עבור לתוכן

מחפש פרויקט, מד הספק ונפח לסוללות

Featured Replies

פורסם

אני מחפש לבנות מד שיאפשר לי למדוד 2 דברים ועדיף גם להציג אותם

1. מד אמפר שיציג לי כמות A נתונה שתוזן לו

2. מד אמפר/שעה או בשם אחר קיבולת של סוללה במתח נתון (3.7 סוללות של מכשירי סלולר) שתראה לי אחרי X זמן מה הנפח שלהם

ראיתי פה ושם פרויקטים, מישהו יכול לעזור בנושא?

פורסם

אני לא בטוח למה בדיוק אתה מתכוון בעזרה בנושא, בנתיים אני יכול לכוון אותך למה צריך לעשות:

אתה בעצם רוצה למדוד קיבולת של סוללה, בשביל למדוד קיבולת של סוללה אתה צריך להגדיר מתי הסוללה שלך נחשבת כגמורה, עבור סוללות ליתיום בדרך כלל מגדירים על סוף חיים ב3v או 2.8v.

כדאי לך לאפשר שינוי נקודת סוף חיים ואולי לאפשר להגדיר אותה גם למתחים גבוהים יותר (אם תרצה לדוגמא למדוד קיבולת של מצברי 12v).

אתה צריך שתהיה לך אפשרות לצרוך זרם קבוע מהסוללה - זה בעצם Dummy load, רצוי שתוכל לשלוט בעזרת הבקר על קצב הפריקה של הסוללה. (לסוללות שונות יש זמני חיים שונים שתלויים בקצב הפריקה)

אתה צריך דרך למדוד את מתח הסוללה (כניראה שהממיר A/D שבארדואינו מספיק מדוייק בשביל זה), יהיה גם כדאי שתוכל למדוד את הזרם שאתה צורך בפועל.

מעבר לזה שאר החומרה תהיה קשורה לממשק המשתמש, מסך להצגת אפשרויות, כפתורים, חיבור כלשהו למחשב שיאפשר לך להעלות את הנתונים בזמן אמת או לאחר הבדיקה ולצייר גרף של מתח הסוללה כתלות בזמן.

יש לך ניסיון באלקטרוניקה ? תכנות ?

פורסם

עשיתי את זה עם ארדואינו פעם

1. מד זרם - השתמשתי ברכיב שנקרא ACS712

עכשיו תלוי בזרמים שמדובר .. אם מדובר בסוללת פלאפון כנראה שלא תפרוק אותה ביותר מ1A

דיי נתקעתי עם הדבר הזה בערכים שיותר קטנים מ300 מיליאמפר

אבל נתקלתי בזה https://www.sparkfun.com/products/8883 .. שזה שילד עם הרכיב הזה ושמו בו OPAMP ופוטנציומטרים כידי להגביר את הרגישות בערכים קטנים.

2. בשביל למדוד נפח סוללות כמו שאמר מייק אתה צריך להטעין אותם עד הסוף 4.2V בסוללות ליטיום

ואז לפרוק אותם בזרם קבוע

אתה צריך שתהיה לך אפשרות לצרוך זרם קבוע מהסוללה - זה בעצם Dummy load, רצוי שתוכל לשלוט בעזרת הבקר על קצב הפריקה של הסוללה. (לסוללות שונות יש זמני חיים שונים שתלויים בקצב הפריקה)

ואז זה פשוט חישובים של זמן וזרם

ניחושים בנוגע לנתונים שאתה רוצה להגיע איליהים :

Battery Left באחוזים : לא ברמה מדוייקת לחשב את זה לפי מתח הסוללה .. למה לא מדויק? כי סוללה לא נפרקת בצורה ליניארית .. והחישוב כן ליניארי.

או במדויק : לפי mAh Left

mAh Left : בהנחה ויש לך את הנתון של קיבוללת הסוללה

לא מדויק : גם חישוב לינארי לפי המתח

מדויק : חישוב הזרם בכל רגע נתון - נגיד ולקחת sample כל שניה ותוך ערימה של חישובים להגיע לנתון

Time Left: בכל רגע נתון - זה חישוב של קיבולת הסוללה שנשארה וזרם ברגע נתון

חישוב פשוט של מתח סוללה נעשה ישירות מה Analog Input כל עוד המתח לא עולה על 5V ,אם כן אז בעזרת Voltage Divider וכד'.

מקווה שעזרתי

נערך על-ידי Blinker

פורסם
אני מחפש לבנות מד שיאפשר לי למדוד 2 דברים ועדיף גם להציג אותם

1. מד אמפר שיציג לי כמות A נתונה שתוזן לו

2. מד אמפר/שעה או בשם אחר קיבולת של סוללה במתח נתון (3.7 סוללות של מכשירי סלולר) שתראה לי אחרי X זמן מה הנפח שלהם

ראיתי פה ושם פרויקטים, מישהו יכול לעזור בנושא?

כשאתה מדבר על מד אמפר - אתה רוצה משהו שימדוד את הזרם דרך רכיב/חלק כלשהו במעגל? אם צד אחד של הפין מחובר להארקה אתה יכול לחבר אליו בטור נגד קטן ולמדוד את המתח עליו (לחבר אותו ליציאה אנלוגית ולקרוא אותה)

גם אם הוא לא מחובר להארקה - אתה יכול לחבר נגד ולפי ההפרש בין המתח לפניו ואחריו לדעת מה הזרם (ואז אתה צריך שתי יציאות אנלוגיות לשני הצדדים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים