עבור לתוכן

i3-4150 מגיע ל 100 מעלות

Featured Replies

פורסם

היי כולם,

קניתי מחשב חדש לאחרונה המאפיינים החשובים

1) מעבד i3-4150.

2) לוח אם GA-H81M-HD3

3) קירור Arctic Cooling Freezer 11 LP

שניות בודדות לאחר הדלקת המחשב, דרך הביוס, ניתן לראות כי המעבד מגיע ל 90-100 מעלות בערך והמאוור מסתובב על 2000 סל"ד (שוב דרך הביוס, שהמחשב ב Idle !)

כמובן המחשב נכבה מאוד מאוד מהר אחרי כמה שניות נוספות (ואם לא אני כיביתי אותו מסיבות ברורות)

יש למישהו מושג מה הולך פה?

מישהו נתקל בבעיה הזאת?

הערה: המחשב הורכב בחנות ונניח שהרכבה בסדר, אין לי גם משחה טרמית כדי לפרק ולהרכיב שוב את כל המערכת.

נערך על-ידי Fanatic

פורסם

אם המחשב הורכב בחנות ותחת אחריות תיקח אותו לחנות ושהם ישברו את הראש למה הוא מתחמם , כנראה שגוף הקירור לא יושב כמו שצריך על המעבד או ששמו את המשחה בצורה לא טובה.

ל- Arctic Cooling Freezer 11 LP לא אמורה להיות שום בעיה לקרר i3-4150 .

פורסם
  • מחבר

זה גם מה שאני חושב, אבל גם במצב כזה המעבד אמור להגיע ל 100 מעלות ב Idle?

זה לא נשמע קצת אקסטרים גם אם הגוף קירור לא יושב טוב על המעבד?

פורסם

לדעתי הגוף קירור לא מורכב נכון על המעבד ו/או לא מהודק דיו. מי יודע, אולי לא שמו משחה טרמית?

פורסם
  • מחבר

הייתי לידו שהוא הרכיב את הגוף קירור על המעבד (זה השירות היחיד שהוא עשה בשבילי את שאר המחשב אני הרכבתי)

הוא לא שם משחה טרמית כי היה על הגוף קירור, יכול להיות שהוא לא הידק אותו מספיק.

להדק את זה עכשיו זה כבר לדעתי מיותר לא?

פורסם

בכלל לא מיותר

יש מקרים שמספיק צד אחד לא מהודק בצורה טובה ותקבל מיד 100 מעלות. גם במצב תקין אם תעצור מאוורר מעל התושבת תקבל 90-100

מסיבה כלשהי ההשפעה מאד מהירה באזור התושבת כשאין מגע מלא והדוק של גוף הקירור

פורסם

לא מדויק.

אם הגוף קירור מהודק היטב למקומו ומורכב כראוי, גם אם המאוורר לא יעבוד למאה מעלות זה לא יגיע כזה מהר.

האפשרות הכי סבירה ומצויה זה שהגוף קירור עצמו לא מחובר למקומו היטב.

מניסיון העבר שלי, מעבד בעל צריכת חשמל כמו שלך לא יגיע מהר לטמפרטורה הזו גם אם אין משחה טרמית.

תהדק את הקירור לתושבת.

נערך על-ידי דובי770

פורסם

על הקירור מגיעה שכבה של משחה טרמית כך שאם הקירור יושב באוויר אין לך מה לפחד מזה שאין לך משחה.

פתח את הנעילות, הדק את הקירור למעבד ונעל.

היכן נקנה המחשב?

פורסם
  • מחבר

אני הולך עם dfcorp בנושא הזה. אני לא מתכנן להתעסק עם זה - לפרק להסתכן בלשבור משהו ואז להתמודד עם התוצאות.

אני מחר בבוקר מתכנן להתקשר לחנות ולראות איך הם רוצים לנהל את זה, לכן אני לא מתכנן לפתוח את הנעילה להדק והכל (יש מצב שזה שניה עבודה אבל אני באמת מעדיף לא להתעסק עם זה).

עידן, כמו שאמרתי קניתי חלקים והרכבתי לבד כאשר את המעבד והקירור הרכיבו לי בחנות על הלוח.

מדובר באחת החנויות שיותר עובדים איתן פה בפורומים, אבל דברים כאלה יכולים לקרות. מבחינתי אם הדבר יסודר במהירות ובלי טרטור אני אפילו מוכן להתיחס לנושא בתור חויית שירות חיובית (זה כאמור אני אראה מחר ברגע שניכנס לשעות הפעילות).

פורסם

לדעתי מיותר, אבל איך שבא לך.

תכנס ליוטיוב ותראה איך עושים את זה.

מה סוג הקירור שברשותך?

פורסם

לפי האתר של ה Freezer 11 LP (קישור), שיטת ההתקנה של הקירור הזה זהה לשיטת ההתקנה של ה Alpine 11 PLUS. לי יש שני קירורים מדגם Alpine 11 PLUS (במחשב שלי ובמחשב נוסף בבית), ושיטת ההתקנה שלהם דורשת פלייר - יש למקם כל אחד מהרגליות בצורה הנכונה (במקביל לידית הנעילה של המעבד ולא בניצב לה), להכניס את התפסנים לחורים, ובעזרת פלייר לדחוף את הפינים לחורים שבתופסנים עד לנעילתם במקום. לאחר מכן יש לוודא שגוף הקירור מותקן בכיוון הנכון (במקרה של ה Alpine 11 PLUS, יש לוודא שפתחי האיוורור נמצאים בניצב לרגליות ולא במקביל אליהן), ואז לחבר אותו לרגליות בעזרת ברגים. למרות ששיטה זו נשמעת מסורבלת יותר, לדעתי היא עדיפה על שיטת הלחצנים של אינטל. במקרה שלך אני יכול לשער שהפינים לא נדחפו לחורים עד הסוף או שגוף הקירור לא הודק למקומו בעזרת הברגים וזו הסיבה להתחממות המעבד.

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים