עבור לתוכן

דיון ספרים מומלצים וחוות דעת אישיות ~ללא ספויילרים~

Featured Replies

פורסם

אז שמתי לב שיש כאן כמה חובבי ספרים מושבעים כמוני, אז למה שלא נתחיל ת'רד על ספרים שאנחנו אוהבים?

בואו נחלק את זה ל3 חלקים:

1. ספרים שקראתם ואתם ממליצים בחום

2. ספר שאתם קוראים כרגע וחוות דעת עד כה

3. ספרים שמחכים לכם על המדף

נא להמנע מספויילרים

_____________________________________________________________________________________

1.מתוך מאות הספרים שקראתי בחיים הכי התחברתי לסגנון הכתיבה של דן בראון,אז ברשימה הספרים שאני אוהב וממליץ נמצאים רוב הספרים של הסופר דן בראון ("צופן דה וינצ'י" , "מלאכים ושדים")

אני נורא אוהב את סגנון הכתיבה של דן, העלילה תמיד זורמת בקצב מסחרר ובאותו הזמן גם לומדים המון דברים חדשים בלי לפגוע בקצב העלילה.

2.אז אני כרגע קורא ספר עיוני בשם "בלי לוגו" או באנגלית "No Logo".

הספר שנכתב ע"י נעמי קליין מכריז מלחמה על המותגים הגדולים ומציג את ההשלכות הרעות של הגלובליזציה.

לדעתי הספר מרתק ומלמד המון (כמו שספר עיוני טוב אמור לעשות) אבל לפעמים זה מרגיש שהספר עמוס ביותר מידי מידע

וקשה מאוד לקרוא אותו ברצף כמו שקוראים ספר סיפורת.

3. רשימת ההמתנה שלי התרחבה עקב מבצעי שבוע הספר, רק בשבוע האחרון קניתי 7 ספרים (היה מבצע טוב)

קולות מן ההרים - חאלד חוסייני

הזקן בן המאה שיציא מהחלון ונעלם - יונס יונסון

ילד 44 , הנאום הסודי, סוכן מס' 6 - טרילוגיית הספרים של טום רוב סמית'

התופת - דן בראון

הפרמידה - הנינג ממקל

המשוואות הגדולות - רוברט פ. קריז

סודות קבורים - ג'וזף פיינדר

לא רציונלי ולא במקרה - דן אריאלי

[h=3][/h]

פורסם

הטרילוגיה של טום רוב סמית' מעולה קראתי את שלושת הספרים והם מעולים

בקרוב צריך לצאת סרט על ילד 44 .

אני יכול להמליץ גם על בלי לומר שלום ו מהלך לא מוצלח של לינווד קונלי שהם ספרים נחמדים

ברשימת ההמתנה שלי נכון לעכשיו החווה של טום רוב סמית'

פורסם

הלא רציונלי ולא במקרה יהיה לך מעניין לדעתי, אומנם לא עלילה ואני רק באמצע הספר, אבל מראה לך מלא דברים שלא שמת לב אליהם שאתה עושה ביום יום...

פורסם
  • מחבר
הטרילוגיה של טום רוב סמית' מעולה קראתי את שלושת הספרים והם מעולים

בקרוב צריך לצאת סרט על ילד 44 .

אני יכול להמליץ גם על בלי לומר שלום ו מהלך לא מוצלח של לינווד קונלי שהם ספרים נחמדים

ברשימת ההמתנה שלי נכון לעכשיו החווה של טום רוב סמית'

אני גם מחכה לקנות את "החווה", כרגע חסר לי אותו בחנות אבל ברגע שהוא יגיע אני אקנה גם אותו, שמעתי עליו רק דברים טובים.

- - - תגובה אוחדה: - - -

הלא רציונלי ולא במקרה יהיה לך מעניין לדעתי, אומנם לא עלילה ואני רק באמצע הספר, אבל מראה לך מלא דברים שלא שמת לב אליהם שאתה עושה ביום יום...

כן כבר ראיתי המון הרצאות של דן אריאלי אז אני כבר יודע פחות או יותר על מה הוא מדבר ומה הסגנון שלו, הוא הספיק להוציא עוד 2 ספרים מאז ("לא רציונלי אבל לא נורא", "האמת על באמת") אבל אני לא ממהר לקנות אותם.

האמת שאני מחכה לקנות את הספרים של ריצ'רד דוקינס, ראיתי המון המון הרצאות וסרטונים שלו אבל חשבתי בהזדמנות לקנות את הספרים שלו, רק חבל שהם אף פעם לא במבצע. :embarrassed:

פורסם

"סוד המוח היהודי" ו"חמש מתנות למוח" של ערן כץ- קראתי וממש נהנתי. כתוב בצורה מעניינת עם הרבה הומור.

"נולדנו לרוץ" של כריסטופר מקדוגל- עלילה ממש מעניינת בשילוב מחקרים, קיצור נהנתי מכל רגע של קריאה

פורסם
  • מחבר

שאלה:

מה דעתכם על חוק הסופרים? בעד או נגד?

נערך על-ידי Bragiz

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

ממליץ על הסדרה "לאמונת עיתנו" 11 כרכים, מרתק חבל על הזמן

פורסם

קראתי את "קולות מן ההרים" בשפת המקור לשיפור השפה והוא ממש נחמד.

את "הזקן בן המאה שיציא מהחלון ונעלם" אהבתי יותר.

בלי קשר לזה, אני לא מבין למה אנשים קונים מלא ספרים בגלל שבוע הספר.

זה בזבוז. אתה קונה 3 ספרים במבצע בגלל שאתה מתעניין בספר אחד מתוכם (ברב המקרים) ואז אתה תקוע עם ספרים שאתה לא רוצה מלכתחילה (לא רציונלי ולא במקרה מדבר בדיוק על זה).

יש המון חנויות ספרים שכונתיות שמציעות כל השנה ספרים במחירים הוגנים ואפילו יד שניה. אני למשל קונה ספר משומש במצב טוב מאד ב-30 שקל, ואם אני כבר לא מעוניין בו אני יכול להחזיר אותו ולקבל את מחצית הסכום בחזרה! שווה? בהחלט יותר ממבצעי שבוע הספר של הרשתות הגדולות. יש המון חנויות שמציעות שירות דומה.

פורסם
  • מחבר
קראתי את "קולות מן ההרים" בשפת המקור לשיפור השפה והוא ממש נחמד.

את "הזקן בן המאה שיציא מהחלון ונעלם" אהבתי יותר. בלי קשר לזה, אני לא מבין למה אנשים קונים מלא ספרים בגלל שבוע הספר. זה בזבוז. אתה קונה 3 ספרים במבצע בגלל שאתה מתעניין בספר אחד מתוכם (ברב המקרים) ואז אתה תקוע עם ספרים שאתה לא רוצה מלכתחילה (לא רציונלי ולא במקרה מדבר בדיוק על זה). יש המון חנויות ספרים שכונתיות שמציעות כל השנה ספרים במחירים הוגנים ואפילו יד שניה. אני למשל קונה ספר משומש במצב טוב מאד ב-30 שקל, ואם אני כבר לא מעוניין בו אני יכול להחזיר אותו ולקבל את מחצית הסכום בחזרה! שווה? בהחלט יותר ממבצעי שבוע הספר של הרשתות הגדולות. יש המון חנויות שמציעות שירות דומה.

תראה, מאז תחילת שבוע הספר ועד היום קניתי 21 ספרים, ולא, לא קניתי ספרים רק בגלל שהם במבצע, קניתי ספרים שחיכיתי שיכנסו למבצע, אם הייתי צריך לקנות את הספרים האלה בלי מבצע הייתי פושט רגל, אולי מבין כל הספרים האלה לקחתי רק איזה אחד או שניים שלא תכננתי לקנות אבל הייתי צריך בשביל להשלים את המבצע, אבל בגדול יצאתי רק מרווח מכל הסיפור.

ועוד נקודה, תחשוב על זה ככה, לספרים אין תוקף, זה לא שספר שקנית עכשיו יפוג תוקפו בעוד שנה, אז קונים במבצע וקוראים אחר כך, אני חושב שזה הכי חכם למלא את מדף הספרים בשבוע הספר.

פורסם

למרות שאני קורא המון ספרים אני לא מרגיש את הצורך למלא את המדף, אולי בגלל זה אני לא מוצא את שבוע הספר כאטרקטיבי.

מה גם שהמון ספרים מעניינים לא נכנסים בכלל למבצעים האלו וחבל.

פורסם

חוק הסופרים מטומטם לגמרי. כל ספר חדש שיצא יזרק בירכתי החנות למשך 18 חודש ואחר כך יוצג בחלונות הראווה עם המחיר האמיתי שלו.

זה כמו לקבוע בחוק שהצגות ילדים בחנוכה ימכרו רק במחירי המחירון בעוד שידוע שהמחיר האמיתי הוא חצי וזה גם מה שמוכנים לשלם.

עכשיו תגיד למה מראש המחיר המומלץ לצרכן כזה גבוה. לא יודע למה. אבל עובדה שככה זה בכל העולם.

פורסם

משאלה אחת ימינה - אשכול נבו. כתוב בצורה מרתקת

אם יש גן עדן - רן לשם. קצת קשה להתחבר אליו אם לא עברת תקופה דומה (צוות..לוחמים)

המוסד - ניסים משעל, זה פחות ספר יותר מקורות מידע על כל מיני אירועים

פורסם
  • מחבר
משאלה אחת ימינה - אשכול נבו. כתוב בצורה מרתקת

אם יש גן עדן - רן לשם. קצת קשה להתחבר אליו אם לא עברת תקופה דומה (צוות..לוחמים)

המוסד - ניסים משעל, זה פחות ספר יותר מקורות מידע על כל מיני אירועים

אף פעם לא קראתי ספר של אשכול נבו, אבל יש עכשיו את "ניולד" במבצע אז אני אקנה אותו, הבנתי שזה הספר הכי טוב שלו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים