עבור לתוכן

מה זה אנודה משותפת?

Featured Replies

פורסם

היום נתקלתי בשאלה עם פורטים (אם תרצו אני אעלה אותה) בשפת C אבל לא חשוב כרגע.. ונתנו לי פלט של 7SEG שמחובר באנודה משותפת.. עכשיו לא נתקלתי במושג הזה ולא ממש הבנתי .

עכשיו הבנתי שאני צריך לעשות במקום 1 לוגי , 0 לוגי למה שפועל ב7SEG ו1 לוגי למה שלא פועל ..

מישהו רק מוכן להסביר לי מה הכוונה באנודה משותפת? (חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי הגדרה.)

תודה

פורסם

בדיוק כמו שאתה רואה בתמונות בלינק הנ"ל.

אנודה משוטפת - כל האנודות של הלדים מחוברות אחת לשניה.

קטודה משוטפת - כל הקטודות של הלדים מחוברות אחת לשניה.

פורסם
  • מחבר

בעצם לאנודה משותפת כל הלדים מחובר למתח אחד וכדי להפעיל את ה7SEG אני צריך לשים 0 במקום 1 ?

פורסם

כן

אתה יכול עדיין לעבוד עם '1' לוגי אם תרצה. אך תצטרך לחבר טרנזיסטור בנוסף.

ואל תשכח לשים נגד להגנה.

פורסם

בבית ספר פשוט משננים ש "common anode" = עבודה ב 0 לוגי. אבל אם לא מובן לך אינטואיטיבית למה, כל מה שאתם לומדים שם חסר משמעות

פורסם
  • מחבר

אם לא מובן לי בבית הספר אז למה שאני לא אשאל כאן? בחיים לא לימדו אותנו אפילו מה זה אנודה וקתודה.. (בטח הורידו מהמיקוד אז לא לימדו..) ..

בכל מקרה תודה למי שענה , עזרתם מאוד.

פורסם

לי מפריע שמלמדים בבית ספר דברים כאלה ברמה של "לשנן" ולא ברמה של הבנה אינטואיטיבית. ומה שכתבת נותן בהחלט הרגשה שלא לימדו לכם את זה לעומק

לכן אני אשלים כאן :

מסך 7 SEG מורכב מלדים או משטחים בתוך מסך LCD (מהסוג כמו של מחשבונים) או VFD (הלבן שמאיר בחושך כמו שיש במיקרוגלים מסוימים). במקרה של לדים/מסך VFD הלד/משטח שמקבל מתח נדלק, במקרה של מסך LCD המשטח שמקבל מתח הופך משקוף לשחור

ב 2 המקרים ללד/משטח מחוברים 2 חוטים שאמור לעבור ביניהם זרם DC, ויש חשיבות לכיוון של הזרם. לד למשל הוא דיודה, הוא פשוט לא מעביר זרם בכיוון ההפוך. 2 החוטים נקראים :

קתודה -

אנודה +

נניח שהמעגל שלנו הוא על 5V. כשמחברים +5V לאנודה ואדמה (-) לקתודה המשטח של המסך נדלק (במסך לד או VFD) / הופך לשחור (במסך LCD). אם נחבר בצורה כזאת את כל המשטחים במסך הוא יראה את כל המשטחים (8.8.)

ניתן להשאיר את צד הקתודה של כולם מחובר תמיד ל -, ולחבר ל + אנודות רק של המשטחים שרוצים להדליק. חיבור כזה נקרא קומון קתודה (קתודה משותפת שמחוברת ל -). במשטחים ניתן לשלוט על ידיי האנודות : במעגל שבו המתח הוא 5V, מתקיים 0 לוגי = 0V (המתח של ה - במעגל) ו 1 לוגי = 5V (המתח של ה + במעגל). כדיי להדליק משטח במסך ניתן לו 5V = 1 לוגי

ניתן להשאיר את האנודות מחוברות תמיד ל + ולחבר - רק למשטחים שרוצים להדליק (המשטחים שלא דולקים מחוברים מצד האנודה ל + ומצד הקתודה לא מחוברים לכלום לכן לא יכול לעבור בהם זרם). במשטחים ניתן לשלוט על ידיי הקתודות : כדיי להדליק משטח נחבר לו - שהוא 0 לוגי וכך יוכל לעבור דרכו זרם מהאנודה שתמיד מחוברת ל + לקתודה שחיברנו ל -. במשטחים שאנחנו לא רוצים להדליק, ניתן לחבר את הקתודה ל + (1 לוגי = 5V). המשטח מחובר מ 2 הצדדים ל + לכן אין הפרש מתחים בין 2 הצדדים שלו, ולא עובר בו זרם. לכן במקרה של קומון אנודה ניתן לשלוט במשטחים על ידיי 0 או 1 ומקבלים שב 0 הם נדלקים וב 1 הם לא

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה על ההסבר !

שמע זה גם לי מפריע שלא מלמדים אותנו דברים כאלו בסיסיים .. אפילו דיודות לא למדנו (כי שוב, משרד החינוך החכם מחליט להוריד כאלו דברים מחומר הלימוד..) אבל כן למדנו על דיודת זנר ובעצם מה שקורה זה שאנחנו רק יודעים שהמתח בה קבוע למרות שינוי זרם.. אבל מה זו בעצם דיודה - בחיים לא ילמדו.. (זו סתם דוגמה על הקטע של "רק תשננו" - ואתה צודק בקטע הזה וזה באמת מרגיז. אני כן מנסה להבין דברים מחוץ למסגרת הבית ספרית דרך האינטרנט ואחת הדרכים שלי זה לשאול פה).

שבוע טוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים