עבור לתוכן

חיבור שני סוויצ'ים

Featured Replies

פורסם

שלום.

הבעיה היא כזאת:

יש לנו סוויץ' אחד בארון התקשורת, המחובר ליציאות בקירות.

בקומה העליונה, יש ארבעה שקעים, אבל בתעלה היחידה שמחברת בין הקומות, יש מקום רק לשני כבלי CAT5E.

כרגע אנחנו עובדים על 100 מגהביט, אז אין בעיה, כל כבל, 8 גידים - מחבר שתי יציאות 4 גידים כל אחת (יש לנו Patch Panelים בשתי הקומות) במהירות 100 מגהביט

עכשיו אנחנו רוצים לשדרג את התשתית הביתית לגיגהביט, ולכן אנחנו לא יכולים לשים שני שקעים על כבל אחד, בגלל שכל שקע עושה שימוש ב-8 גידים.

אז אנחנו רוצים להוסיף עוד סוויץ' ולשים אותו בקומה העליונה.

השאלה היא, האם לחבר את שני הכבלים שמגיעים מהסוויץ' שבארון התקשורת בקומה התחתונה, או שאין בכך תועלת, וכבל אחד יספיק.

הנה סכמת הרשת להמחשה:

5E905E805D805D505D805E805E905EA0_zps3b9c87c4.png

הקו הכחול תוחם את הקומה העליונה.

החיבורים באדום הם חיבורי המחלוקת, האם יש תועלת מלחבר את שניהם?

פורסם

אסור לחבר 2 הזנות לסוויץ !

לא צריכה להיות בעיה לשרשר 2 סוויצים של 1GB.

את הכבל הזנה הנוסף שמגיע לקומה העליונה תוכל להשאירו מנותק לגיבוי בעת הצורך או לחבר אותו לאחת מהנקודות ישירות מהסוויץ הראשי בקומה התחתונה.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה!

רק מתוך סקרנות, למה אי אפשר לעשות דבר שכזה, ובאופן תיאורטי לאפשר רוחב פס של 2Gb בין הקומות?

פורסם
אוקיי, תודה רבה!

רק מתוך סקרנות, למה אי אפשר לעשות דבר שכזה, ובאופן תיאורטי לאפשר רוחב פס של 2Gb בין הקומות?

יווצר LOOP בין הסוויצים, דבר שייצור איטיות ברשת ואף יגרום לקריסת הסוויצים.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה רבה על ההסבר!

על הדרך, אם אפשר, המלצה לנתב מומלץ (נחמד אם יהיה דואלי) לאותו הבית. (ימוקם בקומת הקרקע וצריך להגיע גם לקומה עליונה, בית לא גדול במיוחד)

כרגע אנחנו עם WR841N והוא....פשוט...כן.

איך נחשב ה- WDR4300ND?

פורסם

ה -

WDR4300ND נחשב לנתב מצוין למשתמש הביתי.

מבחינת טווח קליטה הוא זהה ל WR841N, אם יש לך בעיות קליטה כיום ואתה רוצה להשיג ביצועים גבוהים יותר צריך להעביר כבל רשת בין הקומות ולהוסיף נתב נוסף שיוגדר כ AP קווי.

מידע מורחב על פתרונות רשת קווית ואלחוטית בשילוב מגדילי טווח תוכל למצוא בקישור הבא:

http://www.smartnetworks.co.il/#!wifi/cva3

פורסם
  • מחבר

הבנתי, מקסימום אקח את ה-WR841N ואשתמש בו ב-AP.

איזה נתב דואלי ייתן לי טווח טוב יותר בלי שימוש בעוד נתב כ-AP (מה שיגרום לי לאיבוד יתרון הדואליות)

פורסם
הבנתי, מקסימום אקח את ה-WR841N ואשתמש בו ב-AP.

איזה נתב דואלי ייתן לי טווח טוב יותר בלי שימוש בעוד נתב כ-AP (מה שיגרום לי לאיבוד יתרון הדואליות)

שוב, טווח קליטה יותר ממה שאתה מקבל היום לא תשיג, בתדר 5GHZ מקבלים טווח קליטה קצר יותר מ 2.4GHZ.

פורסם
  • מחבר

כן, מודע לכך.

אז נראה כבר מה אעשה, אקנה את ה-4300 ואם לא אהיה מסופק מהמהירויות שלו במיקומים השונים, אשים את ה-WR841N כמגדיל טווח קווי (אם זה אפשרי)

והרשתות יכולות להיות באותו SSID? או שאצטרך להתנתק ולהתחבר ידנית בין הראוטרים?

פורסם
כן, מודע לכך.

אז נראה כבר מה אעשה, אקנה את ה-4300 ואם לא אהיה מסופק מהמהירויות שלו במיקומים השונים, אשים את ה-WR841N כמגדיל טווח קווי (אם זה אפשרי)

והרשתות יכולות להיות באותו SSID? או שאצטרך להתנתק ולהתחבר ידנית בין הראוטרים?

אפשרי להתקין את ה WR841N כמגדיל טווח רק באופן קווי.

ה SSID יכול להיות זהה ושונה, יש יתרונות וחסרונות, כל לקוח בוחר מה שהוא מעדיף.

פורסם
  • מחבר

תוכל לפרט מה היתרונות והחסרונות של ssid זהה?

פורסם

בציוד רשת הנמצא בתקציב של המשתמש הביתי לא מתבצע מעבר בין רשתות עד שאין ניתוק ברשת האלחוטית גם אם ה SSID זהה.

לכן אם הקליטה מנתב A חלשה ואתה רוצה לעבור לנתב B תצטרך לבצע ניתוק באופן יזום מהרשת ולהתחבר מחדש, במידה ונתב B יהיה עם קליטה גבוהה יותר מנתב A האביזר האלחוטי יתחבר לנתב B (האביזר האלחוטי תמיד יתחבר לנתב שהוא קולט יותר טוב).

במידה וה SSID שונה אתה יודע לאיזה נתב אתה מחובר ויוכל לעבור ביניהם ע"י לחיצת כפתור בלי לנתק את התקשורת האלחוטית.

פורסם
  • מחבר

החלום... שניים כאלה מכסים יותר מאת כל הבית שלי, והמעבר בין נקודה לנקודה שקוף. בעדכון קושחה המעבר חלק כל כך שאפילו שיחות סקייפ לא יתנתקו.

אבל זה פתרון יקר מאוד, במיוחד בשביל מכשיר שהוא רק AP.

POE זה נחמד ומאפשר גמישות במיקום ההתקנה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים