עבור לתוכן

קירור למעבד

Featured Replies

פורסם

טמפרטורות לא בודקים בזמן מנוחה כשהמחשב ב-BIOS, בודקים בזמן מאמץ.

הקירור רועש גם במנוחה?

יש קירורים שנחשבים שקטים למדי גם ב-130 שקלים, שלא תטעה שקירור יקר בהכרך יתן לך יותר שקט.

איזה מארז יש לך?

• תגובות 36
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

טמפרטורות בביוס זה לא ניטור ... תבדוק את מה שאמרתי

אם הוא תמיד ככה גם כשהוא היה חדש אולי לא התקינו אותו טוב?

בכל מצב עד שלא תתן טמפרטורות הכל השערות ... אתה צריך לשלול דברים

פורסם

אם המאוורר הרעיש מהרגע שקנית אותו אולי הוא לא תקין. אם קנית אותו עם המעבד, הרי שהוא אצלך לכל היותר שנה. במקרה כזה אני מציע לך לבדוק האם ניתן להפעיל אחריות על המאוורר.

יש לציין שיש אפשרות שהחנות לא תסכים להפעיל אחריות על מאוורר (אני יודע שבמקרה של קירור של ARCTIC שקניתי מ KSP, למרות שכתוב על הקופסא שיש 6 שנות אחריות, המוכר בחנות אמר לי שהם לא נותנים אחריות על גופי קירור). במקרה כזה אולי תוכל לפנות ישירות ל Scythe (יש להם פורום באתר שלהם), אבל הדבר כנראה ידרוש שתשלח אליהם את המאוורר (לחו"ל, אולי לגרמניה), דבר שבסופו של דבר יכול לעלות לך יותר מערך המאוורר.

פורסם
  • מחבר

הוא רועש גם במנוחה כן.. ונשאר אותו דבר במאמץ..

ועם איזו תוכנה אני יכול לבדוק טמפרטורות בזמן מאמץ/מנוחה?

ואם הוא מרעיש מהרגע שקניתי אותו כי ככה הוא? באתר יצרן כתוב 31 דציבלים.. שזה מלא

מארז: antec three hundredhkUBBFoQAAAABJRU5ErkJggg==

נערך על-ידי mMmSaK

פורסם

ככה הוא אמור להשמע במנוחה ובמאמץ, תקשיב להבדלים:

אם הוא נשמע אותו דבר גם במאמץ וגם במנוחה, סימן שיש בעיה.

תוכל להשתמש בתוכנה שגיא הציע.

פורסם

כמו שכבר כתבתי בעמוד הראשון ... תנטר טמפרטורה עם התוכנה HWmonitor

במנוחה ובמאמץ ( ולא דרך הביוס )

אם אתה אומר שהקירות מרעיש גם במנוחה וגם במאמץ אז כנראה שיש בעיה בקירור ( לא יושב טוב / אבק / משחה טרמית )

או שהרעש מגיע ממקום אחר ( ספק כוח / כרטיס מסך / מאווררים במארז / הרדיסק וכ״ו )

תפתח את המארז וכשיש את הרעש תעצור עם היד את המאורר של המעבד ( לשניות בודדות ) ותבדוק עם הרעש עדיין קיים ... אם לא אז זה משהו אחר ... אם כן אז כמו שכתבתי יכול להיות כמה סיבות

פורסם

הקונקטור של המאוורר מחובר ללוח לחיבור ה-cpu fan?

נערך על-ידי idanmal

פורסם
  • מחבר
כמו שכבר כתבתי בעמוד הראשון ... תנטר טמפרטורה עם התוכנה HWmonitor

במנוחה ובמאמץ ( ולא דרך הביוס )

אם אתה אומר שהקירות מרעיש גם במנוחה וגם במאמץ אז כנראה שיש בעיה בקירור ( לא יושב טוב / אבק / משחה טרמית )

או שהרעש מגיע ממקום אחר ( ספק כוח / כרטיס מסך / מאווררים במארז / הרדיסק וכ״ו )

תפתח את המארז וכשיש את הרעש תעצור עם היד את המאורר של המעבד ( לשניות בודדות ) ותבדוק עם הרעש עדיין קיים ... אם לא אז זה משהו אחר ... אם כן אז כמו שכתבתי יכול להיות כמה סיבות

בשביל כל מה שאמרת עכשיו אני לא צריך את האתר.. הנושא פה סטה מהנושא את כל מה שאומרים פה אני יודע וכבר ביררתי וככה הוא אין מה לעשות.. פשוט שאלתי מה עדיף למעבד זה הכל מבחינת קירור אחר ולא מרעיש בכלל.. נאדה

עידן כן זה מחובר

עשיתי ניטור טמפ' והכל בסדר גם בזמן מאמץ.. זה לא מגיע למקס' טמפ' ובטח שלא עובר.. באף ליבה כולן עובדות כמו שצריך

נערך על-ידי mMmSaK

פורסם

ראית את הסרטון שהעלתי? שים לב שיש הבדל גדול בין מצב מנוחה למצב מאמץ, בסרטון זה בין מהירות מאוורר נמוכה לבין המהירה ביותר.

אתה טוען שאצלך הוא נשמע אותו דבר גם במנוחה וגם במאמץ, אין עליות ירידות ברמת הרעש?

פורסם
  • מחבר

זהו שלא נשמע ממש הבדלים.. אולי אם אני אפתח אותו ואז אני אבדוק תוך כדי משחק כבד אני אולי אשמע הבדל.. אבל ככה שהמארז סגור זה תמיד נשמע לי אותו דבר.. בקשר למשחה הטרמית החלפתי לו לא מזמן כי שניתי כיוון לאיוורר שיהיה יותר נוח.. וניקיתי אותו לפני שבוע בערך..

http://ksp.co.il/?select=.1066..182.&list=1&sort=3&glist=0&uin=14145&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

איך זה מבחינת הרעש? (גם מאמץ וגם מנוחה)

פורסם

תמתין רגע עם הקניה, למה לא למצוא את הבעיה(אם קיימת).

נסה לפתוח את המארז ולהגיד לי אם יש הבדל בין מצב המאוורר במנוחה למשל בביוס לבין במאמץ בתוך משחק, הבעיה שהכרטיס מסך ישמע הרבה יותר רועש.

אני רוצה שתנסה לשמוע אם הרעש מגיע מהכרטיס או מהקירור מעבד, תוכל אפילו ללחוץ על מרכז מאוורר המעבד ולעצור אותו כדי לראות אם הרעש בוקע ממנו.

יש מצב גדול שאתה פשוט שומע את קירור הכרטיס, יכול להיות אפילו שהורדת משחק פרוץ ונכנס לך וירוס שכורה ביטקויין על הכרטיס, כך שגם לא במשחק הוא עובד כמו חמור והקירור בהתאם.

נערך על-ידי idanmal

פורסם
  • מחבר

אין קשר למשחק פרוץ נראה לי, כי שידרגתי ל 8.1 וגם שלא היה מותקן כלום אפילו לא דרייברים זה פעל אותו דבר.. וזה לא שזה רועש כמו בסרטון ששמת בהכי גבוה תמיד אלא עלהאמצע כזה.. וזה לא קירור הכרטיס הפעלתי את המחשב גם בלי כרטיס מסך (חיברתי כמובן ללוח אם את המסך) וזה גם אותו דבר..

פורסם

יש אפשרות שתבדוק בביוס על כמה עומדת מהירות המאוורר?

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון לכמה סיבובים בדקה?

פורסם

אכן, בעברית סל"ד באנגלית RPM.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים