עבור לתוכן

קיבלתי הצעת עבודה...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם... אני צריך את עצתכם.

קיבלתי הצעת עבודה לשדרוג רשת עבודה במוסד. הרשת כוללת שרת שיתוף קבצים, מחשבים מדפסות נתבים אלחוטיים וכו'.

תכל'ס עיקר מה שאני צריך לעשות זה:

א. לשדרג windows server (כיום standard edition 2003).

ב. לקנות מחשבים חדשים ולחברם לרשת.

ועוד כמה עניינים שוליים.

אני מתלבט האם לקחת את העבודה מהסיבה היחידה שאני לא ממש מבין בזה...

כלומר תחזקתי את הרשת הספציפית הזו במשך כשנה, אבל אין לי ידע אמיתי ברשתות - אני לא כ"כ יודע להסביר מושגים כמו DNS, DHCP וכו'. החשש שלי הוא בסה"כ מהתקנת הסרבר - פשוט בגלל שאף פעם לא עשיתי את זה ואין לי מושג מה הולך לקרות. האם צריך להגדיר ומה ואיך וכו'. בקיצור - יש לי אינטואיציה טובה מאוד בכל מה שקשור למחשבים ורשתות אבל אין לי בסיס של ידע.

תכל'ס - האם לקחת את זה?

תודה

פורסם

בד"כ פרויקטים כאלה הם הזדמנויות טובות ללמוד אבל כשאתה אומר שאתה לא יודע מה זה DNS או DHCP זה קצת בעייתי (והם מאוד פשוטים להסבר והבנה).

פורסם

כבר שנה אתה מתחזק את הרשת ללא ידע בסיסי ???

זה מדהים כשלעצמו.

בכל אופן הייתי מציע לך לקחת קבלן משנה שיבצע את העבודה.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע מושגים וכאלה פשוט בגלל שאף פעם לא היה לי כוח לשבת וללמוד על זה באינטרנט (וגם בגלל שאני לא מכיר אתר שמסביר את זה באופן פשוט).

תמיד עבדתי באופן אינטואיטיבי וזה היה בסדר פחות או יותר...

העניין הוא שלשבת ולפתוח ערכים בויקיפדיה לא נראית לי דרך טובה להבין איך מגדירים הכל בפועל.

בכל אופן, איזו מערכת הפעלה אני צריך? ואיפה קונים אותה?

פורסם

אתה רציני?

אף אחד לא לומד ע"י קריאה בוידיקפדיה או קריאת מסמך של סטדנדרט טכני. הלימוד נעשה ע"י מחקר ויישום ידע כדי למלא צרכים.

כל בן אדם שעובד בתחום ועושה את זה בצורה מקצועית לומד כל הזמן ללא הפסקה תוך כדי העבודה שלו. אין קיצורי דרך.

עם שאלות כמו שלך היית באמת לוקח חברה מקצועית ורושם כל דבר שהם עושים בתהליך כדי ללמוד ולהבין אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים