאוורר על 24%. הפעלתי משחק ותוך כ-20 שניות הטמפ' עלתה ל-66, המאוורר ל-33% והרעש היה מקסימלי. קשה לי להאמין שהבדל של 9% בעוצמת המאוורר גורם להבדל כל כך גדול ברעש כך שאולי העניין פה הוא אחר.

שוב גם לא ברור לי איך בכל מקום אני רואה תשבוחות לעוצמת הרעש הנמוכה של הכרטיס וכשאני קונה אותו חדש מהחנות בהגדרות היצרן שלו הוא רועש מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים