עבור לתוכן

מה ההבדל בין מעבדי Intel i5 Haswell הבאים?

Featured Replies

פורסם

לא לגעת במערכות המוכנות האלו, הספקים שם זאת סכנה למחשב.

תפתח ת'רד בפורום מפרטים, ושם יתאימו לך מפרט לפי הצרכים שלך (אל תשכך לענות על השאלון).

פורסם

למה לרשום סתם בלי להכנס למפרט?

רוב הספקים שksp מוכרים הם ספקים סבירים , ובמקרה הזה יש שם גם ספקים איכותיים של seasonic.

אבל בכל מקרה אור צודק , עדיף שתמלא את השאלון ותקבל מפרט יותר מותאם לך.

נערך על-ידי quantum03

פורסם

חלק מהספקים הסיניים הם באמת סכנה, אמנם כל עוד אין כרטיס מסך הם יכולים להמשיך לעבוד שנים אך ברגע שנכנס שחקן חיזוק כמו כרטיס מסך עדיף להמנע ומחלקם להתרחק כמו מאש, אני מדבר על ספקים כמו Ezcool לדוגמא.

פורסם

זה בגלל שהספקים הסינים ( וגם חברות מוכרות...) , רושמים 500w על ספק של בקושי 150w.

אבל כל עוד הצריכה של המחשב נמוכה , אז הספקים מחזיקים מעמד.

אני אישית לא סובל ספקים סינים , הם לא אמינים , הם מרעישים , הם מחזיקים בדרך כלל פחות זמן ( מבחינת אחוזים וגם אחריות - 5 שנים לעומת שנה ).

ספק סיני זה הגרלה , 1 טוב ו 5 לא.

אבל במחשבים חלשים הם יכולים לעבוד , למרות שזה לא מומלץ , ועדיף לקנות זול של חברות מוכרות.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההערות וההארות, אבל החלק החשוב השאלה היה לגבי המעבד,

שאלתי בנוגע למפרט כולו בפורום מפרטים, אבל חשוב לי לרדת לעומק נושא המעבד,

אשמח אם תגנסו ללינק ותראו את מעבדי ה i5 Haswell השונים ותסבירו האם יש הבדל משמעותי ומה מומלץ.

תודה!

פורסם

יש הבדל בתדר , אבל זה לא ממש משמעותי , וזה תלוי בהפרש המחירים ביניהם בחנות.

אי אפשר להגיד לך מי מבין המחשבים האלה יותר טוב , מכיוון שהמפרט שלהם שונה מאד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר המפורט, אם הבנתי נכון:

1. מבחינת כל אפשרויות מעבדי ה i5 המופיעים כאן:

http://ksp.co.il/?select=.269..7..391.&list=1&sort=2&glist=0&uin=0&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

ואני מתייחס רק למעבדים השונים ולא למפרט המלא, פשוט לקחת את מעבד ה i5 Haswell הזול ביותר?

2. מבחינת לוח האם, אני רואה ש H87 (לא מצאתי שם H85) הוא בתוספת של כ 500 ש"ח לעומת ה H81,

אבל אני לא צריך שפע חיבורים ובטח לא לבצע OC, האם יחסר לי משהו קריטי אם אפשר עם לוח ה H81 המופיע בקישור במקום להוסיף 500 ש"ח?

תודה!

פורסם

אז תקח את הלוח הכי זול בכל מקרה הוא לא מוסיף ביצועים.

פורסם
  • מחבר

תודה, ומה בנוגע למעבד i5 Haswell? גם את הכי זול מהלינק שציינתי?

פורסם
  • מחבר

לא אבצע OC, מה המשמעות של "קח תדר גבוה, אם התקציב מאפשר"?

מה זה תדר גבוה? תוכל לציין את הדגם הספציפי של המעבד בבקשה?

ובנוסף, תוכל לציין כמה אחוז תוספת בביצועים לעומת המעבד הזו בקטגוריה? (במידה ו 1% היה רק מספר לדוגמא)

פורסם

בדגם של המעבד כתוב לך מה המהירות שלו , למשל 3.6 או 3.1.

ההבדל ביניהם זה נניח 10 אחוז , אז זה משתלם להוסיף 10 אחוז למחיר.

פורסם

1. השוואה טכנית בין כל המעבדים מסדרת ה Core i5 לסוקט 1150 (סדרת ה Haswell):

http://ark.intel.com/compare/80817,80815,80810,75048,75047,75043,75038,75036

שים לב שלא בחרתי מעבדים חסכוניים בחשמל (סיומת S או T) כי הם "איטיים" יותר (בעלי תדר קטן יותר בכדי שהם יתחממו פחות ויצרכו פחות חשמל).

כל המעבדים הנ"ל הם בעלי 4 ליבות פיזיות ובאף אחד מהם אין HT (טכנולוגיה שמציגה כל ליבה פיזית כ-2 ליבות לוגיות). למעשה ההבדל בין כל המעבדים הנ"ל הוא אך ורק בתדר (ובמחיר).

אני אוסיף ואציין שמעבדים בעלי סיומת K הם מעבדים בעלי מכפלה פתוחה והם מיועדים להמהרה (יש רק מעבד Core i5 אחד כזה כרגע - ה Core i5-4670K).

2. מבחינת ערכות השבבים - יש את ה H81, B85, H87, H97, Z87 ו Z97 (יש גם ערכות שבבים מסדרת Q, אבל הן לא הכי מתאימות לשוק הביתי). מבחינת ביצועים - אין הבדל בינהן, ולכן זה לא משנה על איזו ערכת שבבים מבוסס הלוח. כאן יש לציין שערכות השבבים Z87 ו Z97 מיועדות להמהרה (ומסתבר שגם בערכת השבבים B85 הדבר אפשרי, אבל זה תלוי גם בלוח) בעוד ששאר ערכות השבבים לא מיועדות לכך.

3. כאשר קונים לוח יש לבחון אילו תכונות הוא מציע - כמה חיבורי USB בסה"כ, כמה מהם מסוג USB 3.0, כמה חיבורי SATA וכמה מהם מסוג SATA3 וכד'. זה שהלוח מבוסס על ערכת שבבים מסויימת לא מחייבת את יצרן הלוח לממש את כל החיבורים האפשריים או לחילופין - יצרן הלוח יכול להוסיף בקרים נוספים בכדי להוסיף תכונות ללוח כמו עוד חיבורי USB 3.0 (ראה כדוגמא את הלוח H81M-HD3, שבו היצרן הוסיף בקר USB 3.0, דבר שהופך את הלוח הזה למאד משתלם).

4. אם אתה רוצה לדעת איזה מעבד הכי משתלם, הנה טבלה שהכנתי:

25fpo42.jpg

כאשר מדובר על מעבדי ה Core i5, המעבד הכי משתלם (ביחס העלות ל GHz) הוא ה Core i5-4590.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המידע והטבלה!

1. אני מנסה להצליב את הטבלה שלך מול טבלת המחירים המצורפת להודעתי וקצת הולך לאיבוד,

תוכל לציין מה המק"ט (מופיע בתמונה) של המעבד שהמלצת עליו מבחינת עלות/תועלת?

2. אני רואה שבתמונה שצירפתי לצד חלק מהמעבדים כתוב Haswell ולצד חלק לא, האם חשוב לבחור Haswell?

3. מתוך התמונה שצירפתי, בהנחה ולא מעניין אותי OC לא עוד קצת יותר ביצועים, איזה מעבד לבחור?

תודה.

[ATTACH=CONFIG]6027[/ATTACH]

פורסם

כל המעבדים בתמונה שצירפת הם haswell ( סדרת מעבדים של אינטל ).

שים לב שחלק הם box - עם קירור , וחלק הם tray , מעבד נטו שצריך קירור צד שלישי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים