עבור לתוכן

Windows 7 מסרב לסנכרן את השעון במחשב שלי עם שרת שעון באינטרנט

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם:

שמתי לב לכך, שכאשר אני מנסה לסנכרן את השעה במחשב שלי עם שרת שעון באינטרנט, לא משנה איזה שרת ברשימה אני בוחר, הוא רושם שהוא איננו מצליח ליצור קשר עם שרת כיוון שהזמן שהוקצה לחיבור חלף.

במחשב של אבא שלי, הבעייה הזו לא קורית.

מה הגורם לבעייה?

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין כלום ממה שרשום בשני הדיונים האלו, ומה אני צריך לעשות כדי לפתור את הבעייה. אני מפחד לעשות שינויים בנתב שלי שיגרמו לבעיות גלישה.

אפשר הסבר מפורט יותר של איך פותרים את הבעייה, צעד אחר צעד?

פורסם

במילים פשוטות:

זה באג בווינדוס שגורם לתקלה הנ"ל כאשר עובדים עם נתבים מסויימים.

אין שום דבר שאתה יכול לעשות בנתב בשביל לפתור את זה.

אין שום פתרון בווינדוס שמתקן את הבאג, לפחות אני לא מצאתי אחד כזה וחיפשתי הרבה.

ה-workaround היחיד הוא שימוש בתוכנות צד שלישי לסנכרון השעון, כמו NetTime.

נערך על-ידי ThePorscher

פורסם

גם לי זה קורה (נתב TP-Link TL-WR1043ND הגרסה הישנה), ובכל גרסאות Windows מXP עד 8.1.

מה שמוזר הוא שאני בטוח שלפני מספר חודשים זה עבד בצורה תקינה. מאז עדכנתי קושחה לנתב, אז אולי זה קשור? אין לי שום כוונה לחזור לקושחה ישנה יותר כי היה בה באג אמיתי שמנע ממני לעבוד בצורה תקינה.

פורסם

יכול מאוד להיות שזה קשור לעדכון הקושחה.

כמו שכתבתי באחד הדיונים הקודמים, הבאג הזה בא לידי ביטוי במימוש מסויים של מנגנון ה-NAT/NAPT בראוטר, ויש כמה מימושים חוקיים ותקינים.

יכול להיות שעם עדכון הקושחה החליטו לשנות את המימוש, מה שגרם לתקלה להופיע...

יכול להיות גם שהבאג הזה נכנס עם אחד עדכוני הווינדוס מתישהו, אבל לא הצלחתי למצוא עדכון שמתועד עליו שהתעסק עם שירות ה-NTP לאחרונה, אז גם זו רק השערה.

נערך על-ידי ThePorscher

פורסם

זה כנראה לא הנתב. התחברתי עכשיו ישירות עם חייגן L2TP מהמחשב, ועדיין לא הצלחתי לסנכרן שעון.

מוזר מאוד שבעיה כזו התחילה להתרחש פתאום בכל המחשבים ובכל גרסאות הWindows. אולי זה באמת בעקבות שינוי התנהגות שנובע מעדכון מסוים שהופץ לכל הגרסאות. אבל הייתי מצפה שיהיה יותר רעש אם זה המצב...

פורסם
  • מחבר

יש לציין כי נתקלתי בבעייה הזאת רק במחשב שלי. במחשב של אבא שלי, התופעה לא קורית.

גם לי יש נתב של TP-LINK. על פי הזיכרון שלי בעל פה, ובדיקת מראה חיצוני של הנתב האתר של TP-LINK, הדגם שלי הוא TL-WR740N (אינני כותב תגובה זו מהמחשב שלי).

פורסם
  • מחבר
במילים פשוטות:

זה באג בווינדוס שגורם לתקלה הנ"ל כאשר עובדים עם נתבים מסויימים.

אין שום דבר שאתה יכול לעשות בנתב בשביל לפתור את זה.

אין שום פתרון בווינדוס שמתקן את הבאג, לפחות אני לא מצאתי אחד כזה וחיפשתי הרבה.

ה-workaround היחיד הוא שימוש בתוכנות צד שלישי לסנכרון השעון, כמו NetTime.

יכול מאוד להיות שזה קשור לעדכון הקושחה.

כמו שכתבתי באחד הדיונים הקודמים, הבאג הזה בא לידי ביטוי במימוש מסויים של מנגנון ה-NAT/NAPT בראוטר, ויש כמה מימושים חוקיים ותקינים.

יכול להיות שעם עדכון הקושחה החליטו לשנות את המימוש, מה שגרם לתקלה להופיע...

יכול להיות גם שהבאג הזה נכנס עם אחד עדכוני הווינדוס מתישהו, אבל לא הצלחתי למצוא עדכון שמתועד עליו שהתעסק עם שירות ה-NTP לאחרונה, אז גם זו רק השערה.

עדכון: התקשרתי לשירות הלקוחות של Benda (היבואנים של TP-Link), והתברר לי שם, שכל מה שהמשתמש שאני מצוטט ממנו כרגע את דבריו אמר, מהווה מידע מטעה ושאיננו נכון, וכי הבעייה איננה קשורה לנתב כלל (הסברתי לנציג את הבעייה, נתנתי לו את המספר הסידורי של הנתב ואמרתי לו לגבי מה שכתבו לי בדיון הזה באתר, וכמו כן בשני הדיונים הנוספים, והנציג לא הבין מה הקשר בין הבעייה המדוברת לנתב וטען שאין קשר בין הנתב לבין אי היכולת של Windows ליצור קשר עם שרת שעון באינטרנט כדי לסנכרן את המחשב).

הפיתרון של של NetTime עוזר, אך יותר עדיף להשתמש בפיתרון המובנה של חלונות מאשר בתוכנה חיצונית למטרה הזו.

נערך על-ידי dor123

פורסם

בלי קשר לעובדה, שאם היית קורא את ההודעות האחרונות היית רואה שגם כאן כבר לא חושבים שזה בגלל הנתב, עצם הקביעה שלך כאילו נציג תמיכה טכנית בהכרח יודע יותר ממשתמש בפורום ולכן יש להתייחס לדבריו כאמת מוחלטת היא מטומטמת ומקוממת. :)

פורסם

עדכון: התקשרתי לשירות הלקוחות של Benda (היבואנים של TP-Link), והתברר לי שם, שכל מה שהמשתמש שאני מצוטט ממנו כרגע את דבריו אמר, מהווה מידע מטעה ושאיננו נכון, וכי הבעייה איננה קשורה לנתב כלל (הסברתי לנציג את הבעייה, נתנתי לו את המספר הסידורי של הנתב ואמרתי לו לגבי מה שכתבו לי בדיון הזה באתר, וכמו כן בשני הדיונים הנוספים, והנציג לא הבין מה הקשר בין הבעייה המדוברת לנתב וטען שאין קשר בין הנתב לבין אי היכולת של Windows ליצור קשר עם שרת שעון באינטרנט כדי לסנכרן את המחשב).

הפיתרון של של NetTime עוזר, אך יותר עדיף להשתמש בפיתרון המובנה של חלונות מאשר בתוכנה חיצונית למטרה הזו.

צר לי להודיע לך, אבל רק הדברים שאתה אמרת (בין אם לנציג השירות ובין אם בהודעה הנ"ל) מהווים מידע מטעה שאיננו נכון.

לא טענתי שקיימת בעיה כלשהי בנתב כלשהו. אם היית טורח לקרוא את ההודעות שלי, היית רואה שבדיוק ההפך הוא הנכון - כתבתי מפורשות יותר מפעם אחת שגם כאשר חווים את הבעיה, התנהגות הנתבים תקינה. הבאג הוא ב-Windows.

נתתי הסבר טכני מפורט, כולל הצבעה על שורש הבעיה ותאור על איך ולמה היא באה לידי ביטוי עם גורמים אחרים. גיביתי את כל הטענות שלי עם קישורים למסמכים של ארגון IETF המגדירים את הסטנדרטים לפרוטוקולי תקשורת באינטרנט.

כשאתה התעצלת לקרוא ולהבין את מה שאמרתי, הוספתי וכתבתי לך הסבר נוסף ללא פרטים טכניים שיפחידו אותך.

עוד טרחתי ונתתי לך שוב קישור לתוכנת הצד השלישי שמהווה פתרון לבעיה, למרות שהיית יכול למצוא אותה כבר באחת ההודעות הקודמות שלי מדיונים קודמים (שוב אתה מוכיח שלא טרחת לקרוא שום דבר).

מה לעומת זאת עשה נציג השירות המהולל בשביל לעזור לך?

אני מזמין גם אותך וגם את נציג השירות ללמוד קצת על רשתות לפני שאתם יוצאים בקביעות שקריות.

לאחר מכן, אם אתה רוצה לקיים דיון טכני ענייני ולחלוק על דבריי - בבקשה. פתח Wireshark והוכח לי שאני טועה.

עד אז, אני סיימתי להגיב בדיון שלך.

נערך על-ידי ThePorscher

פורסם
  • מחבר

מצטער שהתעצלתי לקרואת ביסודיות את ההודעות שלך. מכיוון שיש לי קשיי קריאה (במיוחד כמויות גדולות של טקסט), לא היה לי כוח לקרוא ביסודיות את כל הטקסט שכתבת, ולהבין את המסקנה הסופית.

אבל עשיתי את מה שאמרת והורדתי את התוכנה NetTime, והיא עובדת מצויין.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

עדכון:

זה כנראה לא הנתב. התחברתי עכשיו ישירות עם חייגן L2TP מהמחשב, ועדיין לא הצלחתי לסנכרן שעון.

הגעתי למסקנה שקיימת בעיה נוספת, מעבר לבאג שתיארתי שקשור לנתבים ו-NAT.

מה שגרם לי להבין את זה הוא השתלשלות האירועים הבאה:

הרמתי שרת NTP לינוקסי בתוך הרשת הפנימית שלי. בשרת הזה מן הסתם לא קיים הבאג, ולכן הוא בעצמו מסתנכרן מול שרת באינטרנט בלי בעיה. כמו-כן, ווינדוסים ברשת הפנימית יכולים להסתנכרן מולו בלי לעבור שום נתב בדרך, וכך הבאג הנ"ל בווינדוס לא אמור להשפיע.

כשניסיתי לבצע סנכרון, ראיתי בבירור שאני אכן מקבל פקטות תשובה מהשרת הפנימי, מה שלא קרה עם אף שרת חיצוני. זהו עוד חיזוק לקיום באג ה-source port הנ"ל.

עם זאת, למרות שאני רואה בבירור פקטת תשובה חוזרת, בכל חיווי שווינדוס נותן רשום שהסנכרון נכשל מכיוון שלא התקבלה תשובה, ואכן השעון לא זז בהתאם לפקטת התשובה שחזרה.

נראה כאילו מסיבה לא ברורה, גם כשהתקבלו פקטות תשובה, ווינדוס זרק אותן ולכן השעון לא הסתנכרן.

הסיבה שאני מעדכן על זה עכשיו היא שב-Patch Tuesday של אתמול יצא עדכון KB2967917 (שניתן להתקין כרגיל דרך Windows Update), שמטפל בין היתר בבעיית סנכרון שעון של קליינט ה-NTP של ווינדוס.

לאחר התקנת העדכון, הצלחתי לראשונה לבצע סנכרון מול שרת ה-NTP הפנימי שהרמתי. כלומר, הבעיה שגרמה לווינדוס לזרוק פקטות תשובה נפתרה.

אז לדעתי, אם תתקין עכשיו את העדכון ואז תנסה שוב לבצע סנכרון, כשאתה מחובר ישירות עם חייגן L2TP מהמחשב, אתה תצליח.

לצערי, סנכרון מול שרת חיצוני עדיין לא עבד לי דרך הנתב, שכן ניתן לראות שהפקטות עדיין יוצאות עם source port של 123, כלומר הבאג הראשון שדיברתי עליו עדיין קיים.

פורסם

האמת היא שעכשיו זה פשוט עובד, דרך הנתב, בכל המחשבים - בלי שעשיתי דבר. לך תבין.

דבר מוזר - לפעמים זה מודיע על כישלון, למרות שהצליח להתסנכרן ולעדכן שעון. ולפעמים זה מודיע ביחד על כישלון ועל הצלחה.

לצערי, משום ששכחתי מזה עד שהזכרת לי, אני לא יכול לומר מתי בדיוק זה חזר לעבוד ולמה.

פורסם
  • מחבר

עדכון: משום מה לאחר שהתקנתי אתמול את כל העדכונים שהיו ב-Windows Update, וניסיתי עכשיו לסנכרן דרך pool.ntp.org, הסינכרון מצליח, אבל בשאר השרתים המוכרים (time.windows.com וכן time.nist.gov על גרסאותיו השונות), הבעייה ממשיכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים