עבור לתוכן

** לא כל מפצלי הכבלים נולדו שווים

Featured Replies

פורסם

בתקופה האחרונה הפכו מפצלי הכבלים, הנמכרים ב-EBAY ו-DX בפחות מ-$ אחד, למאוד פופלריים. דוגמא למפצל כזה ניתן לראות בתמונה המצ"ב.

כתוצאה מכך, הרבה מאוד משתמשים התפתו ורכשו מפצלים מסוג זה אך כאשר הם מתחילים לעשות בהם שימוש, הם מגלים שהעסק פשוט לא עובד…

אז לפני שאתם רצים להתלונן על המוכר הסיני שלכאורה רימה אותכם, קראו את הפוסט הזה ותבינו שלא כל המפצלים נולדו שווים.

http://www.netcheif.com/blog/?p=5161

פורסם
יותר מפעם אחת נשאלתי מה השימוש של מפצלים אלה והאמת היא שאין לי תשובה טובה לכך. אם למישהו יש רעיון הוא מוזמן לכתוב זאת בהערות לפוסט.

אני יכול להגיד לך למה משתמשים במפצלים מקוצרים - לאפליקציות שהם לא אפליקציות רשת. יש מכשירי רדיו (ווקי טוקי) שמחוברים ככה וכו. ככה אפשר לשלוח את הקול לכמה יחידות שמחוברות למכשיר הרדיו וגם לאפשר שליטה של כמה יחידות על רדיו אחד.

אני חושב שאולי אפשר להשתמש במפצלים האילו כhub זול במידה ומפעילים collision detection . אני עדיין לא מבין גדול ברשתות ולא ניסיתי את זה בעצמי. היו לי מקרים בעבר מישהו הציע לי להשתמש בכזה מפצל רשת (1 ל1 ) לתקשורת מחשבים (לפני יותר מ 5 שנים)

המפצל שהמלצת עליו בעצם הופך כבל אחד לשני כבלים ע"י שימוש ב4 חוטים לכל אחד- זה חוסך כאב ראש אבל עדיין לא נראה לי שהם צריכים לעלות הרבה ויכול להיות שאפשר לשבצר אחד אבל זה יכול להיות עבודת נמלים . זה מאוד תלוי במה שיש בפנים. אם זה חוטים אז זה קל כי כלל מה שאתה צריך לעשות זה לחתוך ולהזיז חלק לפינים אחרים.

פורסם

או פשוט לחתוך את החוט ולחבר בעצמך שני ראשים איך שבא לך.

נערך על-ידי nat64x

פורסם

או להשתמש ב-patch panel...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים