עבור לתוכן

בעניין התאמת הספק לכ.מ. חדש וcapacitor aging

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי מערכת כזו:

מעבד i5 2400.

סטיק זיכרון אחד של DDR3 4GB.

לוח אם H67MH של ביוסטר.

ספק 500W של HEC מלפני כ-4 שנים בערך.

כ.מ. Radeon HD6870.

לפני כמה ימים ראיתי שפלונטר מציעים כרטיסי מסך מוחזרים\משופצים במחיר מוזל, וחשבתי לקנות את הR9 290 (או ה-280X, אם מישהו חושב שהוא משתלם יותר), אך לא הייתי בטוח שהספק הנוכחי שלי יספיק. את המערכת הנוכחית הספק שלי מצליח להריץ ללא קושי שנגלה לעין לאורך כל התקופה בה השתמשתי במערכת הזו (ועל כל שדרוגיה), הבעיה התעוררה שבדקתי במחשבון צריכה וראיתי שאני נמצא על הגבול מבחינת צריכה (ואולי בכלל טעיתי, ומישהו יוכל לקבוע חד משמעית מהי הצריכה). בהתחשב בזה שהספק עבר כבר בערך 4 שנים, יתכן שהcapacitors איבדו מהנצילות שלהם, ולכן מה שנראה כעמידה על הגבול היא למעשה לא באמת מספיקה.

אשמח אם מישהו שמבין בעניין יוכל לשפוך קצת אור על הנושא וכן יתייחס לתהיות שהעלתי.

תודה מראש.

פורסם

מה הדגם המדויק של הספק?

פורסם
  • מחבר

אני לא יכול לבדוק כרגע, אבל הוא לא ג'נרי אם לשם אתה חותר.

פורסם

אם אתה רוצה שדרוג בתקציב טוב, אתה יכול ללכת על:

R9 280X

+

ספק כח איכותי חדש (520-550W)

+

סטיק של 4GB זיכרון

פורסם

מעבד 95W

כ מסך 151W

יתר המחשב כ 50W

המפרט הקיים שלך מעמיס על הספק כ 300W מקס'. בתנאים כאלה ואם הטמפ' במארז היו נמוכות, ספק שיש לו קבלים איכותיים אמור להחזיק מעמד להרבה שנים ואתה לא אמור לדאוג לו

אלא מה - אני לא יודע עד כמה הספק הקיים שלך ספציפית איכותי (ל hec היו דגמים טובים ודגמים פחות טובים). אם תפרק אותו ותצלם כמה תמונות שמהן ניתן לראות את הרכיבים - ובמיוחד הקירור והקבלים (ומה הנתונים/החברה של הקבלים), יכול להיות שיהיה ניתן לתת ניחוש מושכל על סמך זה

(כשאתה פותח את הספק אל תיגע במעגל - יכול להיות עדיין מתח בחלק ממנו. אין בעיה שתזיז את החוטים מהצמה שהולכת לחומרה בתוך המחשב - אלה חוטים של מתח נמוך)

פורסם
  • מחבר

אני חושש שאני לא אוכל לפתוח את הספק, מצטייר שהברגים מולחמים ולא ניתן להבריג אותם באמצעות מברג. בנוגע לדגם, הדגם הוא HEC 500 TD-TF.

דרך אגב, 11010010110, החששות שלי הופנו כלפי ההספק לחומרה העתידית, לא הנוכחית.

פורסם

התופעה של capacitor aging היא לא בדיוק תופעה של ירידת ההספק שהספק יכול לתת אלא ירידה ביציבות (סוף החיים של הקבלים). אורך החיים של הקבלים תלוי במה שהיה מועמס על הספק עד עכשו, כלומר לפי זה ניתן לדעת למה לצפות מהספק

פירקתי HEC 400 TD-TF ולא היה בו משהוא מיוחד על הברגים - תנסה שוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים