עבור לתוכן

עזרה| מפרט חזק לכרטיס מסך חזק.

Featured Replies

פורסם

היי, אני אשמח למפרט חזק שיתאים ל GTX 780ti.

את הכרטיס והמעבד אני אקנה בחו''ל, (אין לי מושג עדיין איזה מעבד לקנות, אבל אני בטוח שבארה''ב הוא נמכר בחצי מחיר, כמו הכרטיס.), ואת כל שאר החלקים אני כנראה אקנה כאן בארץ.

חשוב לי כמובן שהמעבד יהיה חזק, ולא יווצר מצב של "צוואר בקבוק", גם אם אוסיף עוד GTX 780ti בעוד כמה שנים כשהמחיר ירד (לא בטוח שזה בכלל יקרה, אבל עדיין :cool2:).

בקיצור, אני באמת מבולבל, ואני כמובן אשמח לראות מפרט חזק שיתאים (בעיקר מעבד מתאים)...

תודה מראש :)

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

פורסם
  • מחבר

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש''ח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 - 200 ש''ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Watch Dogs, Crysis 3 , BF4 , COD, TitanFall

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).
1920x1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (הכל על Ultra).

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כבר בחרתי כרטיס מסך (GTX 780ti).

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? השקט לא חשוב כ''כ.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים: TMS.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? עוד חודש בערך.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא, אין.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

כפי שכתבתי, אני רוצה מפרט חזק שישתלב עם הכרטיס מסך הנ''ל.

בהתחשב בכך שאת הכרטיס והמעבד אני אקנה בחו''ל, 5000 הוא מחיר ריאלי לחלוטין.

אבל זאת רק דעתי, אני אשמח לתגובות בונות.

פורסם

פותח הדיון, ערוך בבקשה את כותרת הדיון כך שתתאים לחוקי הפורום ותהיה יותר אינפורמטיבית ומזמינה.

פורסם
  • מחבר
פותח הדיון, ערוך בבקשה את כותרת הדיון כך שתתאים לחוקי הפורום ותהיה יותר אינפורמטיבית ומזמינה.

DONE.

אשמח לראות תגובות לנושא של האשכול...

פורסם

רק שאלת הבהרה.

אתה מתכוון למחיר כולל הכרטיס והמעבד?

במידה וכן, אתה נוסע לחול או מזמין במשלוח?

פורסם
  • מחבר

המחיר (5000 ש''ח) כולל את הכרטיס והמעבד, אני טס לחו''ל ומתכנן לקנות את הכרטיס והמעבד שם, (יש מצב שאני אזמין מאמאזון לכתובת שלי שם).

(ערכתי בדיקה, והכרטיס + המעבד יעלו שם להערכתי בסביבות ה 3500 ש''ח), אין לי מושג בשלב זה איזה מעבד לקנות, אבל אני מניח שהמחיר שלו יהיה בסביבות ה 300$+ (מסדרת i7, יכול להיות שi5 יעלה פחות).

(ה-780ti עולה באמאזון 700$).

אני באמת חושב ש5000 זה מחיר ריאלי, אבל שוב, יכול להיות שאני טועה.

את שאר המפרט (שאיני יודע מהו) אני אקנה כאן בארץ.

פורסם
  • מחבר

מקפיץ.

אני ממש לחוץ בזמן, אשמח לקבל כאן קצת עזרה. :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

מישהו???

בינתיים חשבתי על מעבד, Intel Core i7 -4770K

איך הוא?

פורסם

1. אם אתה לא מעוניין בהמהרה, אין לך צורך במעבד בעל סיומת K.

2. הסיבה שלא עונים לך היא כנראה כי לא ברור בדיוק מה התקציב ואיזה רכיבים בדיוק אתה קונה - כתבת שסה"כ אתה מעוניין להוציא 5000 ש"ח כאשר את המעבד וכרטיס המסך אתה תקנה מחו"ל מתוך התקציב הזה. אף אחד לא יכול לעזור לך במצב כזה, שכן אי אפשר לדעת מה בדיוק תקנה וכמה כסף יישאר לך.

3. אם היית כותב שאתה מעוניין במפרט ללא מעבד וללא כרטיס מסך, כאשר המעבד יהיה בעל סוקט 1150 (כנראה Core i5 או Core i7) וכרטיס המסך יהיה כנראה GTX 780Ti, והתקציב הוא 1500 ש"ח לשאר הרכיבים (לוח, זיכרון, קירור למעבד, דיסק קשיח, כונן SSD, מארז, ספק כח וכונן אופטי), אז אולי היה אפשר לעזור לך. אבל גם זה לא ברור לגמרי. אם זאת כוונתך, תציין זאת במפורש בבקשה.

פורסם
  • מחבר
1. אם אתה לא מעוניין בהמהרה, אין לך צורך במעבד בעל סיומת K. 2. הסיבה שלא עונים לך היא כנראה כי לא ברור בדיוק מה התקציב ואיזה רכיבים בדיוק אתה קונה - כתבת שסה"כ אתה מעוניין להוציא 5000 ש"ח כאשר את המעבד וכרטיס המסך אתה תקנה מחו"ל מתוך התקציב הזה. אף אחד לא יכול לעזור לך במצב כזה, שכן אי אפשר לדעת מה בדיוק תקנה וכמה כסף יישאר לך. 3. אם היית כותב שאתה מעוניין במפרט ללא מעבד וללא כרטיס מסך, כאשר המעבד יהיה בעל סוקט 1150 (כנראה Core i5 או Core i7) וכרטיס המסך יהיה כנראה GTX 780Ti, והתקציב הוא 1500 ש"ח לשאר הרכיבים (לוח, זיכרון, קירור למעבד, דיסק קשיח, כונן SSD, מארז, ספק כח וכונן אופטי), אז אולי היה אפשר לעזור לך. אבל גם זה לא ברור לגמרי. אם זאת כוונתך, תציין זאת במפורש בבקשה.

אוקיי.

את המעבד והכרטיס מסך אני רוכש בחו''ל (אם קשה לכם לתת לי הערכת מחיר מדוייקת, אז אני יכול לצרף לכם לינקים לאמאזון),

ואת שאר הרכיבים (כולל מארז והכל) אני רוכש בארץ. (כנראה מ TMS).

בשורה התחתונה: אני מעוניין במפרט של כל הרכיבים חוץ מכרטיס מסך. (כפי שראית אין לי כ''כ מושג בקשר למעבד).

סורי על החפירה.

:smile1:

פורסם

אז תגדיר במדיוק כמה אתה רוצה להשקיע בשאר הרכיבים (לוח, זיכרון, קירור למעבד, דיסק קשיח, כונן SSD, מארז, ספק כח וכונן אופטי).

רק לידיעתך - כונן SSD בנפח 120GB עולה כ 300-400 ש"ח, דיסק קשיח בנפח 2TB עולה כ-400 ש"ח, מארז מאוורר וספק כח טוב ואיכותי המתאימים לכרטיס המסך שלך יעלו לפחות 700 ש"ח, הקירור למעבד - בסביבות ה 120-130 ש"ח, לוח יעלה לך בסביבות ה 300-500 ש"ח, זיכרון בנפח 8GB יעלה בסביבות ה 300-400 ש"ח וכונן אופטי - בסביבות ה 100 ש"ח. כל זה יעלה לך לפחות 2000 ש"ח. אם אתה מעוניין גם במעבד, אז מעבד Core i5 יעלה לך כ-900 ש"ח ומעבד Core i7 יעלה כ 1400-1500 ש"ח.

פורסם
  • מחבר
אז תגדיר במדיוק כמה אתה רוצה להשקיע בשאר הרכיבים (לוח, זיכרון, קירור למעבד, דיסק קשיח, כונן SSD, מארז, ספק כח וכונן אופטי).

רק לידיעתך - כונן SSD בנפח 120GB עולה כ 300-400 ש"ח, דיסק קשיח בנפח 2TB עולה כ-400 ש"ח, מארז מאוורר וספק כח טוב ואיכותי המתאימים לכרטיס המסך שלך יעלו לפחות 700 ש"ח, הקירור למעבד - בסביבות ה 120-130 ש"ח, לוח יעלה לך בסביבות ה 300-500 ש"ח, זיכרון בנפח 8GB יעלה בסביבות ה 300-400 ש"ח וכונן אופטי - בסביבות ה 100 ש"ח. כל זה יעלה לך לפחות 2000 ש"ח. אם אתה מעוניין גם במעבד, אז מעבד Core i5 יעלה לך כ-900 ש"ח ומעבד Core i7 יעלה כ 1400-1500 ש"ח.

בקשר למעבדים: משום מה אני נכשל להעתיק לכאן את הקישור בצורה נורמלית, אבל אם תחפש באמאזון את ה 4770 הרגיל (בלי ה K) אתה תמצא אותו ב 1000 ש''ח. והi5 עולים פחות מ 900 ש''ח....

וכתבתי לפני כן שניתן לחרוג מהתקציב ב 100 - 200 ש''ח,

אז, בהנחה שאני אקנה את הi7 שהבאתי לכאן (זה לא בטוח), פלוס הכרטיס מסך שניהם 3520 ש''ח.

הכל ביחד (המעבד, הכרטיס, ושאר הרכיבים) עם המחירים שציינת יוצא בערך 5500 ש''ח (זה בהנחה שאקנה את הi7 ב1000 ש''ח).

בקיצור, אני מוכן להשקיע בסביבות ה 1700- 2000 ש''ח בשאר הרכיבים (שוב, אם אקנה מעבד אחר, הסכום הכולל ירד).

ואני מקווה שבסכום הזה אוכל לקבל מפרט בלי איזה צוואר בקבוק או משהו בסגנון...כי מבחינתי, המחשב חייב לרוץ כמו שצריך בלי לקרטע.

פורסם

בקיצור - בסביבות ה 2000 ש"ח לשאר הרכיבים, רצוי לכיוון ה 1700 ש"ח, בלי חשיבות לרמת השקט, למחשב המיועד למשחקים, מ TMS כאשר כרטיס המסך הוא GTX 780 Ti והמעבד הוא Core i7?

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪135

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪239

מארז:

באנדל - NZXT Phantom 410 Black + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪729

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪319

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪284

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪95

סה"כ: ₪1801

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1765 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/927843wm

הערות:

א. בסכום הזה לא הצלחתי להכניס גם כונן SSD.

ב. למרות שגם ספק איכותי של 650W אמור להיות יותר ממספיק עבורך (כ 250W לכרטיס המסך, כ 100W למעבד, נניח עוד 100W לשאר המערכת ועוד 100W "מרווח נשימה" - זה ביחד 550W), הייתי מרגיש יותר בנוח אם ספק הכח היה חזק יותר, אבל יש כאן שיקול תקציבי.

ג. בחרתי דיסק קשיח בנפח 1TB בלבד בגלל שיקולי תקציב.

פורסם
  • מחבר
בקיצור - בסביבות ה 2000 ש"ח לשאר הרכיבים, רצוי לכיוון ה 1700 ש"ח, בלי חשיבות לרמת השקט, למחשב המיועד למשחקים, מ TMS כאשר כרטיס המסך הוא GTX 780 Ti והמעבד הוא Core i7?

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪135

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪239

מארז:

באנדל - NZXT Phantom 410 Black + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪729

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪319

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪284

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪95

סה"כ: ₪1801

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1765 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/927843wm

הערות:

א. בסכום הזה לא הצלחתי להכניס גם כונן SSD.

ב. למרות שגם ספק איכותי של 650W אמור להיות יותר ממספיק עבורך (כ 250W לכרטיס המסך, כ 100W למעבד, נניח עוד 100W לשאר המערכת ועוד 100W "מרווח נשימה" - זה ביחד 550W), הייתי מרגיש יותר בנוח אם ספק הכח היה חזק יותר, אבל יש כאן שיקול תקציבי.

ג. בחרתי דיסק קשיח בנפח 1TB בלבד בגלל שיקולי תקציב.

ונניח שאני מסוגל להוציא עוד קצת כסף מעבר ל 1700 - 2000 ש''ח האלו (נגיד 500 - 600 ש''ח יותר), איזה מפרט היית מביא לי? אני פשוט ארגיש יותר בנוח לקנות מפרט שאין לך עליו תלונות :). (שים ספק כוח מתאים, SSD, 2TB וכל מה שחסר, ונראה כמה זה יעלה אחי).

וד''א, אם יש לך המלצה למעבד שהוא יותר משתלם מבחינת עלות - תועלת, אני אשמח לשמוע....

אני אזכיר שוב שהמחשב מיועד אך ורק לגיימינג כבד (שיריץ בכיף Crysis 3 על Ultra).....

ותודה על כל העזרה, Appreciate that.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים