עבור לתוכן

עזרה בבחירת מכונית זולה

Featured Replies

פורסם

rroonnii שפכת אותי מצחוק עכשיו, נחמד באמצע הלילה

Googleness

לא ראה מוסך כי 1) לא הראיתם לו את המוסך ו2) לא דפקתם את הקיר לתוכו :lol:

פורסם

אכפת לי? 2500 שקל עלה הבון בון ונסע כמו מלך שלוש שנים עד שקנינו רכב חדש וזרקתי אותו בחצר.... חחחח

פורסם

אם התקציב שלך עומד רק על 8,000 ש"ח תמשיך לנסוע באוטובוסים. ב-8,000 תוכל לרכוש רק גרוטאה חלודה שתמרר את חייך ותוך חצי שנה עלויות התיקון יעברו את עלות הרכב.

פורסם

בוא נעשה פיתרון ביניים:

תרכוש רכב ב6000 ש"ח. ברגע שעלות התיקונים בחצי שנה הראשונה יעברו את ה2000 ש"ח, תנטוש את הרכב. אם לאו, השאר אותו ותהנה.

פורסם

2000 שקל לתיקונים זה כלום

היתה לי פיאט פונטו שקניתי משומשת בת 10 ועד גיל 15 היתה פחות או יותר בסדר

מגיל 15 ועד 17 נשחטתי עליה במוסכים

אח"כ קניתי לאשתי סוזוקי אלטו חדשה. עכשיו כמעט בת חמש וטפו טפו יש שקט תעשייתי

אפילו המצבר הזערורי שלה עדיין מקורי

נערך על-ידי levin445

פורסם

את הרוב המוחלט של תיקונים פשוטים - קירור, חשמל וכו ניתן לעשות לבד ולא במוסך. החלקים עצמם לפחות לסוגי הרכב הנפוצים לא עולים הרבה

פורסם

הייתה לי פונטו מודל 95 במשך 3 וחצי שנים. פעם אחת שופץ גיר, פעם אחת הוחלף רדיאטור. זהו.

קניתי אותה ב-5 אלף, מכרתי אותה ב-3 (לפני כמעט חצי שנה)

פורסם

אצלי תוסיף גם ראש מנוע

פורסם

זה דיי עניין של מזל , לא ?

או שבדיקה במוסך לפני הקנייה הולכת 'לגלות' לך מה יהיו הבעיות בעתיד ?

פורסם

כשהוא זקן אז הכל קורס. אין דבר כזה ישן ואמין.

פורסם

אפשר לדעת לפי קילומטרז הרבה ... אבל בגלל שכל הרכבים האלו עם קילומטרז גבוה אתה תאכל אותה בדברים הגדולים (ראש מנוע, רינגים, גיר, קלאץ, מיתלים) ובנוסף לא הזכרתי את כל השאר שכמעט בוודאות יהיה לך (ציריות, מזרקים, תפוחי הגה, מסרק הגה, מצבר, אלטרנטור, סטרטר, טיימינג, משאבת מים וכ'ו וכ'ו )

מה שעולה בזול עולה ביקר

ממליץ לך לרדת מהעניין עם זה לא עניין של חיים ומוות ( אם אתה עובד וחייב את הרכב, או גר במקום שתחבורה ציבורית היא סיוט כמו אצלי במושב )

תחסוך לאיזור ה 15-20 שם אולי יש דברים נורמאלים

פורסם

guylederer0 אתה סתם זרקת שמות של חלקים. למה החלטת ציריות? זה לא הולך כזה מהר.. מזרקים - ממש לא, זה חלק אמין ביותר שנדיר שצריך לגעת בו, תפוחי\מסרק הגה - זה לא רכב אספנות כולה בן 10, מצבר - לא קשור לגיל, אלטרנטור - כמעט אף פעם לא מתקלקל, טיימינג - מומלץ לבחור דגם שבו אם זה נקרע לא נהרס המנוע - כמו כל הפיאטים עם המנוע 1000-1250, ראש מנוע - רק אם קונים אוטו שנסע על מים מהשופרסל כל החיים ושמן ב20 שקל, גיר?? זה ידני, מתלים? לא כזה בטוח... וגם אם כן זה זול)

האוטו הראשון שלי ב2008 היה אונו שנת 1993, קניתי ב4000 ומשהו, מכרתי באותו המחיר אחרי שנתיים, סתם כי בא לי משהו מודרני יותר (לאונו לא היה כלום - לא נעילה מרכזית, לא חלונות חשמל, היה צריך לשים צ'וק בהתנעה ראשונה ביום, מה שבטח אף אחד פה לא מכיר בכלל וזה ממש מעצבן הצ'וק הזה, היה רק 4 הילוכים לא 5 כמו בידני של היום)

מבחינת תחזוקה כמעט לא עלה כסף, אבל זה כי הדברים הקטנים שכן היו תוקנו בבית עם ידע ולא אצל מוסך שהורס את האוטו. איך שקנינו אבא שלי תיקן את כל הנזילות מים ושמן הקטנות, החליף נוזלים למקורי\איכותי, בקיצור הביא את האוטו למצב איכותי ומסודר, גם קוסמטית. בגלל זה זה היה ככה.

אחרכך קניתי פיאט פונטו שנת 2000, היתה דיי אמינה אבל לא כמו האונו, הוצאתי עליה איזה 2000 שקל בשנה וחצי שהיה לי אותה ואז קניתי את הפיאט פנדה מאמא שלי שהיא ממש במצב חדש ודווקא איתה קיבלתי להחליף קלאץ שזה היה התיקון הכי יקר שעשיתי ברכב אי פעם..חח

מי שרוצה לקנות עכשיו משהו דומה, אוטו ישן אבל שנשמר יחסית בסדר ולנסוע איתו כמעט בחינם - זה יעבוד או ממזל כמו החבר פה עם המיצובישי, או מידע והשקעה של זמן באוטו. מי שיקנה בלי שום ידע דגם לא אמין במצב חרא לא מטופל עם מלא קילומטרים וידיים זה כנראה יעלה לו הרבה כסף במוסך, אבל יש מציאות ומזל, כדי לשפר את המזל תקנה רכב כמה שיותר פשוט ועם כמה שפחות ידיים וקילומטרים.

נערך על-ידי liorwohl

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים