עבור לתוכן

כוננים רגילים ככונני פלופי

Featured Replies

פורסם

אבא שלי, כרואה חשבון, נאלץ לפעמים לעבוד עם פלופי. זה דורש ארגזים על גבי ארגזים עם דיסקים. האם המציאו כונן קשיח שמתפקד כפלופי? שיטה למפות תיקייה / כונן קשיח חיצוני כפלופי?

פורסם

אפשר להגדיר כל כונן באות A.

מעבר לכך אם יש צורך אפשר להעתיק את כל הדיסקטים לקבצי IMAGE, ולטעון אותם אחד אחד לאות A עם תוכנת וירטואליזציה לדיסקים.

גם תיקיות אפשר למפות לאות A.

כך שאפשר פשוט להעתיק את כל הדיסקטים לתיקיות משלהם, וליצור לכל אחת קיצור דרך שממפה באופן זמני את התיקיה(דיסקט) לאות A.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני מניח שאפשר ליצור אופציה בכפתור ימני על כל תיקיה שהיא, למפות את אותה תיקיה לA.

זה יהיה הכי נוח.

איך בדיוק, שאלה טובה.

לא אמור להיות קשה במיוחד למען האמת.

פורסם

WTF... מה זאת אומרת "נאלץ לפעמים לעבוד עם פלופי"? איזה סיבה יש לו לעשות משהו כזה?

פורסם

תוכנת DOS ישנה כנראה.

פורסם

אולי אבא שלו לא מבין בDB יותר מדי, ומשתמש בתוכנות ישנות כדי לגשת לDB שנוצר דרכן.

הדרך הכי טובה היא ללמוד קצת איך לגשת לDB ולטעון אותו עם תוכנה אחרת.

בכל מקרה הכל ספקולציות בשלב זה.

פורסם
  • מחבר
WTF... מה זאת אומרת "נאלץ לפעמים לעבוד עם פלופי"? איזה סיבה יש לו לעשות משהו כזה?

אכן תוכנות דוס. אם קנית תוכנה ("חשבשבת") לפני 20 שנה תמשיך לעבוד איתה לנצח.

אולי אבא שלו לא מבין בDB יותר מדי, ומשתמש בתוכנות ישנות כדי לגשת לDB שנוצר דרכן.

הדרך הכי טובה היא ללמוד קצת איך לגשת לDB ולטעון אותו עם תוכנה אחרת.

בכל מקרה הכל ספקולציות בשלב זה.

אין קשר לDB. במשרדים מרוחקים לפעמים עובדים עם תוכנה שמחייבת פלופי. הוא לא שולט בזה בכלל.

איך יוצרים קיצור דרך זמני לתיקייה?

פורסם

יש כמה וכמה דרכים.

זה אחד מהם:

http://lifehacker.com/267728/give-a-folder-its-very-own-drive-letter

באחת התגובות מישהו מציע את התוכנה הזאת שמאפשרת לעשות זאת דרך ממשק חלונות בצורה יותר נוחה:

http://www.ntwind.com/software/utilities/visual-subst.html

אם זה כונן או מחיצה שאתה רוצה למפות ולא תיקיה, אז כל מה שצריך לעשות זה להיכנס לDISK MANAGEMENT(כלי מובנה בכל וינדוס), ללחוץ כפתור ימני של העכבר על כונן או מחיצה, ולבחור "CHANGE DRIVE LETTER AND PATHS".

שם אפשר לשנות או להוסיף כמה אותיות שרוצים לאותו הכונן, כולל A.

אבל קח בחשבון שאם קיים כונן A במחשב,אולי צריך לבטל אותו קודם.

זה חייב להיות האות A?

פורסם

אוקיי, אז הוא משתמש בתוכנת legacy שאין לה שום תמיכה או יכולת שרידות עסקית.

מי החליט שזה המצב שצריך להמשיך איתו?

חשבשבת כבר עברה מזמן "מודרניזציה". תיצור קשר עם WizSoft, הם יעזור לך להפטר מהבעיה ההזויה שהוא יצר לעצמו.

פורסם
  • מחבר
אוקיי, אז הוא משתמש בתוכנת legacy שאין לה שום תמיכה או יכולת שרידות עסקית.

מי החליט שזה המצב שצריך להמשיך איתו?

חשבשבת כבר עברה מזמן "מודרניזציה". תיצור קשר עם WizSoft, הם יעזור לך להפטר מהבעיה ההזויה שהוא יצר לעצמו.

אבא שלי עצמאי שהולך להרבה משרדים לעבוד בהם. בחלק מהמשרדים יש חשבשבת עדכנית, בחלק לא, והוא לא עושה בלאגנים (אם זה עובד זה טוב). תפסיקו לבקר את אבא שלי, אין לו ברירה.

יש כמה וכמה דרכים.

זה אחד מהם:

http://lifehacker.com/267728/give-a-folder-its-very-own-drive-letter

באחת התגובות מישהו מציע את התוכנה הזאת שמאפשרת לעשות זאת דרך ממשק חלונות בצורה יותר נוחה:

http://www.ntwind.com/software/utilities/visual-subst.html

אם זה כונן או מחיצה שאתה רוצה למפות ולא תיקיה, אז כל מה שצריך לעשות זה להיכנס לDISK MANAGEMENT(כלי מובנה בכל וינדוס), ללחוץ כפתור ימני של העכבר על כונן או מחיצה, ולבחור "CHANGE DRIVE LETTER AND PATHS".

שם אפשר לשנות או להוסיף כמה אותיות שרוצים לאותו הכונן, כולל A.

אבל קח בחשבון שאם קיים כונן A במחשב,אולי צריך לבטל אותו קודם.

זה חייב להיות האות A?

אני לא יודע, תלוי כמה גמישה התוכנה (אני מניח שזה חייב להיות A)

איך מבטלים את A?

פורסם

אבא שלו חשב, לא טכנאי שדרוגי תוכנה וניהול שרתים.

אני מאמין שהוא אומר להם שאפשר ורצוי לשדרג, אני מאמין שהם שמעו זאת בעבר שוב ושוב והחליטו משום מה לא להזיז כלום.

אני לא יודע, תלוי כמה גמישה התוכנה (אני מניח שזה חייב להיות A)

איך מבטלים את A?

בלוחות מחשב מהעשור האחרון אפשר לבטל את הFLOPPY בביוס.

אולי אפשר לעשות זאת גם בוינדוס ע"י ביטול האות המושמת לכונן, או ביטול ההתקן בDEVICE MANAGEMENT.

קשה לי להאמין שחשבשבת אינה יודעת לגשת לכונן B למשל.

אם היא יודעת לגשת לכל הכוננים על פי אות, אז אין שום בעיה, אפשר למפות תיקיות לכל האותיות הפנויות.

פורסם
  • מחבר
אבא שלו חשב, לא טכנאי שדרוגי תוכנה וניהול שרתים.

אני מאמין שהוא אומר להם שאפשר ורצוי לשדרג, אני מאמין שהם שמעו זאת בעבר שוב ושוב והחליטו משום מה לא להזיז כלום.

בלוחות מחשב מהעשור האחרון אפשר לבטל את הFLOPPY בביוס.

אולי אפשר לעשות זאת גם בוינדוס ע"י ביטול האות המושמת לכונן, או ביטול ההתקן בDEVICE MANAGEMENT.

קשה לי להאמין שחשבשבת אינה יודעת לגשת לכונן B למשל.

אם היא יודעת לגשת לכל הכוננים על פי אות, אז אין שום בעיה, אפשר למפות תיקיות לכל האותיות הפנויות.

חשבשבת יודעת לגשת אך ורק לA או B. אתה יכול להזין שמות אחרים, אבל היא תגיד שמה שהזנת לא תקין, A או B.

רואי חשבון אינם תוכניתנים. אם משהו עובד, משתמשים בו. מה גם, שאם עברת הכשרה על תוכנת חשבשבת בגירסת הדוס, לא יעבירו אותך הכשרה מחדש על חשבשבת עדכנית. תשאר עם גירסת הדוס כי למדת לעבוד עליה (וזה לא כזה טריוויאלי לעבור מדוס לחלונות).

פורסם

אוקי אז אם צריך מבטלים את B, וממפים כונן או מחיצה או תיקיה באות B.

ככה לא מאבדים את האפשרות לעבוד עם כונן A שאני מניח שקיים ובשימוש.

פורסם
רואי חשבון אינם תוכניתנים. אם משהו עובד, משתמשים בו. מה גם, שאם עברת הכשרה על תוכנת חשבשבת בגירסת הדוס, לא יעבירו אותך הכשרה מחדש על חשבשבת עדכנית. תשאר עם גירסת הדוס כי למדת לעבוד עליה (וזה לא כזה טריוויאלי לעבור מדוס לחלונות).

שמע... גם מזכירות, עורכי-דין, עיתונאים, סופרים וכו' אינם תוכניתנים. שלא לדבר על מרבית המשתמשים הביתיים. ובכל זאת, הרוב המוחלט מתקדם ומשתדרג, מי מהר יותר ומי לאט יותר. לא תמצא כמעט בשום חור אנשים שמשתמשים בטכנולוגיות בנות 20-30 שנה, במיוחד משהו שהוא כל-כך כך-כך רע כמו פלופי (מילא ארגזים של דיסקים, אבל זה גם איטי רצח ולא אמין ברמות שקשה לתאר).

קשה לי להאמין שדווקא רואי-חשבון כקבוצה הם יותר מטומטמים משאר העם, שיש משהו שמונע מהם ללמוד ולהתקדם. זה כנראה שילוב נדיר של עצלנות, קיבעון ומונופול שאיכשהו השיגה התוכנה הזו במשרדים בישראל.

אבל, כמובן, אני לא רואה חשבון ולא מכיר את הזירה, אז אין באפשרותי להעריך בצורה טובה את הגורם לבעיה ואת דרך הפתרון האופטימלית. אז ארד מזה, וגם לא אעביר ביקורת על אביך. :)

מה שכן - צריך להבין איפה באמת הוא משתלב בעבודה של אותם משרדים, ומה יכולות ההשפעה שלו. אז ברשותך אשאל מספר שאלות מכוונות.

1) קודם כל - איך הם מריצים את התוכנה באותם משרדים? האם הם משתמשים בDOS אמיתי? חלון DOS בתוך Windows?

2) האם הם שומרים דיסקטים עם המידע אצלם או שאביך נדרש לשמור אותם אצלו? האם הוא נדרש מידי פעם לעבוד עם חשבשת גם על מחשב אישי שלו, מחוץ לאותו משרד?

3) האם המגבלה האמיתי של חשבשבת היא רק זה שהיא חייבת לפנות לקבצים הנמצאים בכונן A/B בלבד? האם התוכנה עצמה חייבת להימצא על כונן A או B?

4) נאמר שאביך יבוא ללקוח כזה שרגיל להשתמש בחשבשבת ובערמות דיסקטים ויציע לו שיטה חדשה שבה ישמרו את הנתונים על ההארד דיסק (בצורה זו או אחרת), ועדיין יוכלו להשתמש בחשבשבת עצמה? האם הרעיון יתקבל?

פורסם
  • מחבר
שמע... גם מזכירות, עורכי-דין, עיתונאים, סופרים וכו' אינם תוכניתנים. שלא לדבר על מרבית המשתמשים הביתיים. ובכל זאת, הרוב המוחלט מתקדם ומשתדרג, מי מהר יותר ומי לאט יותר. לא תמצא כמעט בשום חור אנשים שמשתמשים בטכנולוגיות בנות 20-30 שנה, במיוחד משהו שהוא כל-כך כך-כך רע כמו פלופי (מילא ארגזים של דיסקים, אבל זה גם איטי רצח ולא אמין ברמות שקשה לתאר).

קשה לי להאמין שדווקא רואי-חשבון כקבוצה הם יותר מטומטמים משאר העם, שיש משהו שמונע מהם ללמוד ולהתקדם. זה כנראה שילוב נדיר של עצלנות, קיבעון ומונופול שאיכשהו השיגה התוכנה הזו במשרדים בישראל.

אבל, כמובן, אני לא רואה חשבון ולא מכיר את הזירה, אז אין באפשרותי להעריך בצורה טובה את הגורם לבעיה ואת דרך הפתרון האופטימלית. אז ארד מזה, וגם לא אעביר ביקורת על אביך. :)

מה שכן - צריך להבין איפה באמת הוא משתלב בעבודה של אותם משרדים, ומה יכולות ההשפעה שלו. אז ברשותך אשאל מספר שאלות מכוונות.

1) קודם כל - איך הם מריצים את התוכנה באותם משרדים? האם הם משתמשים בDOS אמיתי? חלון DOS בתוך Windows?

2) האם הם שומרים דיסקטים עם המידע אצלם או שאביך נדרש לשמור אותם אצלו? האם הוא נדרש מידי פעם לעבוד עם חשבשת גם על מחשב אישי שלו, מחוץ לאותו משרד?

3) האם המגבלה האמיתי של חשבשבת היא רק זה שהיא חייבת לפנות לקבצים הנמצאים בכונן A/B בלבד? האם התוכנה עצמה חייבת להימצא על כונן A או B?

4) נאמר שאביך יבוא ללקוח כזה שרגיל להשתמש בחשבשבת ובערמות דיסקטים ויציע לו שיטה חדשה שבה ישמרו את הנתונים על ההארד דיסק (בצורה זו או אחרת), ועדיין יוכלו להשתמש בחשבשבת עצמה? האם הרעיון יתקבל?

מזכירה יכולה לכתוב בכל תוכנה, notepad או לא. לא רואה חשבון. יש עשרות דפוסים קטנים בראיית חשבון, והתוכנה מאוד משנה. מה גם שאבי עצמאי, ותלוי בתוכנות שלקוחות שלו קונים. האחריות לשדרג מוטלת עליהם, לא עליו. אין לו שליטה בזה.

לשאלות: 1. רובם מריצים DOS. אבי מריץ בביתו DOS על חלונות במחשב החדש, וDOS פרופר במחשב הישן (הוא עובד עם 2 מחשבים).

2. חצי חצי. הוא לפעמים נדרש לעבוד בתוך ביתו, והוא צריך להשתמש בחומר שהוא גיבה על מחשבים של לקוחות. הוא חייב פלופי...

3. התוכנה נמצאת על הדיסק הקשיח. היא פונה לכונני A/B ואתה לא יכול לשלוט בזה. הזנה של כל טקסט שהוא לא A או B מזכה אותך בהודעת שגיאה.

4. הרעיון יהיה נהדר, וזה מה שאני מנסה לברר פה. זה לא כזה טריוויאלי. חשבשבת לא תומכת בזה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים