עבור לתוכן

קפיצות פינג מטורפות בזמן האחרון

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחובר לתשתית הוט 100MB ועד שלשום הייתי מנוי של ספקית האינטרנט הוטנט לפני זה לא היו לי שום בעיות מיוחדות עם האינטרנט

בשבוע האחרון התחלתי לחוות קפיצות פינג מטורפות בעיקר במשחקי רשת(בכולם) ואני משחק לא מעט

הרצתי בדיקות CMD שאכן מאמתות את הבעיה הן לשרתים בארץ והן לשרתים בחול כפי שתוכלו לראות בתמונות

החלטתי לעבור לספקית בזקבינאלומי בעקבות המלצות ובדיקות שערכתי שייתכן וישנה בעיה בספקית

פינג לשרתי גוגל DE ולוואלה ישראל

71912334.png

93925463.png

אך להפתעתי גם לאחר המעבר לבזקבינאלומי קפיצות הפינג ממשיכות כרגיל

התחלתי להתמקד יותר בבעיה וגיליתי שהדבר קורה בכלל המחשבים אשר מחוברים לרשת בצורה אלחוטית אך לא קורה במחשבים שמחוברים בצורה חוטית חשוב לציין כי החלפתי מס' כרטיסי רשת אלחוטתיים על מנת לשלול בעיה של כרטיס רשת תקול

לאחר שיחה מול הוט ובזקבינלאומי שניהם טוענים כי אינם מספקים תמיכה בבעיות רשת אלחוטית וכי ישנם אינסוף גורמים אשר יכולים להשפיע ולהפריע

נשאר לי רק את עזרתכם

מה עוד יש לי לבדוק?

פורסם

אני לא חושב שיש עוד מה לבדוק...

בודדת יפה את הגורם לבעיה - הרשת האלחוטית. אני לא חושב שיש ציוד אלחוטי כלשהו שיכול להבטיח את ה-delay המינימלי על 100% מהפקטות. ובפועל, גם הקפיצות שרואים בבדיקות ה-ping-ים שלך הן לא כאלה גדולות. לא היית שם לב אליהן בחיים אם לא היית משחק ברשת, שזה כנראה השימוש היחיד שדורש ביצועים כאלה.

אני לא רואה שום פתרון קסם פה. אם אתה רוצה delay-ים נמוכים בלי שום קפיצות ולאורך זמן, אז חבר את המחשב שלך חוטית.

פורסם

אל תשתמש ברשת אל חוטית למשחקים . הפרוטוקול פשוט לא בנוי לזה הוא גם מחכה ליחס אות לרעש אופטימאלי לפני השליחה. חוץ מזה כל רעש קטן יכול לגרום לretransmit עם השהיות . אני לא בטוח אם יש אפשרויות קינפוג שיאפשרו חיבור יציב רוב הזמן אבל ברשת אל חוטית יהיו לך spikes בתדירות מסוימת .

בתמונות של הפינג רואים בבירור את העובדה שזה הרשת האל חוטית . אתה מקבל את אותם spikes לא משנה לאן שאתה עושה פינג . זה די מוכיח שהבעיה אצלך ולא אצל הספק. אם זכור לי נכון חלק מה MMORPG יכולים לסבול פינג לא יציב אבל בFPS אתה תעוף מה זה מהר מהשרת עם spikes כאילו וזה פוגע בחווית המשחק של כולם.

בקיצור תנסה לשחק משחקים רק ברשת חוטית ואם אם אי אפשר תנסה לשחק עם ההגדרות של הרשת האל חוטית בכדי לתת לה יותר יציבות. אולי אפשר לוותר על מהירות ולקבל יותר יציבות . פעם באמת שיחקתי עם ההגדרות האילו בנתב (קצב מקסימום - לא בכולם אפשר לקבוע)

פה יש את ה רשימה של הקצבים

http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11n-2009#Data_rates

כשיש רעש הנתב פשוט משנה פרופיל ומוריד את הקצב אולי בגלל זה אתה רואה את האי יציבות. אם תגדיר קצב מקסימלי נמוך יותר אולי תקבל יציבות מוגברת אבל המחיר יהיה "איטיות" . אם תסתכל על הטבלה תראה שככל שהקצב גבוה יותר יש יותר ערוצים ו המודולציה יותר מתקדמת ופחות ביטים משמשים לתיקון שגיאות . BPSK וQPSK זה כמו QAM2 ו QAM4 שהמספר אומר כמה ביטים לsymbol . מספר הביטים לsymbol תלוי ביחס אות לרעש. שמעתי אנשי DSP זורקים מספר של 6 ביטים לdb .

אני לא מבין גדול בRF אבל אם יש לך אפשרות אולי תשחק קצת עם הקצבים. אתה יכול להגביל את הנתב לעבוד עד 120 או 180 מגהביט מקסימום (על 40mhz ) ולראות אם זה עוזר ליציבות. אני שיחקתי עם זה פעם אבל לא עשיתי מחקר אימפירי. היו לנו בעיות קליטה בחדר שנה ומה שעזר הכי הרבה זה השידרוג מ dir615 ל tl-1043 עם יותר אנטנות. ממצב של 2-3 מגה בנקודה מסוימת בחדר עלינו לאיזה 5-8 מגה מכל נקודה . חוץ מזה צריך גם לבדוק שאין הרבה שכנים על אותו ערוץ ואולי לעבור לערוץ אחר.

ברשת אל חוטית ממש אי אפשר להתחמק מרעשים ותראה איזה סיפור זה לקבל חיבור יציב :kopfpatsch:.

קח הכל בעירבון מוגבל אני יודע רק דברים בסיסיים ב RF ולא את הפיזיקה של הגלים וסיפורים כאילו. בעבר התעסקנו בעבודה בסליולר ( בצד של האנטנה) ויצא לי להסתקל כמה פעמים על CDMA ואיך הוא עובד שזה דומה לOFDM אבל לא אותו דבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים