עבור לתוכן

משכנתא\שכרות. לקנות דירה ולהקים משפחה בארץ או בחו"ל

Featured Replies

פורסם
אני לא בונה שום תאוריות ולכן אין לי שום דבר להוכיח לאף אחד. רק הראיתי כמה חישובים פשוטים. :)

יש גם אפשרות שלישית - לשלם 2,000 שכירות (עבור דירה שהמשכנתה עליה היא 4,000) ו2,000 בכל חודש להשקעה בבורסה ובסוף תישאר בלי הדירה המצ'וקמקת, אבל עם כמה מיליונים במזומן שתוכל לקנות בהם כמה דירות שתרצה. :)

יש כאלה שיש להם. בשבילם אני מדבר. :)

המטרה היא להרחיב אופקים למי שפתוח לכך. לא למי שכבר יודע הכל על הכל.

qwerty1987 הקדים אותי, ונראה שהוא אכן הבין משהו, אז הנה - לא היינו צריכים לחכות זמן רב מידי למבין הראשון. :)

קודם כל תמצא דירה ראויה למגורי אדם ב-2,000 ש"ח בחודש. שנית, לך תגדל בדירה כזאת ילדים. החישובים שלך רלוונטים לכמה יצורים שגרים אצל אמא שלהם בגיל 30 וחושבים שהם יותר חכמים מכולם.

לא גילית את אמריקה שאפשר להשיג את ההון ההתחלתי באמצעות מימון חוץ בנקאי, משכון נכסים וריקון חסכונות של ההורים, אבל צריך להיות חתיכת פסיכופט כדי לעשות דבר כזה. פשוט קמיקזה כלכלית.

• תגובות 231
  • צפיות 39.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
קודם כל תמצא דירה ראויה למגורי אדם ב-2,000 ש"ח בחודש.
תמצא אתה דירה ראויה למגורי אדם שאפשר לקבל עליה 100% מימון ב4,000 שקל לחודש.
פורסם

עם שותפים, אתה יכול למצוא דירה נורמאלית בת"א (3 חדרים בת"א) ב- 1800/1900 ש"ח (לפני ארנונה וכד')

ולא מדובר על דרום ת"א אלא באיזור יותר סימפטי.

יש פוסט שבדיוק מדבר על הנושא הזה באתר של הסולידית:

http://www.hasolidit.com/%D7%A9%D7%9B%D7%A8-%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%9B%D7%A1%D7%A3-%D7%A9%D7%A0%D7%96%D7%A8%D7%A7-%D7%9C%D7%A4%D7%97

פורסם

ואתה תגור עם אשתך ועם הילד בדירה עם שותפים? :)

פורסם

התיאוריות הכלכליות שלך מבוססות על ההנחה שבני אדם יצורים רציונליים. מזמן הוכיחו שבני אדם לא רציונליים ולכן כל התיאוריות שאתה סוגד להן לא שוות כלום ולא עומדות במבחן המציאות.

כל הקשקושים של כלכלנים בגרוש שמטיפים מהבוקר עד הערב "מה הכסף שלך היה עושה אם היית משקיע באותו ב-X/Y/Z" לא שווים כלום. רוב האנשים רוצים משפחה ובשביל משפחה צריך דירה נעימה בשכונה סבירה. רוב האנשים לא מסתכלים 20 שנה קדימה כי היום הם בקושי סוגרים את החודש אחרי גנים, קייטנות, אחזקת רכב, אוכל ועוד. כל התיאוריות האלה מתאימות לשיחות סלון ולא יותר מזה.

מעבר לשיקולים כלכליים יבשים (אקסל סופג הכל) יש דברים בסיסים כמו נוחות. הכוונה לדירה נעימה ומשופצת, שקט נפשי שאף אחד לא יכול לזרוק את המשפחה שלך מהבית כי הוא החליט למכור את הדירה, אתה לא סובל מטרור של בעלי בית מטורפים והידיעה שבסופו של דבר יהיה לך נכס שתוכל להזדקן בו בשקט ולהוריש לילדים.

פורסם

אוקיי. אבל שוב, הובהר פה בצורה חד משמעית שהטיעון האחרון שלך הוא טיעון חזק בקנית דירה. פשוט אין לו קשר לטיעון הכדאיות הכלכלית.

אני לא מבין את הטענה על ה"קשקושים". יש אנשים שיוצרים ככה תשואה. זו עובדה. אז איפה הקשקוש פה?

התיאוריה הכלכלית שלו (ושל אחרים) היא שיש אנשים שמתנהגים באופן רציונלי לרוב ולכן עבורם התנהגות מסויימת תתאים, בתנאים מסויימים ושהתיאוריה הכלכלית השונה היא לא אמת מוחלטת, אלא משהו שצריך לשקול בהתאם לנסיבות.

- - - תגובה אוחדה: - - -

עם שותפים, אתה יכול למצוא דירה נורמאלית בת"א (3 חדרים בת"א) ב- 1800/1900 ש"ח (לפני ארנונה וכד')

ולא מדובר על דרום ת"א אלא באיזור יותר סימפטי.

מה עם ה Nokia N8? :biggrinangelA:

יש אנשים שגם בלי ילדים לא מוכנים לגור עם שותפים. אני, לדוגמה.

פורסם

אנשים שיוצרים תשואה משמעותית זה אנשים מבוססים שיכולים להרשות לעצמם להפריש אלפי שקלים בחודש לכל מיני קופות חסכון ואגרות חוב בלי לפגוע ברמת החיים היומיומית.

פורסם

אחרי שהטלתי ספק במספרים ש QTTP הביא הלכתי ועשיתי סקר שוק קצר: דירות שנמכרות באיזור ה1,100,000 (וזה אחרי הורדה של 10% מהמחיר המפורסם ביד 2), מושכרות ב4000 בעוד שלפי מחשבון משכנתא ההחזר החודשי עליהם צפוי להיות 5500 - הפרש של 1500 לטובת שכירת דירה. דירות שנמכרות באיזור 1,000,000 (שוב אחרי הורדה של 10%) מושכרות ב3500, וההחזר החודשי שלהן צפוי להיות 5000 - שוב, הפרש של 1500 לטובת שכירת דירה. כאשר הולכים לדירות זולות יותר (800,000) ההפרש מצטמצם ל1000 ש"ח בחודש לטובת שכירת דירה, אך בסכום הזה לא תמצא דירות מעל 65 מטר.. טוב, מצאתי עשרים דירות כאלו מפוזרות בצפון ובדרום - נדיר למדי. איך שלא תסובב את זה - כל דירה שתרצה לקנות ולהחזיר עליה X ש"ח בחודש תוכל לשכור באיזור ה X-1500. שוב, כפי ש QTTP ציין, מחירי השכירות כנראה שיעלו, אבל גם ההערכות לגבי ההחזר החודשי היו שמרניות מכיוון שהן הניחו שכל הסכום הוא בתנאי משכנתא רגילים. אבל..... לפי חישוב של הפקדה חודשית של 1500 ש"ח וריבית שנתית של 5% (לא ברור מאליו) בחלוף 25 שנים יהיה לך 900,00 ש"ח, שיהיו שווים הרבה פחות אחרי 25 שנה או לחילופין בניקוי אינפלציה של 1.5% תשאר עם 700,000 ש"ח ביד לעומת ההוא שקנה דירה שמתחיל לחסוך X ש"ח כל חודש - ועם נעריך את השכירות החודשית ב5000 (מחיר נמוך עוד 25 שנה) ניתן לראות כי רק תוך 20 שנים נוספות החסכון החודשי של ההוא שקנה יעבור את החסכון של השוכר שהתחיל עם 700,000. לסיכום - אחרי25 שנה אין תשובה חד משמעית מה עדיף, לקנות או לשכור, אך לאחר 45 שנה יש עדיפות וודאית לקנית דירה. כל זאת בהנחה שלא יפלו טילים שיפילו את מחירי הדירות בעשרות אחוזים.

פורסם

מבחינה כלכלית - אין תשובה חד משמעית. מבחינת נוחות - ועוד איך יש. עד שלא ירסנו את המערב הפרוע בשוק השכירות באמצעות חקיקה ואכיפה הציבור ינהר לרכוש דירות והמחירים ימשיכו לעלות.

בנוסף הכסף שהרווחת באג"ח הוא סכום ברוטו לפני מס בשיעור 15-25% בהתאם לסוג החסכון. מכירת דירה ראשונה פטורה ממס נכון להיום.

פורסם
התיאוריות הכלכליות שלך מבוססות על ההנחה שבני אדם יצורים רציונליים. מזמן הוכיחו שבני אדם לא רציונליים ולכן כל התיאוריות שאתה סוגד להן לא שוות כלום ולא עומדות במבחן המציאות.

מה שאתה אומר הוא בעצם: "העצות מתאימות לאנשים חכמים. משום שרוב האנשים מטומטמים, אני גם בוחר להיות מטומטם והעצות שלך לא מתאימות לי".

אין שום בעיה עם כך. תמשיך להיות מטומטם אם זה מה שאתה בוחר וזה מה שעושה לך טוב בחיים.

פורסם
אנשים שיוצרים תשואה משמעותית זה אנשים מבוססים שיכולים להרשות לעצמם להפריש אלפי שקלים בחודש לכל מיני קופות חסכון ואגרות חוב בלי לפגוע ברמת החיים היומיומית.

ופה שוב יש את הקטע שאני לא מבין.

בלי כמה מאות אלפי שקלים זמינים, אי אפשר לקחת גם משכנתה.

בכל אחד מן המקרים, אנחנו יוצאים מנק' הנחה של אדם שיש לו בצד כסף.

פורסם
בלי כמה מאות אלפי שקלים זמינים, אי אפשר לקחת גם משכנתה.
כפי שצוין פה קודם - אפשר למשכן את הדירה של ההורים כחלק מעסקה לרכישת נדלן.
פורסם

כן. אפשר גם למכור כליה בתכל"ס.

פורסם

לא בדיוק אותו הדבר ולא בדיוק אותה התמורה. כמו שאמרו בספרות זולה - זה לא רק אותו משחק, זה אפילו לא אותו ספורט.

זה שאתה משווה בכלל ממחיש עוד יותר עד כמה אנשים רבים לא מסוגלים לחשוב ולנתח היבטים פיננסיים באופן רציונלי.

פורסם
ואתה תגור עם אשתך ועם הילד בדירה עם שותפים? :)

אני מכיר חד-הוריים שגרים עם הילד , בדירה עם שותף ..

צר לי לפוצץ לך את הבועה .

- - - תגובה אוחדה: - - -

מה אני אוהב בת'רדים כאלה? 8 עמודים ורק פוסט אחד של פותח הת'רד:ugly21:

אין ספק שהוא נגע בנקודה רגישה . 10 עמודים בארבעה ימים ..

אם אני אחזור לנושא , אם המדינה אינה רואה צורך להטיב עם חיי תושביה ואזרחיה , אין ספק שהרבה חברים יעזבו .

שירתנו בצבא , עשינו הכל לפי הספר , ואין לנו אפשרות לקנות דירה . לא כולם מרוויחים 10,000 ברוטו .

אם למדתי אמנות באוניברסיטה , אין לי את הזכות לחיות בכבוד ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים