עבור לתוכן

זיהוי RAM שגוי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, טוב לחזור לפורום, טוב לעניינו.

המחשב שלי לפעמים מזהה 8 ג'יגה ראם כמו שיש לי ולפעמים הוא מזהה רק 4 (מצ"ב תמונות מסך) גם בביוס הוא מזהה רק 4.

מערכת הפעלה: Windows 7 64 Bit

לוח אם: P55A-UD3

ראם: G.Skill 2x4096MB 1600MHz CL11-11-11-28

למה זה קורה? איך פותרים את זה?

בתודה מראש,[ATTACH=CONFIG]6086[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]6087[/ATTACH]

פורסם

אולי אחד הסטיקים לא יושב טוב, תוציא את הסטיקים, תנקה אבק ותחזיר למקום

פורסם

תנסה עם סטיק אחד בכל פעם.

אולי אחד מהם דפוק.

פורסם
  • מחבר

היום ניקיתי את שני הסטיקים ואת החריצים. לא עזר לצערי.

פורסם

אם ברמת הביוס מזוהה כמות זיכרון לא נכונה, הרי שמדובר בבעית חומרה שאינה קשורה למערכת ההפעלה. החשודים הם:

1. מודולי הזיכרון.

2. לוח האם (התושבות/חריצי ההרחבה/הסלוטים לזיכרון).

3. המעבד (שבו נמצא בקר הזיכרון).

אני מציע שתנסה כל מודול זיכרון בנפרד ועל כל אחד תריץ בדיקת +memtest86. לאחר מכן תנסה את שני המודולים ביחד ותחזור על הבדיקה.

כמו כן אני מציע שתבדוק האם המחשב שלך עדיין באחריות - בד"כ יש 3 שנות אחריות על המעבד והלוח ואחריות לכל החיים לזיכרון. אם כן - תממש אותה.

פורסם

תנסה לעדכן את הביוס לגירסה F11 אם לא עדכנת עדיין רשום שם שהשיפור הוא : Enhanced memory compatibility ,אולי זה יעזור.

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3439#bios

לא יודע אם זה משנה אבל תוריד לפי ה-REV של הלוח שיש לך.

פורסם

@dfcorp

זה מאד משנה - הוא חייב להוריד את העדכון המתאים לגירסת הלוח שלו. אני מניח שיהיה יותר פשוט להוריד את Bios@ ולתת לה לעדכן את הביוס לגירסה הנכונה.

@PomkiTheCruel

מתי הבעיה התחילה? מאז שקנית את המחשב? מאז שהוספת/החלפת זיכרון (אם הוספת)?

אם הבעיה הופיעה פתאום בלי קשר לשום שינוי חומרה, אז מה שכתבתי קודם עדיין תקף - יש בעיה בלוח, במעבד או בזיכרון. אם הבעיה התחילה לאחר הוספת חומרה כלשהי, יכול להיות שאתה צריך עדכון ביוס.

פורסם
  • מחבר

הופיעה לאחר שדרוג הזכרון מ4 ל8gb (החלפתי את שני סטיקים), בדקתי את שני הסטיקים לבד ושניהם עובדים. יכול להיות שהבעיה קשורה בזה שהמהירות של הזכרון לא נתמכת בלוח אם שלי (1600MHz)? האם עדכון ביוס הוא הפתרון? תודה לכולם על העזרה, מאוד מעריך את זה!

פורסם

הלוח שלך כן תומך במהירות הזאת

1. Support for DDR3 2200/1600/1333/1066/800 MHz memory modules

פורסם

1. האם בדקת את הזיכרון בעזרת +memtest86 (צריך לתת לתוכנה לרוץ במשך כמה שעות)? אם כן - האם נמצאו שגיאות?

2. נסה לעדכן את הביוס לגירסה האחרונה ותראה האם הבעיה נפתרת.

3. האם שני מודולי הזיכרון שברשותך זהים?

4. וודא שבביוס תדר הזיכרון והתזמונים לא מוגדרים לערכים שלא נתמכים ע"י הזיכרון שברשותך.

פורסם
  • מחבר

1. לא הספקתי להריץ אותה, אני אריץ בסוף השבוע

2. עדכנתי את הביוס, אעדכן אם זה עזר.

3. כן, שני המודולי זיכרון זהים.

4. אני אנסה בסוף השבוע.

שמתי לב שהתדר מוגדר בביוס על 1033MHZ ולא על, 1600MHz האם זה בגלל שהלוח אם שלי באמת לא תומך ( יש לי Rev 1.0) או שיש סיבה אחרת?

פורסם

איזה מעבד יש לך?

בקר הזיכרון נמצא על המעבד החל מסדרת מעבדי ה Core i (כולל שלך בסוקט 1156), כך שהלוח עצמו לא ממש "תומך" בתדרי הזיכרון אלא יותר "לא מגביל" והמעבד הוא זה שקובע אילו תדרי זיכרון נתמכים.

לצורך המחשה - אם נסתכל על מעבד Core i5-750 (קישור) נראה שהוא תומך בזיכרון DDR3 בתדרים 1066MHz ו 1333MHz, כך שתמיכה בתדר של 1600MHz היא לא ממש רלוונטית (בהנחה כמובן שלא מבצעים המהרה לזיכרון).

בקשר לבעיה - יכול להיות שיש צורך לשנות את הגדרות הזיכרון בביוס בכדי להתאימם למודולי הזיכרון שברשותך (גם מבחינת התדר וגם מבחינת התיזמונים). הדבר כמובן דורש שתדע איזה זיכרון בדיוק יש ברשותך...

פורסם

כדי להוסיף למה שסמלול אמר...

אפשר לראות את סוג הזכרון בתוכנה שנקראת CPUZ (היא חינמית תחפש בגוגל)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים