עבור לתוכן

סיוע באיתור מקור התקלה

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני כשנה ומשהו רכשתי רכיבי מחשב והרכבתי מפרט לאמא של בת זוגתי.

בכל מקרה- היום חזר אלי המחשב לאחר שהוא לא עובד.

תסמינים - לחיצה על כפתור ההפעלה - ללא תגובה - מוות טוטאלי - אין נוריות אין מאווררים אין צלילים.. כלום.

פעולות שנעשו עד כה:

וידוא חיבורים, כפתור בספק - אין הפעלה.

נסיון הפעלה באמצעות קיצור פינים - PW+- - אין הפעלה.

החלפת ספק בספק שידוע כתקין - אין הפעלה.

הפעלת הספק של המחשב התקול במערכת אחרת - יש הפעלה.

מכאן עד כה אני מסיק - ספק איננו הבעיה.

כונן קשיח - הורכב על מערכת אחרת - תקין ועובד.

זיכרונות - לא נבדקו. אולם גם כאשר המחשב ללא זיכרונות הוא אמור לרוץ ולצפצף 3 פעמים - אין שום תגובה.

מעבד - לא נבדק.

לוח אם - לא נבדק.

נכון לעכשיו אני שולל תקלת ספק. מהם האפשרויות הנוספות וכיצד אפשר לשלול/לזהות מהו הרכיב הבעייתי? כמובן שההשערה שלי כרגע היא לכיוון הלוח אם אבל אני לא רואה בו איזשהו פגם חיצוני (קבלים נפוחים, פיצוצים וכו'). האם תקלת מעבד עשויה ליצור כאלה תסמינים?

מדובר בלוח אם - MSI b75ma e33. מאוורר מעבד זלמן פשוט (לא זוכר דגם) וגם לא זוכר מעבד - למיטב זכרוני פנטיום g630.

תודה רבה

פורסם

לוח אם יכול להיות פגום גם ללא סימנים מבחוץ. זה משהו שיצא לי לפגוש לא מעט פעמים.

מאוד נדיר שהבעיה היא במעבד.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.. מעריך שזאת הבעיה באמת..

לידע כללי - מה האפשרויות ליצירת מצב דומה כמו שלי?

1. ספק תקול. נשלל.

2. לוח אם תקול. אפשרי וסביר.

3.?

אני רוצה לוודא שאני לא יוצא שוק עם החיבור של הספק ללוח אם - אני מחבר את הפין הרחב ואת הפין 4, מוודא חיבור חשמל למאוורר מעבד cpu fan..

מקצר PW+- וזה אמור לעבוד..

אני סתם תוהה אולי המארז בעייתי והכפתור הפעלה תקול ויכול להיות שאני לא מקצר כמו שצריך..

נערך על-ידי 2Fluffy4U

פורסם

אל תשלול ספק. יכול לקרות מצב שספק שורף לוח אבל הוא בעצמו ממשיך לעבוד. הספק הוא גנרי ?

הלוח יכול להיהרס בכמה צורות שלא תמיד קשורות לקבלים או לספק

פורסם

הבדיקה של קיצור שחור+ירוק לא בודקת אם הספק מוציא מתחים נכונים או מחזיק מעמד אם עומס של לוח. גם ספק שהתפוצצו בתוכו קבלים יכול לעבור אותה

פורסם
  • מחבר

הספק הוא של סיסוניק. ss350 es. :)

אני באמת נוטה להאמין שהסבירות שמדובר בספק היא קטנה ביותר. היות ואני הרכבתי את המחשב ואני בסך הכל חובב ולא איזה מקצוען אני יותר נוטה לחשוב שאולי מדובר באיזה טעות שוק או חוסר מקצועיות/ או תקלת לוח אם/מעבד.

אבל, מכיוון שהמחשב כן עבד מעל שנה אני קצת תמוה לגבי זה - אני זוכר שהיו לי התלבטויות לגבי פינים האם התעקמו/או לא בהכנסת המעבד לתושבת אבל בסך הכל אני עדיין לא יודע לקבוע בשלב זה מה המקור.

נערך על-ידי 2Fluffy4U

פורסם

אם זה ספק איכותי ניתון אכן להוציא אותו

בין הדברים שיכולים לקרות ללוח הם הלחמות שבורות מתחת לסוקט של המעבד ומתחת לציפסט. במקרה של המעבד זה יכול לקרות אם הקיררו של המעבד לוחץ ומעקם יותר מידי את הלוח. במקרה של הציפסט אם הוא היה חם מידי

נראה כמו המקרה שלך ?

חוצמזה האם עשית שינוי מתח (בשביל אוברקלוק) / אוברקלוק גבוה אם החומרה הזאת ?

פורסם

המחשב בן שנה ומשהו - סביר להניח שיש אחריות על רוב החלקים. הכי פשוט שתיקח אותו לחנות ושהם יטפלו בו.

בקשר לבעיה - זה נשמע כמו לוח אם תקול.

אם אתה רוצה לשלול את כפתור ההדלקה - תחליף בין החוטים שלו ושל כפתור האתחול (ה reset) ותראה האם כפתור הזה מפעיל את המחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים